komur 

kapat
  1. sobada yanar bu çok güzel. ama ortamda oksijen eksikliği varsa karbondioksit yerine karbonmonoksit cikarip tahtalikoye postalayabilir aman dikkat.
    (eskimsi, 21.01.2006 19:35)
  2. ocaklarında olan göçüklerde birçok insan yitirilen maden.
    (palta, 19.04.2006 18:29)
  3. adem oğlunun ve havva kızının ateşi bulduktan sonra ne yakalım ne yakalım diye yaprakla gezdikleri zamandan itibaren kullanılmaya başlanan fakat zamanla daha bi kıymete binen ve utanmadan uzun yıllar+basınçlar sonucunda elmas gibi muhteşem bişiye dönüşebilen siyahımsı odunun kankası maddedir ki isimleri bi çok durumda beraber anılır,gerçektende iyi ısıtır fakat son dönemlerde doğal diye anılan fakat bi ton işleme tutulan gaza tahtını kaptırmış ve sadece dandik tren endüstirisine hitap edebilendir.
    (silly, 19.04.2006 22:50)
  4. çok esmer insanlara takılan lakaplardan biridir. * * *
    (danaid, 04.10.2006 17:23)
  5. ing. coal
    (tabuttamenemenyapanimam, 03.02.2007 18:21)
  6. alm. kohle
    (tabuttamenemenyapanimam, 03.02.2007 18:22)
  7. bir murathan mungansiiri

kömür...

yorgun çeliği yalanladığın harflerin

sözün tütmez içinin ham kilidinden

sancıdaş küslük

adaş yemin

tuzaklarla doğar bazı insanlar

kimse kimsenin gecesini anlamak zorunda değil

düşman ve sırdaş cehennemi

birbirine benzeyen erkeklerin

içlerinde tutuşmayan, yanmayan çiğ kömür

birbirlerini silahlandıran ve istisnalardan tanrılar

sen de öylesin

hem görünmeyeni okşar

hem kendiyle dargın

kömür siyah silah

ya da şiir yaptıkları hoyrat hatıralarından

kimse çıkamaz dışarı

kendileriyle yüzleşmemek için

dünyaya karşı açtıkları savaş

yalnızca kendini kavurur ölü kömür

sen de öylesin
    (froidviolace, 31.07.2007 12:10)
  8. Karbonlu maddelerin kapalı ve havasız yerlerde için için yanmasından veya çok uzun süre derin toprak katmanları altında kalıp birtakım kimyasal değişmelere uğramasından oluşan, siyah renkli, bitkisel kaynaklı, içinde yüksek oranda karbon bulunan katı yakıttır.
    (wildr0se, 31.07.2007 12:20)
  9. kapının önüne indirilen kömürü elleriyle kömürlüğe taşıyıp ardından ödül olarak limonata içmeyen, eli yüzü kararmamış çocukların çocuklukları eksiktir.
    (sirkefurus, 04.10.2007 20:05 ~ 20:14)
  10. bir çeşit rüşvet.
    (ramorin, 04.10.2007 20:07)
  11. bir sunay akin şiiri.

Yine bir kömür
    kütürdedi sobada
    kayıp bir madencinin
    kalbi rastgeldi
    atıverdi sıcak odada.
    (myhosh, 05.10.2007 13:35)
  12. hangi siyasi başlığa yazarsan yaz illa ki oylanacak ısınma maddesidir. ayrıca sırf bu sebeble bile eğlenceli bir oyunun parçası haline gelmektedir. *
    (bkz: akp nin iktidara gelme sebebleri)
    (bkz: chp nin tek başına iktidar olması)
    (ramorin, 21.01.2008 16:33)
  13. yakında siyasi simge olması muhtemel yakacak.
    (paez, 17.03.2008 21:54)
  14. komur

Burada can sıkıntısı, can sıkıntısı orada.
    Yıllar var uçuyorum, dönüyorum havada.
    Gittikçe geliyorum, geldikçe gidiyorum
    Bembeyaz olduğumu görüyorum arada.

(bkz: Özdemir ASAF)
    (nedir yani, 17.04.2008 20:25)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» 71 fragmente einer chronologie des zufalls » dikili nin tarihi eserleri » yurtici » mert korkmaz » helva kosusu » cukurca nin tarihi eserleri » popmundo » agasar » uludag sozluk mahallesi » ricky martin » hebelehubele » cnn turk » larry holmes » sylvia saint » terry bozzio » boluspor » babanin sevgisinin anlasildigi anlar » abbas guclu ile genc bakis » iyimser » kisir politik tartismalar » antkart » yanlis anlasilmis sarki sozleri » japon atasozleri » donnie darko » dr watson » sevgiliyle uyumayi ozlemek » ataturk turkiye nin winston churchill idir » yazarlarin aslinda demek istedikleri » serhan sokulgan a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa