komunizmin kor noktalari 


kapat
  1. insan ürünü her sistemin olduğu gibi komunizmin de kör noktaları çok fazladır. gelmesi durumunda sosyal adalet tam sağlanamz iddia edildiği gibi.
    #3380600 (garazeybek, 10.05.2008 20:03 ~ 11.05.2008 10:05)
  2. (bkz: castro nun dunyanin yedinci zengin lideri olmasi)
    #3380607 (garazeybek, 10.05.2008 20:04)
  3. eğer beklenen cennetse, evet hiç beklemeyin komünizm'den bir cennet gibi kusursuz bir sistem istemeyin. böyle bir amacı yok komünizmin. komünizm yalnızca insanlığın kendi kendini yiyip bitirmesinin önüne geçmeye çalışan ve üretimi toplumsallaştran bir sistem. ondan kusursuz olmasını beklemek imkansız ama gelip görebilecek en adil sistemdir.
    #3380661 (kisil, 10.05.2008 20:15)
  4. komunizmin kör noktaları derken;

    - dünya yüzünde kurulan; sovyetler birligi, kuba, cin halk cumhuriyeti, kuzey kore, arnavutluk gibi ülkelerin komunist değil sosyalist ülkeler olduklarını,

    - bu ülkeleri komunist olarak lanse edenlerin, her nedense hep kapitalist ülkeler olduklarını,

    - komunizmde; vatan, bayrak, sinir, milliyet gibi kavramların hiçbir şey ifade etmediğini, insanların; insan olarak değer taşıdıklarını,

    - komunizmin bir ülkenin rejimi olmayıp, tüm dünya ülkelerinin ortak rejimi olabileceği gerçeğini,

    - ve nihayet, komunizmde hak ve adalet kavramlarına; " emek sonucu gerçekleşen üretimin tartışmasız eşitlikle bölüşümü sonucu ulaşılabilir " ideali ile bakıldığı

    neden göz ardı edilir? nedeni bellidir belli olmasına da bunun insanlar tarafından öğrenilmesi sam amca'nın işine gelmez. dünya yüzündeki ülkelerin sayısı arttıkça, diğer bir deyişle; sınır çizgilerinin boyu uzadıkça, ona karşı oluşabilecek güç azalacaktır. özgürlük martavalı ile ülkeler bölünüp, yeni yeni ülkeleri cücükledikçe; böl, yönet ve sömür taktiği meyvalarını vermiş olacaktır.

    sam amca, öylesine zalim bir yaratıktır ki, midesine indireceği pastanın nasıl her geçen gün bir öncekinden daha fazla olabileceğini düşünür yalnızca... bu uğurda kendi çocuklarını dahi ateşe atar. binlercesini vietnam'da, binlercesini kore'de, binlercesini irak'ta telef etmiştir ve etmeye de devam edecektir. o bir devdir artık ve devler yaşayabilmek için yemek ama her geçen gün daha çok yemek zorundadırlar.

    lakin, sam amca önemli bir detayı atlamaktadır. devler kolay gizlenemezler ve ölümlüdürler. devlerin bulunduğu yerlerde, beyaz atlı sovalyeler de daima vardır. o sovalyeler ki, sömürülen ve ezilen halkların savunucusudurlar. bu dünyayı nice dev'e mezar etmişlerdir.

    komunizm; sam amca'nın düşmanıdır. dolayısı ile sam amca'nın sömürü düzeni olan; kapitalizmin ve onun işbirlikçilerinin düşmanıdır. sırf bu düşmanlığı dahi benim ona dost olmama yeterli bir nedendir. ezilen ve sömürülen halkların sam amca'ya dostluğuna tek bir neden dahi gösterebilecek babayigit varsa hodri meydan...
    #3381166 (liberalisticcommunist, 10.05.2008 21:56)

© 2008 - uludağ sözlük

komunizmin kor noktalari başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. komunizmin kor noktalari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu komunizmin kor noktalari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» makina kimya endustrisi kurumu » baba » radyo uludag » murat soydemir » ece erken » meme acarak protesto yapmak » alevi kulturunun yeniliklere acik olmama gercegi » 200 turk lirasinda fettullah gulen resmi konmasi » beach party » mustafa kemal ataturk a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games