kisi basina dusen yillik cikolata tuketimi 

kapat
  1. ülke bazında tüketilen çikolatanın , ülke nüfusuna bölünmesiyle elde edilen degerdir.

Türkiye'de kişi başına düşen yıllık çikolata tüketim miktarı 450 gram civarındadır.** kodekse göre en az yüzde 30 çikolatayla kaplanan mamüller de hesaba katıldığında tüketim miktarı 1.5-2 kilograma kadar çıkabilmektedir. Avrupa'da ise bu rakam ortalama 8-10 kilogram civarındadır(mesela almanya da 12 kg).şunu d abelirtmeden geçemeyecegim; bayramlarda Türkiye'de de çikolata tüketimi ciddi oranda artarak, Avrupa'yı yakalıyor.
    Ülker istişare Konseyi Üyesi Metin Yurdagül, çikolata tüketimimizin, bayram sezonunda ciddi artış gösterdiğini, satışların, bayram sezonunda diğer aylara göre 8 kat arttığını söylüyor. Avrupa ile karşılaştırıldığında rakamlar küçük kalsa da çikolata sektörünün büyüme potansiyeli oldukça yüksek. Geçen yıl yüzde 20 büyüyen pazarın, 2006'yı da en az bu ölçüde büyüme ile tamamlayacağı hesaplanıyor.
    #799476 (meyve, 01.11.2006 17:33)

© 2008 - uludağ sözlük

kisi basina dusen yillik cikolata tuketimi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kisi basina dusen yillik cikolata tuketimi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kisi basina dusen yillik cikolata tuketimi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sucugu dogradiktan sonra soymak » hossik » farkinda olmadan domuz eti yemek » 15 haziran 2008 turkiye cek cumhuriyeti maci » ve tanri kadini yaratti » fatal » hakan aysev » olu evinde seks partisi » the boy in the striped pyjamas » ucuncu dunya savasi guncesi » avcilar universitesi » kaynastirma » ilk planor » agzini cart diye yirtarim » como el agua » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » su icerken domalan insan » guitar hero world tour » ilk bulusmada pirlanta alan sevgili » jean marie gustave le clezio » satisa cikarilan ulke » ece erken » umut sarikaya tipi mutsuzluk » roll over beethoven » araba arkasi yazilari » markasiz giyinenin markali giyinene cemkirmesi » mavi tur » idrak edememe » arcil ve sota » janos eckmann » schizo