klingsor un izinde 

kapat
  1. ingiliz felsefeci Francis Bacon'un adaşı olan genç bir fizikçi, Princeton'da, Einstein, Gödel ve John von Neumann gibi yüzyılın en parlak beyinlerinin yuvası olan Yüksek Araştırmalar Enstitüsü'nde çalışmaktadır. Özel sorunları nedeniyle görevinden uzaklaştırılmak zorunda kalınca, gelen bir teklifi kabul ederek Amerikan gizli servisleri adına Avrupa'ya gider. ikinci Dünya Savaşı biteli çok olmamıştır. Genç fizikçiden beklenense Nazilerin bilimsel araştırmalarının başında bulunduğu söylenen Klingsor kod adlı kişinin gerçek kimliğini ortaya çıkarmaktır. Mutlak kötülüğün temsilcisi olan ve adını Hitler'in çok sevdiği Parsifal operasındaki bir karakterden alan Klingsor, gerçekten varolmuş mudur? Hitler'le birlikte ölmüş müdür, yoksa hâlâ insanların arasında mıdır? Kitabında, fizikteki 'kuvantum kuramı' gibi çok konuşulan bir konuyu kurguya başarıyla katan, öte yandan bilimsel ahlakı tartışan Jorge Volpi için ünlü yazar Carlos Fuentes, 'Arkamda koca bir edebiyat yaşamıyla, yaşım yetmişi bulmuşken, Jorge Volpi'nin edebiyatımızın devamcısı olduğunu görmekten ayrı bir gurur duyuyorum,' demiştir. Klingsor'un izinde, okuruyla metafizik bir oyun oynuyor. 1999 yılında Biblioteca Breve Ödülü'nü, Fransa'da ise Deux Oceans Grinzane Cavour Ödülü'nü kazanan roman, ihanet ve belirsizlik çağında gerçeğin ne olduğunu gösteriyor... ya da ne olmadığını.

alıntıdır.
    #3816548 (conspirator, 14.08.2008 11:38)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

klingsor un izinde başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. klingsor un izinde ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu klingsor un izinde nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about klingsor un izinde. Copyright of the articles are belong to their authors.

» bir tikky nin intihar mektubu » bos gecmeyelim » mersin buyuksehir belediyesi » igrenc sirin » masturbasyon » cem yilmaz » orhan savasci » 0532 » eski sevgilinin dogumgunu » akademya » taraf » hayata dair ic burkan detaylar » cep telefonunu kulagindan dusurmeyen polis » kale grubu » globallesen dunya ve sikilen insanlar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yoruk sucuk benzeri urun » termodinamik » nefret edilen cumleler » huseyin uzmez » hanzo » johnnyturhan » flourishword » yazarlarin moderator adaylari » ahmet kaya » profosyonel1972 » nick and the candlestick » zaman gazetesinin 1 milyon tiraj yapmasi » yapan » kemalizm sol degil » baklava yerken ayran icmek