kralice ve reis 

1. bir masal.

tu-kiu yarımadasının, toplum içinde elini ayağını nereye koyacağını bilemeyen, utangaç reisi ile birleşik krallığın kraliçesinini yarımadayı ziyareti konu edinen masal.

yer yer ibret verici, yer yer eğlenceli ama çoğunlukla sinir bozucu bir hikayesi var.

masalın sonunda çocuklarınıza söylemeniz için bir kaç kıssadan hisse
    1. herkes, her şey olabilir, her makama gelebilir. yetenekli, zeki ya da erdemli olması gerekmez. insan çıkarları ve insanın aymazlığı sana bu yeryüzünde çok zırva gösterecek, bu da onlardan biri, hazır ol!
    2. hiç bir zaman aşağılık duygusu ile bir topluluğun, bir insanın ya da genel olarak bir şeyin karşısına çıkma. 1'in altında isen sürekli kendinle kendini her çarptığında daha da küçülürsün, sıfıra kadar. büyümek ve değerini anlamak için 1'in üstünde ol, o büyüme eşiğini bulacak ve orada seni bekleyecektir. 1 insandan daha fazlası olmak için çaba göster, toplum adına çalış, sadece kendini düşünerek reis olabilirsin ama erişebileceğin en yüksek makam 1 olacaktır, o da kendi ile çarpılınca yerinde sayar.

...aaah uyumuş mu benim küçüğüm, iyi uykular o zaman. umarım dediklerimi hatırlar da benim yaşadığım anlamsızlıkların olmadığı bir dünya'ya hazır olarak uyanırsın.
    #3399314 (Kackelacka, 15.05.2008 09:20)

© 2008 - uludağ sözlük

kralice ve reis başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kralice ve reis ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kralice ve reis nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» pol der » ferman padisahin daglar bizimdir » tabu diyaloglari » sinek ilaci puskurten aracin arkasindan kosan sinek » que sera sera » gorukle » turan dursun » baskanim beni al » alpi » bilgisayardan cakmayan yazar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci