koymak yerine katmak demek 

kapat
  1. Genelde köylü insanının kullandığı bir laftır.Arada sırada beni koparan diyaloglar içersinde yer alan bir sözcüktür; "katmak"...

-evet bu güzelmiş.Bunu alıyoruz
    -Torbaya katayım ?

Hatta sınıftaki filiz diye bi arkadaşımın sınavda söylediği laf beni öldürmüştü...

-Hocam ya, sıramın üstü çok pütürlüde, o yüzden sınav kağıdımın altına başka bi kağıt katabilir miyim?
    -Gat gızım, gat gare
    (Squicy, 24.08.2006 20:33 ~ 25.08.2006 10:45)
  2. bide çay dökimmi vardır.... çay koymak yerne kullanılan...
    (chimeneyes, 24.08.2006 20:34)
  3. -hasan abi
    -ne var ?
    -benim bardağıma da su katcan mı?
    (Squicy, 25.08.2006 10:45)
  4. (bkz: mına katayım)
    (janjan, 25.08.2006 10:46)
  5. "çekil yerine kaç", "kapat yerine ört" hali de vardır işbu tarzın.
    (Vivendi, 08.05.2008 06:43)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» love is nothing without fucking » torrent arena » minimal oyku denemeleri » ben keder uretir dert yaratirim » pislik herif » hediye alacak bir annesi olmamak » wireless » bir gunde 1586 entry giren yazar » buyuk britanya » karahanli nin tarihi eserleri » baslik ve entry sayisi esit olan yazar » back to black » metin turkcan » uludag sozluk » 96 saat » misafirlikten donerken anneye yapilan yalaklanma » olympique lyonnais » turkiye dunyada super guc olunca gazete mansetleri » bunalti » kas yapayim derken goz cikarmak » sozlukte karaoke yapalim kampanyasi » sekerli » ataturk un olumu ve halidaki kehanet » evdebalik com » alfred hitchcock » 100 ytl ile yapilabilecekler » cocuklar inanin » buyuk yalnizlik » fight club a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa