bugün

Vergiden vergi alınmasının sonucudur. 25 TLlik bir kitap 5 TLye mal edilir. işin içine bandroll vs. vs. girince 25 TL olur.
benim için de çoook pahalı. ama;

şöyle bi düşün sen güzel güzel entryler giricen bol bol artı alacan. mesleğin bu ve senin benim o burun kıvırdığım kitaplar için adamlar ne hissetti falan filan. velhasıl kelam herkez güzel kitap yazamaz bunu zaten biliyoruz şöyle bi 20nin altındaysa al geç ama baktin 30-50 yi buluyor sahaf felan yap.en azından korsana para vermemiş olursun. bide onları düşünün lan.
kitap okuma oranının düşük olmasından mutevellit sıkıntı yaratmayacak durum. ayy snane be slk belki ben okuycam diyenler için (bkz: sahaflar)
aynen be ayda bir kitap alıyorum 30 liradan aşağı değil. günlük 1 lira amk. ne bu çektiğim.
altın kaplama kitap arayanlar için geçerli olan iddiadır. benim gördüğüm birçok kitap 30 lira barajını aşmıyor siz hangi kitaplardan bahsediyorsunuz acaba? ayrıca bugün 30 lira barajını aşan bir kitap eyfel kulesi kadardır 1 haftada ancak biter. aylık 120-130 tl ayıran insan paşalar gibi okur kitabını kardeşim. kasaptayken 'et fiyatlarına zam geldi. ne düşünüyorsunuz?' diye uzatılan mikrofona 'vallahi alamıyoruz, çok pahalı' diye cevap veren yurdum insanları vardır... ulan kasaptasın la kasaptaaa! bu vatandaşların samimiyetsizliğinde olmayın! elimizde 1500 tl lik telefon, altta nike ayakkabı, sırtta jack wolfskin çanta, göze zaten rayban sponsor olmuş... eee kitaba param yok. siktir lan!
insanları korsan kitaba yönlendiricek kadar pahalı. Zararlı şeylerse uygun. Ülke milleti cehenneme dolandırıcılığa sürükler mi arkadaş.
Kitaplar pahalı olduğu için türkçesini geliştiremeyen, buna muteakiben yanlış yerde yanlış kelime kullanan yazarın haklı feryadıdır.

Bir ciddiyetsiz derece kaç lira ağalar? *
(bkz: Ciddiyetsiz derece)
eskiden korsan takılırdım hey gidi mutlu günler. şimdi bulamıyorum hiçbir yerde.
kitapseverleri korsana yönlendirmek zorunda bıraktıran durum. ne kadar etik olmaya çalıssan ve emeğe saygılı olsan da maddi durum iyi olmayınca maalesef ki el korsana uzanabiliyor ve korsan kitap satın alınabiliyor.
Kitapla işi olmayanın başvurduğu söylemdir. Bir kitap yazmak o kadar zordur ki yıllar yılı sürer. Adam bir kitap yazabilmek için yıllarını versin yetmedi bastırmaya ve ortaya güzel bir şey çıkarmaya çalışsın sen her harfinin alın teriyle işlendiği kitaba 20-30 lirayı çok gör. Ayrıca yazar pek kazanmaz bu işten yayınevi parayı götürür. Eh ben de amatör yazarım ancak bir kurguyu oluşturmak, oturup o oluşturduğun kurguyu yazıya dökmek, kelimelerle oynayarak süsleyip püsleyerek akıcı bir biçimde okuyucuya içindekileri etkili bir şekilde anlatabilmek zor, cidden çok zor. Ayrıca yeri geliyor bir karaktere isim bulmak için haftalarca düşünüyorsun. Yani bu kutsal işe verilen paraya acımam ancak yayınevinin parayı löp diye götürmesi de içime oturmuyor değil.
Yazar ve okuyucu açısından bakılması gereken bir durum. Yazarın emeğinin karşılığını alabilmesi açısından iğrenç bir single çıkarıp milyonlar götürenler varken uçuk rakamlar değildir. Okuyucu açısından ise ev geçindirirken zorlanan extra ihtiyaçları için para ayırmakta zorlanan ailelerin varlığı düşünüldüğünde insanları korsana iten durumdur. Korsana hayır demekle olmuyor emek hırsızlığı olduğu doğrudur fakat devlet önlem almadığı sürece magduriyetler bitmeyectir. Kültürel alanda devletin ne kadar yeterli çalışmalar yaptığı düşünülürse mağduriyetler hiçbir zaman bitmeyecektir.
kütüphaneden almana sebep olu. yakınında varken kilometrelerce yürümenize de
Cahillerin ciddiyetsizliğini yansıtır. Arkadaşım, paran yoksa ya daparanı kitaba harcamak istemiyorsan kütüphaneye gidersin, oranın tozunu yutarsın.

20 liraya kitap alıp hayatın anlamını çözemezsin. Kütüphane kültüründen tüketim kültürüne resmen geçilmiş ki insanlar kitap pahalılığından bahsediyor.

Kütüphanelere gel kardeşim. Buralar çok güzel, bilgi kokuyor.
çünkü okumak zararlıdır.
Kötü bir durumdur. sırf o kadar para bayılmayayım diye sahaftan tahta kurularının yuvası olmuş kitaplar almışlığım vardır.
geçende girdim bir kitabevine. genelde klasik kitap okurum ama sıkıldım artık farklı alanlarda okuyup biraz daha kültürleneyim istedim, iyi halt ettim. bir baktım popüler kitaplar 25 tlden başlıyor. içeriğinde yazan kısım yok o onu seviyormuş yok o onu aldatmış. selin üzgünmüş. sadece kitabın kapağı güzel diye o parayı vereceğimi sanıyorlarsa çok yanılıyorlar.
eğer aşk kitabı okumak istiyorsan dostoyevski beyaz geceler oku. 10 tl. neyse nasibimi almıştım. elimdeki kitabı yavaşça bıraktım ve dünya edebiyatı yazan kısma sessizce ama hızlı adımlarla ilerledim.
sigaraya para bulan kitaba mı bulamıyor. deger/fayda ilişkisine göre alabileceğiniz en ucuz şey kitaptır.
Yayınevlerinin aç gözlülüğünün tezahürüdür.
Sigara içen veya alışverişkolik birinin bu başlıkta pervasızca dolaşması saçmadır. Nitekim bunları okuyabiliyorsa bir telefonu veya bilgisayarı, internet paketi var demektir. Nelere para bulunuyor...
Sözüm ona hiç durumu yoksa kütüphaneler ne güne duruyor? Bilgiyi edinmek için saklandığı kutunun senin olmasına gerek yok.
Türkiyede pahalı.
ulan ucuz kitapta ne anlatılcak kıy paraya be adam.
sarraflardan bakmak lazım. orda ucuz. ama kimbilir kaç kirli parmağın arasından geçti.
edebiyatın bir sanat uğraşısı değil sektör haline gelmesinden ötürüdür. ulan bu memlekette kahraman tazeoğlu, ahmet batman uğur koşar bi de bi ergen vardı adını unuttum, işte böyle yazarların kitapları çok satıyor daha ne bekliyonuz ki?
Herşeyin Pahalı olduğu bu ülkede kitaplar varsın olsun Pahalı olsun gerekli gereksiz Herşey Pahalı iken kitap Pahalı olsun ne olur sanki.
Ucuz kitapta ne anlatılacak ne demek Allah aşkına, bilgi mi pazarlıyor bu yazarlar? Pahali kitaplarda altına dönüştürmeyi mi anlatıyorlar yoksa!?

Kesinlikle katıldığımdır. Okumak bu kadar pahalı olmamalı.
güncel Önemli Başlıklar