kitab i ask 


kapat
  1. iskender palanın aşkı anlatan kitabının adıdır.
    #275082 (sesli, 24.05.2006 16:54)
  2. zihnime kaydettiğim kitap..
    #970393 (gulbeseker, 08.12.2006 23:48)
  3. aşkı yazsam yeniden derken aslında aşık olup gitmiş eriyip bitmişlere okutulacak kitap.
    #970403 (no promise, 08.12.2006 23:50)
  4. leyla ile mecnun u orhan gencebay ve gülşen bubikoğlu filminden baska ve öte bir şey olduğunu zihnimize kazıyan hayran olduğum yazar ın kiatbı.
    #970416 (handushka, 08.12.2006 23:53)
  5. kitab ı aşk, bütün kavram kargaşalarının içinde aşkın katmanlarını,türlerini ve asaletini irdelemek, belki her düzeyden insanın gönlünde hissettiği, dimağında algıladığı ama asla net biçimde tanımlayamadığı duygularına açıklık getirmek için düzenlenmiş bir iskender pala eseridir.

    kitaptan kısa ve güzel bir bölüm ;
    ünlü dil edebiyat ve şiir bilgini asmai (ö.831) basra çarsisinda rasladığı köylü bir kadına sorar;
    -siz aşkı nelerden ibaret sayarsınız?
    kadın şöyle cevaplar ;
    -sarılma, bağrına basma, dokunma ve konuşma.peki ey şehirli bilgin, sizde aşk nasıl birşey?
    -sarılma, okşama, öpme ve benzerleriyle ilerleme?!
    -peki cinsel münasebete kadar uzanıyormusunuz?
    -evet!
    -yaa!..ey kardeşim oğlu, bu senin söylediğini yapanlar aşik falan değil, düpedüz çocuk isteyenlerdir.
    #1571158 (fashiondesigner, 26.04.2007 00:00)
  6. iskender pala'nın aşka dair yazdıklarının, söylediklerinin derlemesidir. alfa yayınlarından çıkmıştır. bir içim sudur.
    #1952385 (oceanland, 17.07.2007 13:51)
  7. prof. iskender pala'nın akıllara durgunluk veren deneme türündeki yapıtıdır. aslında bir hocamdan sayın palanın kitaplarını genç edebiyatçılara ve edebiyata az da olsa ilgi duyan kişilere divan edebiyatını öğretmek ve asıl önemlisi sevdirmek olduğunu duymuştum. görüleceği üzere diğer kitaplarında da bu kitabın çekiciliğini ve eşsizliğini görebilirsiniz. bu da yazarın özgün oluşunun kanıtıdır!!
    #2127996 (efrasiyaB, 13.08.2007 23:48)
  8. canına sevgili isteyen ile sevgili için can isteyen arasında hayat yolculuğunun ta kendisi gizlidir. *
    #3390732 (perseis, 13.05.2008 07:09)

© 2008 - uludağ sözlük

kitab i ask başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kitab i ask ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kitab i ask nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mcdonald s in basortululeri kovmasi » hic kiz arkadasi olmamis universite ogrencisi » mahir cayan in ergenekon orgutu uyesi olmasi » random peygambere maymun demek » football tycoon » xabi alonso » evliya i rap » rafael van der vaart » micro pool » biz kac hiyariz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci