kompozisyon 

kapat
  1. ilk okuldan beri ogretmenlerin zorla yazdirdigi ve bu zorlama sayesinde haytimizin en kotu yazilarini ortaya cikmasini saglayan ayrica giris gelisme ve sonuctan olusmasi gerektigi aklimiza sokulan yazili metin.
    (max cavelara, 15.02.2006 00:41)
  2. lisedeyken edebiyat hocamızın 'yazın gittiğiniz yerleri anlatın' diyip sınavını yaptığı ders.

not:bunu yanlış anlayan arkadaşım malatyanın güzelliklerinden ve kayısısından söz etmiştir.*
    (kurabiyecanavari, 03.06.2006 10:48)
  3. composition'dan dilimize geçmiş bir sözcüktür.

yazın, müzik, resim, heykel, mimari vb. alanlarda genel olarak "düzenleme, düzene sokma" anlamına gelmesinin yanısıra "sözlü ve yazılı anlatımda gerekli kurallara uyarak doğru ve etkili anlatımı oluşturmak "anlamını kazanmıştır.

her ne hikmetse bir türlü bunun yaşama geçirilmesi gereken bir eylem olduğu anlaşılmaz.Herkes kompozisyonu bir tür falan sanır.Hoca ilericiyse, atatürk'ten, muhafazakar ise din büyüklerinden bir örnek koymak ve yazıyı üç paragrafa bölmekle müstesna bir yazı yazıldığı sanılır.
    bunda da öğrenci haklıdır, çünkü eğitimi vermeyi bilmeyen/anlamayan çoğu yetersiz/tembel öğretmen de bunu salt sınava özgü ve bir özdeyiş/atalarsözü sormakla becerdiğini sanır.
    (kiraze, 03.06.2006 13:52 ~ 14:16)
  4. aynı zamanda, konservatuvarlarda bulunan bir bölümün adı.
    (yasak merve, 15.10.2006 02:15)
  5. (bkz: giriş gelişme sonuç)
    (sıçtırtma lamasına, 15.10.2006 20:21)
  6. Her sınavında çoğu öğrencide " girdim, geliştiremedim, sıçtım! " hissini yaratan ders.
    (melenith, 15.10.2006 21:14)
  7. yıllarca ortaokulda lisede v.s de bizden sadece yazmamız istenilen, ama güzel yazım tekniklerini hiçbir zaman öğretmedikleri ders.
    (kelly, 17.11.2006 12:05)
  8. sadece edebiyat derslerinde değil yaşamın tüm alanlarında kulllanılan terim. giyim,sosyallik,organizasyon.... *
    (lavinya_, 20.11.2006 12:14)
  9. düzenli yazı.
    (jikase, 01.07.2007 01:29)
  10. türk dili edebiyatı bölümlerinin birinci sınıfında okutulan ders.
    (eagle is free, 01.07.2007 01:37)
  11. (bkz: kompozisyon 30 puan, dilbilgisi 70 puan)
    (atorocks, 01.07.2007 02:49)
  12. insanı yazıdan sogutan kelime. beyin o kadar sartlanmıs ki hemen on plana yapmadıgımda sıfır alacagım sey tanımı geliyor. yani yazık. lise'de insan hele yetenekli insan bu aptal sey ile sogutulmaz edebiyattan.
    (Soulmate, 06.08.2007 16:43)
  13. düzenleme anlamına gelen fransızca bir sözcük.
    (Gerko, 24.08.2007 03:46)
  14. Fransızca kökenli olup orijinal yazılışı composition olan sözcüktür.
    (yaralimasalcocuklari, 24.08.2007 03:50)
  15. uyum + düzen
    uyumsuzluk + düzen
    uyumsuzluk + düzensizlik
    uyum + düzensizlik

gibi kombinasyonların düzeni.

bu kombinasyonlar komposizyon oluşturur. hatta bu kombinasyonların yazılışı da bir kompozisyondur.
    (wings for marie part 2, 24.08.2007 03:58 ~ 03:59)
  16. bir ilkokul cocugunun zeka ve hayal gücünün tavan yaptıgı yazıdır.**ve aynen şöyledir:

Konu: "3 dilek hakkınız olsa ne dilerdiniz?"

Öğrencinin yazdığı kompozisyon:

Günümüzde üç dilek hakkımız olması çok önemlidir. Maalesef
    sevinerek bu hakkımizı kullanırız her zaman. Benim 3 dilek hakkim olsa 3 dilek hakkı daha isterdim. Elde var 6 dilek hakkı , 5'i ile 3 er dilek daha
    dilesem 15 dilek hakkım daha olur. 15 dilek ile her istediğimi
    dilerim. Günah değilse Tanrı olmayı dilerim. Tanrı olduktan sonra
    dilek hakkım sonsuz kere sonsuz olur. Çok akıllı olurum. Maalesef
    her istediğimi yapabilirim. Kendime kasvetli bir yarış arabası
    yaptırırım. Onunla dedemlere gider dedemlerin elini operim. Dedem bana torunum Tanrı olmuş der. Sevinir. Harçlik verir. Abime vermez, çünkü o
    arabaya kusan bir gerzek. Sonra dedem mezarlıkta zombileri öldürmeye
    gonderir beni. Hepsini yok ederim ışın kılıcıyla. Babami da döverim...
    (hodri meydan, 08.05.2008 14:09)
  17. lise zamanında öğrencilerin* ilginç kompozisyon başlıklarıyla yardırdığı ders. başlık ve yazılan metnin alakası yoktur. sırf puan almak için işkembe-i derya'dan uydurulur genelde.

(bkz: dik duranın gözyaşları)
    (bkz: banyoda kaybolan sabun)
    (ip atlayan gurbuz dana, 09.05.2008 20:43)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» the perishers » sunnet » ilker yasin » el nino » tup » manita lafinin kokeni » celine dion » peter schmeichel » visne curugu » beklemek » kubilay turkyilmaz » kanalturk un akin ipek e satilmasi » veet reklamindaki esmer kiz » rind » bi biskreme verdim » ezbere tiklamak galapagoslu iguana » kardelenler acinca » lastik tamircisinin tukrukle kontrol yapmasi » tse » islak hamburger » madam gibi adam » bizkackisiyiz com » murat yetkin » kralice nin yanagindan makas almak » hollow man » uzun otubus yolculuklarindaki guzel kiz » bi hukm ul kanun » nihilist yazar » seviyesizligin siniri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa