krzysztof kieslowski nin uc rengi 

kapat
  1. bleu * bialy * rouge *

polonyalı yönetmenin bu 3 yapıtı da izlenesidir sırayla izlenirse daha da iyi olur arada ki ilginç bağlantıları yakalamak açısından önemlidir üç rengin birleşimi fransız bayrağını ifade eder üç filminde de fransız oyuncular oynamaktadır başarılı kurgusu sayesinde sıkılmadan izlenir,bleu da bir trafik kazasında eşini ve çocuğunu kaybetmiş bir kadının yaşam öyküsü,bialy de eşinden boşanan bir erkeğin trajikomik öyküsü,rouge da ise genç bir kadın ile onun yaşantısına yön veren yaşlı bir adamın hikayesi anlatılır..
    #675487 (compassrose, 28.09.2006 22:39)
  2. rastlantıların mucizesine inanmak için çok iyi birer neden olan üç film!
    #675495 (little girl in bloom, 28.09.2006 22:41 ~ 22:42)
  3. saf sinemanın en güzel örneklerinden filmlerdendir. polonyalı usta yönetmen, bu filmlerde hemen hemen kusursuz bir yönetmenlik sergilemiş ve yapıtlarını muazzam müziklerle süslemiştir. filmlerin yapım sürecinde, yönetmenin üç filmi ustaca kesiştirdiği ve her birine ayrı anlamlar yüklediği görülmektedir.

ayrıca, üç rengin ifade ettiği anlamlar için;

(bkz: liberte)
    (bkz: egalite)
    (bkz: fraternite)
    #675509 (InsomniaC, 28.09.2006 22:46 ~ 22:50)
  4. özellikle mavi renk ve juliette binoche'un birlikteliği hafızalara kazır bleu filminin her bir karesini..karanlık mekanlar, yüzme havuzu, içinde kaybolunan ev, zbiginew preisnerin senaryonun ritmine uyan müziği , flüt çalan adam ve kahve ile dondurma ve daha bir çok sahne...yitirilen canlarla yitirilen yaşamlar ve özgürlük arayışı..

julie:anne ben bir karar aldım..
    mom:ne yapacaksın?
    julie:HiÇBiRŞEY,hiçbirşey...her şey aslında bir tuzak...
    #762536 (nadjan, 22.10.2006 03:30 ~ 17.07.2007 19:21)
  5. az önce bir filmini trt2'de izlediğim seri.
    #762726 (abberline, 22.10.2006 04:55 ~ 31.10.2006 02:30)
  6. mavi-beyaz-kırmızı sıralamasıyla izlenmesi gerekir. eğer son film olarak kırmızı'yı izlemezseniz piç olur canım üçlemeden alacağınız tarifsiz lezzet.
    #1711843 (amoresperros, 01.06.2007 12:43)
  7. (bkz: trois couleurs)
    #3449234 (vakur, 26.05.2008 12:17)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

krzysztof kieslowski nin uc rengi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. krzysztof kieslowski nin uc rengi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu krzysztof kieslowski nin uc rengi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about krzysztof kieslowski nin uc rengi. Copyrights of the articles are belong to their authors.