kitle psikolojisi 

kapat
  1. sayıca kalabalık olan insan toplulugunun toplu halde hareket etme durumudur. kitlenin yaptıgı eylem kitle içindeki insanların bir kısmı tarafından dogru bulunmasa bile kitlenin etkisi altında kalarak aynı eyleme düşünmeden katılırlar.
    #1124515 (unexpected paradox, 08.01.2007 16:45)
  2. (bkz: popülerizm)
    (bkz: sürü psikolojisi)
    (bkz: koyun sürüsü)
    malesef halkımızın çoğu ve diğer ülkelerin halkları.
    #1124526 (insan, 08.01.2007 16:46)
  3. sözlükte kimi zaman anlamsız olduğu aşikar olan başlıkların altına yığınla entry girmemiz buna güzel bir örnektir.
    #1124569 (zaknafien, 08.01.2007 16:55)
  4. keza ego, süperego gibi kavramlarla yogurdugumuz insan neslinde olmasina karşin * ,hayvanlarda da oldukça görülür. geçenlerde bir koyun atladi diye onun ardindan nehre atlayan sürü buna en iyi örnektir. sonuç mu? bir tutam tebessümdür.
    #1124578 (ColdMa3L, 08.01.2007 16:57)
  5. (bkz: gustav le bonn)
    #1124580 (laedri, 08.01.2007 16:57)
  6. temelinde diffusion of responsibility- sorumluluğun dağılması- yatan ruh halidir. bir kitlenin, topluluğun içinde yer alan insanlar topluluğun iradesini kendi iradelerine tercih edebilir. ve eylem toplu halde yapıldığı için yapılan işten duyacakları sorumluluk da azalacaktır. örneğin hemen hemen her linç vakasında sanıklar şöyle der: "ne cinayeti ben sadece bir kez vurdum." büyük olasılıkla doğrudur da bu ifade. ama 100 kişi birer kez vurunca ölür işte adam. olay esnasında failler bir adam öldürmenin sorumluluğunu hissetmez sadece bir kez vurmuşlardır. topluluğun iradesini tercih etme olayına gelirsek; diyelim ki 10 kişilik bir grupta 7. sırada yer alıyorsunuz ve size gösterilen bir şekil hakkında fikir belirteceksiniz. sekil açık bir şekilde üçgen ama sizden önceki 6 kişi de kare diyor. şüphe duymaya başlarsınız yanlış gördüğünüzü düşünürsünüz. birçok deney göstermiştir ki, ikinci ya da üçüncü seferde deneklerin çoğu gördüklerini değil kendilerinden önce çoğunluğun söylediğini söylemiştir. yani bariz bir şekilde üçgen olan şekle kare demeye başlamıştır. bunun temelinde dışlanma korkusu ya da kabul edilme isteği yattığını iddia eder psikologlar.
    böyle acayip bir varlıktır insanoğlu işte.
    #1124688 (unusual suspect, 08.01.2007 17:18)
  7. freud abimiz yine herkestan farklı olarak düşünüp; kitle psikolojisinde bireyin davranışlarını topluluğa katıldıktan sonra değiştirmesini korkuya veya baskıya değil diğer bireylerle kurduğu güçlü libido bağlarına dayandırmıştır. ona göre korku ve baskı bireyi bir saatten sonra şüpheye, daha sonra da umursamazlığa düşürecektir. bunun da olmaması için bireylerin birbirleri arasında güçlü libido ilişkileri kurulması gerekir. kurulamazsa toplum arasındaki birlik ve dayanışma güçsüzleşir.
    #1949899 (eruditeking, 17.07.2007 01:06)

© 2008 - uludağ sözlük

kitle psikolojisi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kitle psikolojisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kitle psikolojisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» asik miyiz » arka mahalle » biteral » ev icinde kadinin erkekten 400 kat fazla calismasi » turk kimligine sahip kisilerin ben kurt um demesi » 2009 sampiyonlar ligi finali » nah neh nah » deyrulumur manastiri » dogum gunu » bosanmak istemiyorum a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games