kizan 

kapat
  1. trakya da "cocuk" anlaminda kullanilan sozcuk.
    (looser, 10.02.2006 21:03)
  2. Kızancık diye de söylenir.

(bkz: kız kızan)
    (italiano, 06.07.2006 18:51)
  3. Dişi köpek,kedi gibi hayvanların çiftleşme isteği gösterdikleri durum veya zaman.
    (italiano, 06.07.2006 19:01)
  4. (bkz: efecik)
    (selmagezinir, 06.07.2006 19:02)
  5. trakya yöresine has, bi abinin şarkısında da gecen cocuk anlamında kullanılan söz 'kızancıklar uyuyunca aç kapıyı al koynuna'. trakya sınırları dışında kullandığınızda küfür ediomussunuz gibi insanlar yüzünüze bakarlar, açıklama gereği duyarsınız.
    (shinobi, 20.09.2006 18:49)
  6. farklı şehirde kullanınca komik anılara sebep olabilen yöresel kelime.
    ben bir çocuğa aşık olmuştum (bkz: aşık olmak) ve tabii ki yurtta bu kızandan bahsedip duruyordum...birgün yurda yeni bir arkadaş geldi; neyse ona da anlatacaz ya; sazan diğer arkadaş atladı hemen:
    "yaa bir çocuk var işte adı kızan; bu da ona aşık bla bla bla..."

biz:
    yerlerde tabii...*
    (sidikli, 20.09.2006 19:01)
  7. universiteye yeni geldiginizde * arkadaslarınızla konusurken anlattıgınız bir yasanılmıs hadise esnasında kilitlenmeleri ve siz anlatımınızı bitirdikten sonra anlamış gibi gorunmeye cabaladıkları andaki "ne oldu?" sorusunun cevabıdır.
    (heidi, 11.12.2006 19:55)
  8. bir efenin her ne pahasına olursa olsun efeyi korumaya yemin eden yandaşlarına verilen isim. efe grubun başıdır, fakat bunlar arasında da bir hiyerarşik düzen vardır. çeteye alınma kritelerine uyanlar kızan olabilir ancak. (iyi atıcılık, bağlılık yemini vs..)
    (Terzioglu, 05.01.2007 21:49)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» noktalama isareti olarak kufur » vera lynn » misir patlatir gibi bomba patlattirmak » honda » radyodan biktiran radyocu profilleri » kenwyne jones » phasr » call of duty 4 modern warfare » yimsak yimsak diye sakiz cigneyen yavsak kiz » tahnitcilik » erkekte samimiyet belirtisi olarak kufur » hazreti muhammed » hayal dunyasinda yasayan sevgili » internet kafelerde surekli ismail yk calmasi » schizo » haraso » riza tevfik » ibne gibin pust gibin bisi » revolution » bill russell » hos geldin » tamamen bilgi iceren entry nin eksi oy almasi » aylara gore girilen entryler » oto boka aq diyen zihniyet » misafirlerimiz var » sikkin pisse » ahmet necdet sezer » sehitler oratoryosu » kisa araliklarla eksi oy veren ibne a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa