kitap okumanin bos is olarak degerlendirilmesi 

kapat

1. kitap okumayan insanların sık yaptıgı bir degerlendirmedir.

telefon calar..

-abi naber..
    +iyi be olm nolsun..
    -nerdesin..napıyorsun..
    +evdeyim..kitap falan okuyorum..
    -ya bırak bo$ bele$ i$lerle ugra$mayı..
    #1466717 (mrtince, 29.03.2007 12:08)
  2. - abi ne yapiyorsuN?
    - kitap okuyorum.
    - ya birak bos işleri.
    - iyi birakayim da ne yapayim?
    - gel ibo show seyredelim.
    - simdi vitesini bire takiyorsun ve burdan derhal uzaklasiyorsun.
    #1466754 (mulayim, 29.03.2007 12:20)
  3. (bkz: kitap okumuyorum eksikligini hissetmiyorum)
    #1466756 (tata, 29.03.2007 12:21)
  4. siz kar$ınızdakine, kitapta anlatılan olayın, atmosferin, hikayenin ne kadar çekici, sizi ne kadar etkilediğini söylersiniz, o ki$i o sırada msn' den ba$ını kaldırıp sizi dinlememektedir bile.

(bkz: anlattığının kar$ındakinin anladığı kadardır)
    #1466763 (3742372836, 29.03.2007 12:22)
  5. ülkemizde herşeyin para ile doğru orantılı bir düzlemde ilişkiye girmesi yüzünden, kitap okuma eyleminin gerçekleştirildiği vakit veya kısa süre içersinde nakit olarak geri dönüşümün gerçekleşmemesinden ötürü boş iş olarak algılanması durumudur. bir de kitap için para harcadığınız gerçeği vardır ki algılama, yorumlama, gücü zayıf kişiler bu durumu tam mansıyla boş bir iş olarak nitelerler.
    #1466807 (kelmajeste, 29.03.2007 12:36 ~ 16:57)
  6. boş zamanlarınızı nasıl değerlendirirsiniz sorusuna kitap okuyarak diye cevap verenlerin de katkısı olduğunu düşündüğüm yargıdır.

oysa gerçekten kitap okumayı seven insanlar, kitap okumak için zaman yaratırlar, uykularından keserler, kitap okumaya dönebilmek için ellerindeki işi bir an evvel bitirmeye çalışırlar. haa evet buldukları boş zamanlarda da (ortam çok uygun olmasa bile) kitap okurlar, zamanın boş geçeceği bekleme sürelerini bu şekilde zevkli hale getirirler..

kitap okumak boş iş ise, anlamlı olan nedir, diye düşünmeden edemiyor insan..
    #1466809 (cikolatavekahve, 29.03.2007 12:36)
  7. "verbis volanta, litteris planta" eski bir roma latin atasözü. *
    #1466814 (mataramasukosana, 29.03.2007 12:38 ~ 12:52)
  8. acınası yaratıkların yine kendine yakışır bir aşağılıkta yanılsaması.
    #1466833 (mikserde yuzen balik, 29.03.2007 12:42)
  9. - boş zamanlarında ne yaprsın?
    - kitap okurum.
    - kitap okumak senin için boş zamanlarını değerlenirecek bişey mi yani? boş iş mi?
    - nasıl?
    #1466849 (fevkaladenin fevki, 29.03.2007 12:45)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kitap okumanin bos is olarak degerlendirilmesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kitap okumanin bos is olarak degerlendirilmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kitap okumanin bos is olarak degerlendirilmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kitap okumanin bos is olarak degerlendirilmesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.