kova burcu 

/ 2
kapat
  1. ani kararlar ve değişiklikleri simgeleyen burçtur. bu yüzden dengesiz olarak nitelendirilebilirler ki bu çok doğru bir tespittir. iyi vasıflara sahip oldukları halde özgürlüklerine çok düşkün olmaları sebebiyle aşk ilişkilerinde, arkadaşlık ilişkilerinde oldukları kadar iyi değildirler. dikkafalı olmaları göze çarpan olumsuz özelliklerinden biridir. kova burcu insanıyla ciddi bir ilişki düşünenler geri planda kalmayı göze almalılardır.
    #1587321 (cilgin orman meyvesi, 29.04.2007 22:27 ~ 23.07.2007 00:41)
  2. genelde delilik ve dahilikle ifade edilen, marjinal insanların burcu olarak nitelenen burçtur.
    #1766675 (beyazyelkenli, 14.06.2007 04:49)
  3. bir dakikada bir milyon fikir üretebildikleri söylenir. *
    #1808087 (antuza, 22.06.2007 23:53)
  4. bariz olarak kiskanildigi icin hakkinda yalan yanlis giriler olusturulmus burc. soyle ki;

yasantısı boyunca aykiri fikirleriyle hem kendisini hem de cevresindekileri sasirtir.
    asla ozenti degildir, bilakis ozendiricidir.
    basmakalıp tiplerden hic haz etmez. zaten girdigi ortamda kolayca kendisini belli eder.
    degisime, ozgurluge sonsuz ihtiyac duyar.
    okul hayatının parmakla gosterilen parlak cocugu olmayabilir ama en parlak ogrencinin mutlaka fikir aldigi kisilerdendir.
    is hayatında ise etrafindakileri rahatsiz edebilecek boyutta rahat ve sogukkanlidir. hep kolay isleri tercih etmek soyle dursun; zor islerin ustesinden gelmesiyle taninir.
    kova burcunun potansiyelinin tamami mensubu tarafindan bile bilinemez. (abraham lincoln' un hayatini incelerseniz, bunu siz de gorebilirsiniz.)
    hayatinizda yakınınızda mutlaka en az bir iki tane kova burcu mensubu olması hayatiniza renk katacaktir. onlar arkadas canlisidir, gercek arkadastirlar.
    digerlerine gore daha zararsız gozukmeyi tercih eder. zaten insancildir, hayatta kin tutmaz fakat kendisine yapilan yanlislari da hic unutmaz.
    yasadiklari her anin degerini bilirler, neseli, hayat dolu insanlardir. ve bunun sonucu yıllar sonra bir anıyı hatırlayıp efkarlanabilirler, nostaljiklerdir. hatira degeri tasiyan seyleri saklamaya bayılırlar.
    kova burcu mensubu hayatta agır abi, hanım aga gibi bir goruntu cizmez. cunku onlar var olan karakterlerdir. kova burcu mensuplari var olmayan, esi benzeri gorulmemis karakterlerdir.
    hemen hemen hic biri de sulu gozlu, duygusal tipler degildir. duygusaldir ama duygusalligi mantiginin onune gecemez.
    genelde cevresindeki kompleksli kisiler vardir, yukaridaki iletilerde bir kac ornegini gorebilirsiniz. fakat bunlar onu bunaltmaz, aksine eglendirir.
    #1884302 (istand4art, 08.07.2007 18:08)
  5. özgür, mantıklı, enerjik, sıra dışı, yaratıcı, eğlenceli, komik aynı zamanda ciddi olmayı seven yerine göre davranma olayını kapmış, idealleri olan, dost canlısı, yardımsever, iletişim problemine uzak şeklinde sıralanan özeliklerle anlatılabilinecek burç. tabi bu dolu kova, bir de içi boş olanları vardır ki onlar anlatılmaz yaşanır...
    #1984290 (freelance, 22.07.2007 13:38)
  6. yönetici gezegeni uranüs gibi farklı ve ansızın ortaya çıkan değişikliklerin yaratıcısı ayrıca değişim ve devrimlerin insanlarıdır. bulundukları çağın 50 yıl ilerisinde düşünen bir akıl yapısına ve inanılmaz bir hafızaya sahip olurlar (kendimden biliyorum). her konuda azda olsa fikirleri olmasından hoşlanırlar. abartılı duygulardan ve büyük aşk hikayelerinden korkarlar. aşkın getirdiği tutkunun nefrete dönüşmesi ve karşılarındaki insanla özgürlük konusunda yaşadıkları çatışmaların sonrasında başlarının ağrıyabileceği düşüncesiyle aşka mesafeli kalır en doğru iletişimi koç burçlarıyla sağarlar. akılsal olarak uyarılmadıkları sürece kimseden kolay kolay etkilenmez ama etkileyip kendilerine hayran insanların oluşmasından keyif alırlar. koç dışında iyi anlaştıkları yine koç burcu gibi ateş grubu ve hava grubu burçlarıdır. galileo, francis bacon, charles darwin, charles dickens, thomas edison, abraham lincoln, wolgang amadeus mozart, james dean, bob marley, christian dior, jules verne kova burcunun başlıca çağlara adını yazdıran örneklerindendir.
    #2078396 (bohembebek, 06.08.2007 04:21 ~ 15:18)
  7. facebook'da kova olmak ayrıcalıktır adında grup kuran burç. ben de kova'yım da ne bu kendini üstün,zeki,ayrıcalıklı görme anlamıyorum. sonuçta anne-baba'nın karar verdiği bir sonuç seninki. sen kendin karar verdin sanki kova olmaya.
    http://www.facebook.com/group.php?gid=5098415274
    #2522553 (patlamismisir, 27.10.2007 01:18)
  8. bu burcun insanında özgürlük,hürlük,demokrasi felan barındığı için hiçbir şeye sürekli bağlı kalamaz,çabuk sıkılır,değişiklik ister.. misal sigara konusunda bile yeter artık yahu her gün içiyorum ne faydası var deyip mantıklı bir şekilde kafasına yatırır ve sigarayı bırakabilir.

mesela idolü yoktur hiçbir zaman,her yönüne her dediğine uyabileceği bir lideri yoktur.. mantığına uymadıktan sonra kimseyi kabullenmez.inattır.

hiçbir kurum kuruluş,örgüt dernek vs bağımlı kalamaz, araştırır eder,inceler meraklı olduğu için ama sadece o kadar. ileri gitmez.. bu yüzden bu grühtaki erkeklerin sevgilileri çok şansızdır,sürekli üzülmek zorundadırlar. sevgilisiyle otururken aniden sıkılır,bıkar oflar,puflar.. yarım saat sonra geri görmek ister felan.. düşük bir oranda da olsa az çok bu durumlar görülür kovalarda..

kova erkeee kova giziynan hiç geçinemez.
    #2759771 (seksenbir, 28.12.2007 22:01 ~ 29.12.2007 02:42)
  9. zeki, çekici, tuttuğunu koparan, arkadaş canlısı, güzel - yakışıklı, seksi, çalışkan ve mütevazi olur kendileri. *
    #2759802 (nihan, 28.12.2007 22:07)
  10. ehlileştirilebilirsiniz ama evcilleştiremezsiniz. hep ayın karanlık yüzünden bir parça taşırlar içlerinde. kendilerini yalnız hissetmeleri hep sırlarının olmasıdır muhtemelen. iyi burçtur. güvenilirdir.*
    #2759985 (akheron, 28.12.2007 22:35)
  11. burcunu en cok sevenlerin burcu. yapılan araştırmalarda şizofren hastalarıyla en iyi anlaşan burc oldugu tespit edilmiş.. genelde renkli gözlü olurlar ve ünlü olmak kaderlerinde olduğundan olsa gerek kovaların çoğu tanınan insanlar olur.yağ gibi üste çıkma kabiliyetleri en sıyrılınmaz olaylardan onları haklı çıkarır.yükselenlerin etkisiyle cok degisik karakterlere sahip olabilirler fakat genel anlamda zeki, yaratıcı, vurdumduymaz, ukala ve dengesizlerdir.(bkz: prematüre olmaktan ve boğa olmamaktan dolayı mutlu olmak)
    #2828544 (calligrapher, 12.01.2008 18:37)
  12. bazen de dünyanın bütün ünlülerini, bütün başarılı insanlarını, bütün bilim adamlarını kova burcu sanabilen insanların burcu. hepsi için konuşmuyorum ama genel olarak gösteriş merakı, ilgi hastalığı mevcuttur kendilerinde.
    #2883389 (yavuzum, 23.01.2008 12:16)
  13. Cengizhan Baydar (Nazikioğlu).
    #3071835 (denizci, 28.02.2008 19:19 ~ 02.07.2008 11:12)
  14. terazi burcuna mensup bayanların geneli, ne kadar taş olarak nitelendiriliyorsa, bu burca mensup erkeklerin de geneli karizmatikir. karizmatik olmakla kalmayıp zekalarıyla da ortamda farkedilirler. bununla da yetinmeyip, esprili ve sıcak kişilikleriyle münasip bir sevgili namzedi olarak çıkarlar karşınıza...
    #3407144 (aigina, 17.05.2008 02:10 ~ 02:11)
  15. bu burç kişileri ikiye ayrır:
    1) dolu kovalar
    2) boş kovalar *
    #3585576 (freelance, 26.06.2008 17:28)
  16. bu burç kişileri ikiye ayrılıyormuş efendim.

1) dehalar
    2) kırıklar

dolu kovalar - boş kovalar espriside aklıma geldide yapılmış önceden. * kimle tanıştıysam bu ayrımı yaptı bana. burcumun fazlasıyla karizmatik olmasının verdiği çekememezliğe verdim bunu her seferinde. burcumu söylediğimde salyasını akıtan kızlar, kıskanç erkekler, kararsız eşcinseller hep yüzüme vurdu(ayşelerde vurabilir) bu burç içi kutuplaşmayı.

+hangi burçsun?
    -kova
    +vaaaooovvv. ama kovaların bazıları kırık oluyor bazılarıda dahi bıdıbıdı
    - ben hangisiyim?
    +sen kırıksın. hhahhahhahhh

çok komik a.k. ne oldu bok attın? burcumun kendisine has özelliklerinden mahrum mu kaldım sen böyle dedin diye? evet kırığım ama aynı zamanda zekiyim, çekiciyim, espriliyim, ve adını hatırlamadığım bir çok özelliğim var. inanmıyorsan aç bak.

kim ne derse desin burcumu çok seviyorum. seni seviyorum burcu.
    #3692676 (phoibos apollon, 20.07.2008 19:18 ~ 19:19)
  17. (bkz: doldurusa gelmeyin)
    #3692712 (bairam hoshtempo, 20.07.2008 19:27)
  18. (bkz: ubermensch)
    #3692727 (arabam var, 20.07.2008 19:31 ~ 26.07.2008 19:10)
  19. süper bir burçtur, herkesin sevdiği,saydığıdır.

(bkz: kendimden biliyorum) *
    #3995354 (beitar jerusalem, 22.09.2008 15:54)
  20. kizlarda, 35 santim malafatim var cumlesiyle ayni etkiyi yaratan burc.

bkiz: burcun ne:
    erkek: kovayim ben.
    kiz: dur ben uzerime rahat bir seyler giyeyim o zaman...
    #3997658 (beyazyelkenli, 23.09.2008 00:44)
  21. asildir.
    #3997683 (kirmizi_pazen, 23.09.2008 00:49)
  22. kafadan kontak, hafif değil ağır çatlak ve ruhani bozukluk kıvamında tüm tanımları bünyesinde barındıran burç. adı bile dandik. ne biçim burç. insan adam gibi bir isim bulur. hem bong wong mu ne yapılıyomuş bu burçla. normal adam çıkması beklenir mi hiç. kafa güzel, hayat güzel dünya güzel, pembe filler güzel, daha neler neler...
    #3997685 (parazit, 23.09.2008 00:50)
  23. burcum.
    en sevdiğim burç ayrıca.
    #3997755 (mylastdaysasachild, 23.09.2008 01:13)
  24. lara croft ın da burcudur.
    #3997767 (alnmaia, 23.09.2008 01:19)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

kova burcu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kova burcu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kova burcu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» disgrafi » entheogenic » lavabo deliginden penis cikmasi » metabolik sanrilar » poison » cok seviyorum lan seni » le porta » life in technicolor » gill » popstar alaturka » zubeyde hanim in vasiyetnamesi » dig lazarus dig » sona dogru » hela yerine bela diyen yasam formu » kemcuk agizli » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » agziniza sicip sicip helallik isteyen tip » ab grubu izleyici » ebeveynin imzasini taklit etmek » dam diye olup biten sevgili » ideal erkek » erkek sarkicilarin soylememesi gereken sarkilar » www basketurk net » kaan sezyum » volkan demirel » ece temelkuran in nazli ilicak a verdigi ayar » fonksiyon » tiberian sun uyumlulugu icin cozum onerileri » allah » kul yutmaz » sarhos diyaloglari