krematoryum 

kapat
  1. Cesetlerin yakıldığı yer.
    #257041 (tatasoy, 18.05.2006 14:52)
  2. enteresan bir kokusu vardır buraların; ilginç yerlerdir.saksılar içinde ölülerin külleri sergilenir...
    türkiye'de krematoryum bulunmamaktadır...
    #257086 (sidikli, 18.05.2006 14:59)
  3. almanya'da bulunan toplama kamplarında ölülerin yakılıp krema kıvamına ulaştırıldığı insanlık dışı korkunç yer..20.yyın sonunda hitler icadı.adam deli tabi gözü dönmüş..
    #451491 (çii, 23.07.2006 02:45)
  4. bana nedense her söylendiğinde serbest çağrışım (bkz: crematory) durumunu yaşattıran grubun ismiyle alakadar olduğunu sandığım cesetleri yakma işleminin gerçekleştirildiği yer imiş.
    #453139 (jeremy, 23.07.2006 18:27)
  5. istanbul da da bulunan ve alman büyük elçiliğince ikinci dünya savaşında kullanıldığı iddia edilen insan yakma odası.
    #1074252 (kurremkarmerruk, 29.12.2006 09:11)
  6. atatürk'ün emriyle zeytinburnunda bizans döneminden kalan bir kreamatoryum restore edilip tekrar hizmete açılmıştı lakin sonra nedenini bilmiyorum kapandı bu.
    #1074277 (eppur si muove, 29.12.2006 09:25)
  7. ingiltere'de onlarcası bulunan ceset yakma odası.
    #1372224 (larker, 04.03.2007 03:30)
  8. cesetlerin 1800 dereceden fazla sıcakıkta, ortalama 2,5 saatte yakıldığı yer. öldükten sonra yakılma arzusu taşıyan insan ülkemizde pek bulunmasa bile, olmaması yine de bir eksikliktir.
    #1372250 (Ghost Whisperer, 04.03.2007 03:55)
  9. bunlardan birini gezdim ben.
    bi defa psikolojik midir yoksa jeolojik midir bilinmez, acayip bir koku vardı orada ve etrafında. (hani yakıyolar diye illa koku çıkar sanrımız mı yoksa hakkat öyle mi diye bayaa bi konu$tuyduk da...) açıkçası yakılan birini falan görmedim, bakmayın gezdim dediğime. öyle bakındık yani. bahçesi çok güzeldi. hatta raflar vardı, saksılar vardı bu raflarda. saksıların önünde o ki$inin fotoğrafı adı ne bileyim ayıcık gibi $eyler. hani o ki$i onu çok seviyo diye konulmu$ oyuncaklar. bu saksıların içinde külleri varmı$ i$te. ve o saksılar kiralıkmı$ aslında, yani sen diyelim ki öldün baban da seni yaktırdı. senin için saksılardan birini kiralıyor ve küllerin orada duruyor. artık ne kadar süreliğine kiralamı$sa. sonra da küllerini atıyorlar. zaten normalde atıyorlar küllerini.

aslında ben de isterdim öldükten sonra yakılmayı ama galiba o kadar bencil olamıyorum. dü$ünsene, toprakta seninle beslenmeyi bekleyen o kadar canlı varken; ya da tıp fakültelerinde üzerinde ders çalı$acak öğrenciler varken. (ikinci seçenektekilere saygım kalmadı aslında, kadavra olmak mantıklı gelmiyor artık. tıpçılar eskisi gibi değil karde$im, nerde o eski nesil doktorlar... grip olmu$ torunumu burnunda et var diye ameliyat etmeye kalktı biri, niye saygı duyayım allasen...)
    #3587210 (sidikli, 27.06.2008 01:20)
  10. türkiye'de istanbul dışında birkaç yerde daha olduğu tahmin edilen nazi soykırım sistemi. dönemin nazi hayranlarının günahları boyunlarına artık!!
    #3686547 (protest sanayici, 19.07.2008 12:18)
  11. (bkz: krematoryumda hala yahudi yakıldığını sanan denyo)
    #3687498 (keskin sirke, 19.07.2008 15:51)

© 2008 - uludağ sözlük

krematoryum başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. krematoryum ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu krematoryum nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» facebook un bookunun cikmasi » sozde suryani soykirimi » ghazal » polisten ayar yemis sinan aygun bakisi » basin ozgurlugu » lionel richie » seri eksi oy veren ibne bana takti » nyt » kadikoy belediyesi » endre ady a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games