kitaplarda olmek 

kapat
  1. milli eğitim 'in lise kitaplarında da yer alan behcet necatigil şiiri.

Adı, soyadı
    Açılır parantez
    Doğduğu yıl, çizgi, öldüğü yıl, bitti
    Kapanır, parantez.

O şimdi kitaplarda bir isim, bir soyadı
    Bir parantez içinde doğum, ölüm yılları.

Ya sayfa altında, ya da az ilerde
    Eserleri, ne zaman basıldıkları
    Kısa, uzun bir liste.
    Kitap adları
    Can çekişen kuşlar gibi elinizde.

Parantezin içindeki çizgi
    Ne varsa orda
    Ümidi, korkusu, gözyaşı, sevinci
    Ne varsa orda.

O şimdi kitaplarda
    Bir çizgilik yerde hapis,
    Hâlâ mı yaşıyor, korunamaz ki,
    Öldürebilirsiniz.
    #578160 (yasak merve, 26.08.2006 05:18)

© 2008 - uludağ sözlük

kitaplarda olmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kitaplarda olmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kitaplarda olmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» allah » yazarlar 6 yasinda olsa acilacak basliklar » olmayan yazara hos geldin demek » anayasanin ilk uc maddesi » adem ile lilith » 10 eylul 2008 ispanya ermenistan maci » yasamsal tespitler » yavuz cetin » turkiye nin silah bagimliligi » kabiliyetsiz sozluk » askerlik hizmeti sirasinda terorist avlamis insan » black tide » kahraman turk silahli kuvvetleri » sorumsuzluklari sorgulamanin yipratma sayilmasi » bile bile ask acisi yasatan insan » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ativan expidet » rifat ilgaz » kultigin » dilber kocarslanli » defans adaminin hat trick yapmasi » bilgi icerikli entry giriyorum o halde varim » hic kadin gormemis gibi bakan rezil isciler » bir kiza sirtini cignetmek » timucin mert » otobuste size gelen mesaji okumaya calisan lavuk » pocket phone » patognomik » minibus caddesi » ask i memnu » 21 eylul 2008 ac milan ss lazio maci