kok 

kapat
  1. 1.Bitkileri toprağa bağlayan ve onların,topraktaki besi maddelerini emmesine yarayan klorofilsiz bölüm.
    2.Süsende olduğu gibi yer üstüne sap çıkaran çok yıllık yer altı gövdesi.
    3.Bazı şeylerde dip bölüm.
    4.Köküyle ve sapıyla çıkarılan bitkilerde tane.
    5.Dip,temel,esas.
    6.Kaynak,köken.
    7.Bir kimseyi bir yere bağlayan manevi temel güçlerin bütünü.
    8.Kelimenin her türlü ekler çıkarıldıktan sonra kalan anlamlı bölümü.
    9.Olağan şartlarda çevresinden yalıtılamayan,ancak birçok tepkimede nitelik değiştirmeden geçebilen atom kümesi.
    10.Denklemde bilinmeyenin yerine konulduğunda uygun düşen gerçek veya birleşik değer.
    (italiano, 22.03.2006 18:03)
  2. Maden kömürünün damıtılmasıyla elde edilen,birleşiminde kömürden çok daha az oranda uçucu madde bulunan katı yakıt,kok kömürü.
    (italiano, 22.03.2006 18:04)
  3. zikkim adlı grubun 2004linda çıkardığı* albumlerinin adi.
    sonraciğima

1-anfinin Delisi
    2-Cigara
    3-Dostum (cover)
    4-Dönüş yok
    5-Geleyim mi?
    6-kapilar
    7-kizıl sac
    8-On Beşli (cover)
    9-sus
    10-yalnizım dostlarım (cover)

bunlar da şarkilaridir.

(bkz: zıkkımın kökü)
    (CunaurG, 19.08.2006 20:27 ~ 20:30)
  4. matematik'de 3 olarak ifade edilir .
    (Gerko, 19.08.2006 20:27)
  5. matematikte karekök içine alamda kısaltma olarak kullanılan terim.**
    (dr_neo7, 19.08.2006 20:46)
  6. sezen aksu'nun merakla beklenen yepyeni albümü.
    (kIran kIrana, 20.11.2007 01:26)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» verilen oyu degistirebilmek » turbanli plaj voleybolcusu » aina » kadinin sessizligi » yerel saat » siir » 16 mayis 2008 besiktas ct turk telekom maci » neyzen tevfik » 5 yil icinde robotlarla seks yapilabilecek olmasi » alem got olmus gotlerde mudur » sozluk ben bugun gazete okudum » sensin o » ali pasa camii » are you dead yet » muscoril » ayse tunali » aziz amca game over » tugba ekinci » fatal » ne dedigi anlasilmayan zerzavatcilar » 1847 » veli toplantisi » roj » tolga yildiz » hop osurup hop kalkmak » sozlugu babasinin ciftligi sanan maymunlar » kadinlariniz sizin tarlanizdir » can yucel » obur dunyanin default lisani a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa