kobalt 

kapat
  1. Atom numarası 27,atom ağırlığı 59 olan,boyacılıkta kullanılan,nikel ve demire benzeyen,gümüş renginde bir element (simgesi Co).
    #226350 (italiano, 10.05.2006 00:00)
  2. chevroletin bir arac modeli,türkiyede satısa sunulmamıstır fakat amerikada cok tercih edilir.
    #227171 (karpuzkabugu, 10.05.2006 12:06)
  3. b12 vitamininin yapısında bulunur. kükürtlü amino asitlerin metabolizmasında, fe in kullanılmasında, alyuvarların oluşumu ve protein sentezinde kullanılır. kobalt açısından en zengin gıdalar; yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer ve böbrek gösterilebilir. çok fazla kobalt alındığı zaman ise zehirleyici olup kalp yetmezliğine neden olmaktadır.
    #478281 (ben miyim, 30.07.2006 22:22)
  4. isminin anlamı almanca da şeytani ruh olan element.

(bkz: evil spirit)
    #2705628 (notrinova, 17.12.2007 00:34)

© 2008 - uludağ sözlük

kobalt başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kobalt ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kobalt nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ela gozlu insan » sakal yemek » aristo siiri » avrupa insan haklari mahkemesi » balkona kamp kuran sokak kedisi » kaybolan yillar » hela dolu mu bos mu diye anahtar deliginden bakmak » 22 temmuz 2008 » nick inin hakkini veren yazar » acisiz hayat bos hayattir a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci