bugün

zor bi hastalıktır. bilirsin ki o kadar kitabi aldın ama tam anlamiyla okuyamayacaksin. kimi yarim kalicak kimi ne de hic bakmayacaksin. ama yinede almak istiyor insan.
(bkz: bibliyomani)
bırakın satın alsınlar versinler ekonomiye can versinler, okusunlar. Kötü bir durum değildir.
Birde para dayansa tadından yenmeyecek hastalık.
Girersin kırtasiyeye veya kitapçıya 3 saat kitap beğenmezsin ve az paraya çok kitap almak için 3 tane bombok kitapla çıkarsın.

Budur.
parasızlıkla çözülüyor gençler. denedim oldu. tavsiye ederim.
Aynı anda 30 tane kitap alıp hepsini okumak isteyip de hepsini yarım yarım okumanıza sebep olan hastalıktır.
aynı zamanda satın aldığı kitapları okuma hastalığı da varsa belkide tek faydalı hastalıktır!
Alınan kitaplari okumayinca cok kötü olan durumdur. Psikolojik destek alınmalıdır.
güzel hastalıktır. her ay telefon değiştirenleri görünce saydı duydum.
bir kaç seneye yerini kitap indirme hastalığına bırakacak hastalıktır.

ulan teknoloji gelişsin derdik de bu kadar hızlı olması... korkutuyor vallahi.
muzdarip olduğum hastalık hatta benimki daha kötü aldıklarımı bir de okuyorum.
çok param olsa yakalanacağım hastalık. d&r' a girdiğimde bütün kitapları almak istiyorum allahtan o kadar param olmuyor bir kitap alıp efendi efendi çıkıyorum.
(bkz: download etmek hastalıktır)
insanın basina gelecek en güzel durumlardan biridir.
hastalıkların hastalığı. yeni çıkan kitapları takip ediyorum, yazarları araştırıyorum, piyasaya göre hareket ediyorum. sıklıkla da kitap satın alıyorum. fakat buraya kadar sürüyor benim maceram. kitabı alıyorum daha sonra okumuyorum. bende ki biraz şizofrenik de olabilir.
reeder cihazlar varken cibilliyet noksanlığı belirtisidir.
kitap sakın alma hastalığından kötü müdür bilinmez.
kitap satin almama hastaligindan daha iyidir. bugun tuyap'a gittim bi tane kitap almadan ciktim. surekli kendi kendime "alma lan okumazsin. okuyacaksan da git kutuphaneden al ne gerek var onca para vermeye" tarzi cumleler kuruyorum. fakirlikten de olabilir ama.
markete girdiğinde bile kitap raflarinin önünden geçerken içinde bi dürtü oluşur. Çevirip bakmanla beraber hiç tarzın olmayan bir kitap görürsün ama Ona rağmen bile gider Tüm kitapları incelemeye koyulursun. Sonuç? Sonuç evde koskoca kitaplığın olur ve kimi hiç okunmamis kimisi de başlanıp bitirilmeyen bir sürü kitapla doldurursun içini.
Edinilmesini gerekli gördüğüm güzel bir hastalık.
ikinci el kitapçılara, kitap fuara vb. yerlere gittiğiniz zaman "keşke cebimde 500 tl olsa da hepsini satın alsam" dedirten bir hastalık. tüm kitaplar benim olsun isteği geliyor. sabah akşam kitap okuyayım da dedirtir. çoğu zaman en güzel hastalıktır ama sınav haftasına denk geldiği zaman aklınızın kitaplarda eliniz testte olması her şeyi bozabilir.
Kötü bir hastalık.

Kitapları saatlerce inceleyip, bazılarının üçte birini okuyup, kitapçıda bir o yana bir bu yana deli dana gibi dolanıp taş devri diyeti, bay pipo, inferno, onu da, bunu da, şunu da diye koltuk altını kitapla doldurmak, o kitaplara karşı oluşan akıl almaz merak ve onlara sahip olma isteğiyle aynı anda yaşanan 'olum alıp alıp okumuyorsun mal mısın önce yarım bıraktıklarını bitir' düşüncelerinin karakteri ikiye bölmesi ve bu iki tarafın birbiriyle kavga etmesi, sizin o sırada avuçlarınızın terlemesi ve karnınıza bir garip ağrı oturmasıdır.

Sonra elindeki d&r poşetine bakıp müthiş bir mutluluk ve suratta bir gülümsemeyle 'aklıma zıçayım ne çok tuttu be oha' demektir.
bende de var bu illetten.
paranın tamamını buna yatırıyorum param yokken bile. hem o kitaplar alınır alınmaz okunmaz, alınır alınmaz okunuyorsa gerçekten güzel, kıymetli veya aylardır çıkmasını beklediğim bir şeydir.
raf bekler birkaç ay, aylar sonra da aa şunu okumamıştım diyerek okunur.
içine düştüğüm hastalık. almak iyi ama sonrasında okuyamama stresi insanı deli ediyor. peki çözüm oluyor mu? cevap hayır... yine yeniden açlıkla kitap alınır.