koah 

1. açılımı:
    kronik obsturiktif akciger hastalıgıdır.
    saglıklı insanların bir defada aldıkları nefesin üçte birini alabilirler. o yüzden çok büyük çaplı nefes darlıgı yaşarlar.
    #643028 (mintiminti, 17.09.2006 16:43)
  2. koaha olarak ta adlandırıldığına rastlanmıştır.
    #863727 (pilotmont, 15.11.2006 20:00)
  3. En Büyük Sebebi Sigara olan hastalıktır. ayrıca uludag universitesi'nden Karadağ bu hastalık için, sinsi bir hastalık, ilerledikten sonra fark ediliyor, Hasta ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalıyor. O nedenle erken tanı önemlidir açıklamasında bulunmuştur. *
    #2593512 (che guevara, 15.11.2007 14:54)
  4. hava yollarında aşırı sıvı salgılanması ya da bu yolların darlığı, tıkanması ile karakterize nefes alma güçlüğü yaratan akciğer hastalığı. bronsit, astim, amfizem vs.'nin genel adı. bu gibi tıkanıklıklar sigara, enfeksiyon, alerji kaynaklı olabilir. tedavisi üzerine bir sürü uygulama vardır.
    #2734175 (Terzioglu, 23.12.2007 13:10 ~ 18.01.2008 12:11)
  5. tedavisi olmayan hastalık. bu hastalıga yakalanan kişiler yavas yavas ölür..
    #3168218 (hiro nakamura, 20.03.2008 19:25)
  6. genellikle yetişkinlerde görülen tedavisi olmayan ancak semptomların iyileştirilebildiği , 'spirometri' denilen aletle kolay ve ağrısız olarak teşhis edilebilen akciğer hastalığı .
    #3168423 (nervusfrenicus, 20.03.2008 20:00)
  7. insanı kolay kolay öldürmeyen ama süründüren bir hastalık. genelde hastalığın son evresinde hastanın bir adım atacak hali olmaz. aşırı yorgunluk duruma eklenir ve hastada zayıflama görülür. genelde astim ilaçları kullanılır ve pek fazydası görülmez. ayrıca bu hastalık akciğerlerin işlevini sınırladığı için kalpte bir büyüme meydana gelmektedir.
    #3168464 (elma kurdu, 20.03.2008 20:05)

© 2008 - uludağ sözlük

koah başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. koah ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu koah nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» turku » tugrul sener » sevgilinin soyledigi unutulmayan sozler » turuncukolik » ruhunu seytana satan yazar » mail bakarken bilgisayar kitlendi diyen musteri » cekingen yazar » benim annem dans edemez » morgan de sanctis » ereksiyonun tarihi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci