komunizm ve dinsizlik 

kapat
  1. komunizmin felsefik kurucularına bakmak gerekir anlamak için
    (bkz: karl marx)
    (bkz: vladimir ilic lenin)
    (bkz: friedrich engels)
    (liberty, 16.01.2006 19:10)
  2. (bkz: diyalektik materyalizm)
    (elma, 16.01.2006 19:21)
  3. (bkz: islami komünizm)
    (bl, 16.01.2006 19:44)
  4. sosyalizm aşamasında, devlet herşeyi kontrol etmekte ve dolayısıyla insanların ona mutlak bir bağlılık ile hareket etmelerine gerek duymaktadır. bunun sonucunda, dinin, saptırıcı, dikkat dağıtıcı etkini ortadan kaldırmak için, bizzat devlet tarafından çaba sarf edilir. bu çabanın başarılı olması durumunda sosyalizm le yönetilen bir toplumda din olgusu ortadan kalkabilir.
    bu çerçevede sosyalizmin kominizme evrildiği noktada, artık toplumun bir dini yoktur ve böyle bir ihtiyaç da hissetmemektedir.
    (zaknafien, 21.06.2006 16:45)
  5. Komunizm'in kurucusu olan Alman filozof Karl Marx'a göre din , ''toplumları daha iyi sömürebilmek için oluşturulmuşbir kurumdur .'' Bunun için komunizm içinde dinsizliği de barındıran bir sistemdir .
    (Gerko, 21.06.2006 20:35)
  6. karl marxa göre din afyondur.
    (alen markaryan, 21.06.2006 20:41 ~ 20:42)
  7. (bkz: din beyinleri uyuşturan bir afyondur)
    (benden yazar olmaz, 21.06.2006 23:08)
  8. çok açık ve net ilişkidir. MAteryalizmi benimsememiş adamdan komünist olmaz, materyalist adamın da dinle işi olmaz. *
    (baybars, 21.06.2006 23:17)
  9. görünüşte mantıksız gibidir. ama tarihte hem komunist hem muslumanolanlar vardır. 1950 lerden sonra iran'da musaddik hem komünist hem de müslümandır. nasıl bağdaşır aslında anlaşılmaz. ama küreselleşme kendini erken göstermiş olmalı ki, kendini belirli bir ideolojiye kaptırmak istemeyenler bu ideolojilerin yerini almış olan ve daha basit kuramlara sahip olan eğilim'lere yakın durmuştur. bu içiçe geçmişlik bize gösteriyor ki görünüşte hem musluman, hem komunist olunabilir. ama sonuna kadar bu mantıksız ve çelişkili bir durumdur.
    (darwen, 21.06.2006 23:36 ~ 23:39)
  10. halkçılık,eşitlik vb. kaliteli görüşlere karşılık olarak öne sürülen ve komunizm e karşı antipati oluşmasının en önemli sebebi
    (sadee, 28.08.2006 22:15)
  11. bunun nedeni diyalektik materyalizmdir.komünist manifestoda hristiyan sosyalistleri açıkca eleştirilmiştir dinle sosyalizmi birleştirenleri.hem diyalektiğe göre tanrı yoktur o zaman dinsizlik nasıl olsunda denilebilir.
    (kisil, 28.08.2006 22:18)
  12. müslüman komünist olduğuna göre komünistler ateisttir diyemeyiz. evet komünizmin temelinde materyalizm vardır, doğrudur. islama veya başka bir dine inanan komünistler vardır, bu yüzden çok katı bakmamak gerekir konuya. zira komünizm bir sistemdir, temelinde de zaten herkes ateist olacak gibi bir düşünce değil, laiklik yani herkesin dinine saygı ve dinin siyasette yer almaması vardır.
    (filleri kurtaran adam, 25.06.2007 23:36)
  13. islamda ki eşitlik ilkesiyle birleşen ideolojının inanç ve inançsızlık konusunda ince noktaya ait bi başlık. komunızm pekala inançlı da olabilir. döl mukabil saddamın ırağı da kısmen komunizm gibi duruyordu. iran devleti de mensubu olduğu vatandaşlar arasında sınıfsızlık gözetmektedir.
    (dusunenadam, 26.06.2007 00:00)
  14. (bkz: komünizmi sadece marxizm sanmak)
    (sıpa, 26.06.2007 00:30)
  15. sadece ülkemizde değil tüm dünyada dinin etkisi göz önünde bulunduruduğunda dini hiçe sayarak bir devrimin olması imkansızdır. n'olacak yani bugün hacı olan adam devrimden sonra ateist mi olacak? yani din doğmatik bir inançtır, binlerce yıldır değişmemiş. biraz revizyonla, beginner seviyesinden komünizmi anlatmak daha mantıklı kanımca. yani komünizm=dinsizlik yerine laiklik, inançlara saygı olarak görülürse insanlar tarafından daha çok benimsenecektir. komünizm zaten bir sistemdir, din değildir.
    (filleri kurtaran adam, 26.06.2007 00:39)
  16. komünizmi düşünen insanlar yanlış da olsa düşünür. sonuç olarak dinin var olmaması olayını anlayabilirler. basittir.
    (MansonicAddiction, 26.06.2007 05:49)
  17. komünizmin bir doktrini olduğu için (kutsal kitap demiyorlar. yoksa müritler ay yoldaşlar canım comrade comrade çakacak) ve bu doktrine göre belirlenmemiş herşey reddedildiği için (orta çağ ve kilise konusunda birşeyler çağrıştı mı size?) komunizm aslında dinsizliğe karşı değildir. çünkü kendisi zaten apayrı bir dindir. tam iman ister ve hedef olarak da vaadedilen cenneti gösterir.

bunu bize politik bir sistem diye de yutturanlar, geçen yüzyılın en becerikli rahipleridir. nasıl hristiyanlıkta müslümanlık olamıyor. komünizmde de hiç bir din barınamaz. çünkü kutsal kitapları farklı tellerden çalar.

fakat, her dinsiz komünist olmak zorunda değildir. çünkü, dedim ya asıl dinsiz komünizme de inanmayandır.

peşin peşin edit: sevgili güzel komünistlerim! allaha inancınızın olduğunu hissederek, davaya hiyanet ettiğinizi içinizden de olsa hiç düşünmediniz mi? gelin hep beraber itiraf edelim (ertugrul özkök tarzı giriş) düşündünüzzz!!!!

bir edit daha: kimseye söylemek zorunda değilim ama bununla gurur duyuyorum. ben dinci değilim sekülerim (laik değil). komünist olmadığım besbelli olan bir kapitalisttim. (bkz: viva liberte)
    (nifelheim, 26.06.2007 07:41)
  18. komünizmle laiklik arasında bağ yoktur. dinle arasında da bağ yoktur. komün, yani halk; bu tür ayırımdan kurtulmalıdır ki, yarın öbür gün. benim sütüm ak, benim kıçım pek gibi farklılıkları öne sürerek * * birbirlerinden daha üstün görmesinler kendilerini. evet bir dine inanıyor olabilir bazıları. ama, bunu bile göz korkusundan gizli yapıyorlardır. dine hoşgörü gibi bir şey yoktur komün hayatında tek bir din vardır o da komünizm...
    (karga, 26.06.2007 08:14)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ablacim » satildin ey halkim unutma bizi » leopar desenli hasema » ibn hazm » msn de cikma teklifi eden insan » ozgurluk heykeli » kizlar hoslandiklari kimselere acilsin kampanyasi » suruden ayrilan idealist kuzu » refik halit karay » che guevara » russian girls » kendi cocugundan korkan ebeveyn » sunay akin » avret yerine bakmak korluge sebep olur » gore gori chapa tipa rota hey » firat budaci » gul ki sevgilim » sen » wertyu » babakonda » kuzu bayrami » sozlukteki sevisme cilginligi » aglama kadinim aglama » uludag sozluk vs eksi sozluk » heslemek » cakmali masaj » ogzi » namus bekcisi » makarnayi begenmeyen bayan ogrenci a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa