kiro 

/ 3
kapat
  1. bu malum şahsiyetler genelde dişlerinde kürdan barındırmakla beraber yoldan geçen herhangi bir bayana şşş yavvrumm hepsi senin mi ? die nidalarda bulunurlar. kibar olunması zorunlu olduğu yerlerde bayana bağyan die hitap ederler hayret bişeydir nasıl kibar olabilmişlerdir. müslüm babacıdırlar. jiletleri eksik olmaz. genelde 5 kafadardırlar. doğan görünümlü şahinlerinde pencereden sarkan kolları göze ilk çarpanlar sıralamasında 1 numarayla başı çekmektedir.
    #2112902 (JiJi, 11.08.2007 15:54)
  2. http://img457.imageshack....g457/2435/fotograf6se.jpg adresinde modern ve sapık bir versiyonunun görülebileceği canlı türü.
    #2171460 (Tyrael, 21.08.2007 15:10)
  3. en çok tanıma uyanların insanları aşağılamak için kullandığı kavramdır.
    adam gibi birinin ağzından benzer bir kavram duyamazsınız.
    kentte bir görgüsüzlük gördüğünde olmadık hakaretler yağdıranları az biraz araştırın en fazla iki kuşaktır kentlidir falan.
    dinime küfreden müslüman olsa bari durumudur.
    #2455054 (dervisabdi, 11.10.2007 01:38)
  4. ahanda böyle bir şey;
    http://www.geocities.com/...k_resimler/Kiro_Kazim.jpg
    #2457014 (unique270, 11.10.2007 15:06)
  5. bu da olabilir;
    http://img190.imageshack.us/img190/8198/adsz4br.jpg
    #2457016 (unique270, 11.10.2007 15:07)
  6. yazın sayılarının artması, kışın azalması nedeni ile ayı misali bir tür kış uykusuna yattıklarını düşünebiliriz, ayrıca

magandalar ile yakından akrabadırlar.
    #2457049 (sickthread, 11.10.2007 15:17)
  7. sadece türkiye'de olan bir kavram sanırsam. geçenlerde ortakoy kahvesi'nde geçen olayı anlatıyorum:

biz arkadaşlarla bir masada nargile içiyoruz. karşı masada 6-8 kızdan oluşan bir grup var. tahminen 1-2 si türk. onlara rehberlik yapıyor işte. onlar da yiyip içiyorlar falan. kızlar 16-17 yaşlarında. birisinde mini etek var. yan masada da 3 türk erkeği nargile içiyorlar. oğlanlar tabi kesiyor turist hatunları. o sırada türk kızlardan biri görüyor olayı ve o minli kızı kaldırıyor oradan. onun yerine kendi oturuyor. yabancı hatun anlayamıyor durumu. ne oldu diye soruyor. (biz arka masada olduğumuz için olayı ayrıntılarıyla takip edebiliyoruz.) türk hatun da sana bakıyor yandaki oğlanlar diyor. yabancı hatun da aynen tabi ingilizce olarak" ne var ki bunda? baksınlar. ben zaten yeni insanlarla tanışmaya geldim. yeni kişilerle arkadaşlık kurmaya geldim diyor". ama bizim pişkin kızımız durur mu. "they are kıro, kıro" diyor. yani örümcek beyinli kızımız, kendisi ona buna veremedi bugüne kadar diye orada turist kıza türk erkeklerini kıro olarak tanıtıyor. bir de üstüne turist hatunun terslemesiyle göt oluyor. oluyor ama eşşek derisinden suratlı olduğu için de hiç umursamıyor devam ediyor duruma..

olay böyle yani. ogerçekten orada ben sinirlendim o gün. neredeyse kalkıp kızı dövecektim ama sırf bizi yanlış tanımasınlar diye bir şey yapmadım. ama o gerizekalı kıza da sövmeden edemedim içimden.

bu da boyle bir animdir işte.
    #2536056 (sen bana bu diyemezsin, 30.10.2007 14:14)
  8. Kıro kelime anlamı itibariyle çocuk demektir. Ancak günümüzde yaygın olarak kullanılış biçimi olarak, ayı, zonta, bedevi, görmemiş, yontulmadık, vs. gibi sıfatlara eşdeğer olarak kullanılmaktadır. Laf aramızda epeyce de tutmuştur.
    #2536074 (Yazgan, 30.10.2007 14:18)
  9. TiPiK BiR KRO OLDUĞUNUZU NASIL ANLARSINIZ?

1-siwri burun ayakkabı herşeyinizse
    2-beyaz çorap wazgeçilmesinizse
    3-altın künye,kolye we benzeri takıları takınıyorsanız
    4-anaaa gızı gördün nü? , datlı guşum, bidenem gibi sözleri kullanıyorsanız
    5-kıroyum emme para bende diyorsanız
    6-saçınızı ortadan ikiye ayırıyorsanız
    7-düğüne gider gibi çizgili takımla dolaşıyorsanız
    8-elinizden tesbih düşmüyorsa
    9-telefonunuzu belinize takıp geziyorsanız
    10-telefonda mp3 ün sesini sonuna kadar açıp gömleğinizin cebine koyup sokaklarda cirit atıyorsanız
    11-geğiriğiniz 50 desibeli aşıyorsa
    12-boğazınızdan çıkardığınız yüksek sesten sonra yere bıraktığınız balgam sarımsı, yeşilimsi bir renkteyse
    13-göğüs kıllarınız saçınızın 3'te 2'si kadarsa bilinki siz tam bir KROSUNUZ!

'KRO'NOLOJi

Kro nedir:genellikle ilginç gömlekler (mesela üzerinde ''apsolut'' vb. yazabilir) giyerler geçen sene turuncu ve fosforlu kalem mavisi renkteydi. pantolon ise dar kumaş tercihlidir. ayakkabı ise senenin modasına uygun sivri burunlu gubidik ayakkabıdır. aksesuar olarak aynalı gözlükleri tercih eden bu gençler eğer biraz paralı ise doğan görünümlü şahin o yoksa kırmızı mobylet ile karizmayı tamamlayıp bütün kızların gönüllerini çalmak niyetiyle sokaklarda dolaşırlar

NASIL KIRO OLUNUR: Esasen kıro olunmaz,kıro doğulur,çekirdekten yetişme denilen bu teknikle hayata kök salan kırolar, aşılama,ıslah etme gibi hiç bir müdaheleden etkilenmez.En ileri tekniklerle yapılan eğitim ve aşılama çalışmaları sonucunda bir kıro ancak bir magandaya dönüştürülebilmektedir.Geçtiğimiz günlerde, bir kıro üzerinde 15 yıldır çalışma yapan amerikan KISC araştırma merkezinden kıronun bir geninde değişim yapmayı başardıkları açıklanmıştır.Ancak değiştirilen gene rağmen davranışlarda bir değişim gözlenemediğinden araştırma durdurulmuştur.

YAŞAM BiÇiMi: Genellikle her hangi bir işte çalışmak gibi kısa insan ömrünü gereksiz uğraşlarla harcamamak düşüncesiyle hareket eden kırolar,koyu renk takım elbise,beyaz çorap,topuğuna basılmış sivri burunlu ayakbabı yada üzerinde anlamını bilmedikleri garip şekil ve yazılar olan t-shirt altına daracık kot pantolon giyerler.Lüle yada oltu taşından yapılmış tespihler vazgeçilmez aksesuar olup bu aksesuarlara çağın gereğine uygun olarak cep telefonları da eklenmiştir.Çizgili pijama ile pikniğe gitmek,donla denize girmek (bknz:dipnot) vazgeçilmez etkinlikleri arasında yer alır.Kılık kıyafetin değişmez unsuru ise gömlek yakasının göbeğe kadar açılmak suretiyle göğüs kıllarının ve boyuna takılan altın zincir ile altın bilekliklerin sergilenmesidir.

Dipnot:Kıro denize girer ama yüzme bilmez bu nedenle,denizde her görülen rengarenk donlu,kıllı ve zincirli kişiler kıro olmayıp bunlardan yüzmesini bilenlere maganda,şambrel ile yüzenlerine de kıro denilir.

YAŞAM ALANLARI: Otobüste,otomobilde,alış veriş merkezlerinde,iş yerlerinde,büyük metropollerde,küçük yerleşim birimlerinde kısaca görmek istemediğimiz yer yüzünün tüm coğrafyalarında yaşarlar."akıllı olup dünyanın yükünü taşımaktansa deli olup dünyaya yük ol" felsefesinden hareketle bulundukları tüm ortamlarda varlıklarını hissettirirler.

KLASiK DAVRANIŞ BiÇiMLERi:
    1-Her zaman omuza atılmış koyu renk bir ceket,elde bir tesbih,şeffaf beyaz bir gömleğin göğüs cebinde,içine uzun samsun doldurulmuş bir malbora paketi bulundurmaya özen gösterirler.
    2-Yağmur çamur,sıcak farketmez illaki sivri burunlu ayakkabı topuğuna basılmış olarak giyilir.
    3-Yakılan bir sigara bitene kadar asla ele alınmaz hep dudakta durur.(sigara içmeyen kırolar henüz tam olgunlaşmamıştır)
    *
    #2623462 (texas supporters club, 24.11.2007 01:11)
  10. argodur. genellikle iş bulmaya gelmiş, şekli ve hareketleri ile dikkat çeken kürt erkekleri için de kullanılır *.
    #2639614 (tinnitus, 28.11.2007 14:29)
  11. bulgaristan'da kullanılan bir erkek ismidir kiro.
    #2647110 (gadjo, 30.11.2007 17:19)
  12. özenilesi insan tipi. yüzeyselliğin dibine vurup zevkin doruklarına çıkmaktır.
    #3070438 (azerbaycan yarrakli kuvvetleri, 28.02.2008 13:55)
  13. sonradan gorme demektir halk arasında.

"Ceplerinde marlboro, çakmaklar zippo. levis' ın üstüne ipek giymiş kıro."

Demiş gokhan semiz. Çok da doğru demiş. Ayrıca artık heryerde, sasirmayin da demiştir.
    #3219689 (ulfgar, 01.04.2008 22:33)
  14. kürt, ermeni gibi kelimeleri dahi hakaret olarak kullanan bir millet olduğumuz için bu kelimenin de anlamından saptırılıp hakaret olarak kullanılması pek garip gelmiyor kimseye sanıyorum. insanımızda empati yeteneği gelişmemiş olduğu için anlamaya çalışmıyorlar; bunun için aynı şey türkçe bir kelimeye yurtdışında yapılmış olsa hoşlarına gidip gitmeyeceğini merak etmekteyim. anladiysam arap olayimla başlayan ırkçı söylemler, kiro gibi gayet normal bir anlamı olan sözcükle tam gaz ilerlemektedir. bakalım daha neler duyacağız.
    #3263440 (oneqeno, 13.04.2008 01:30)
  15. birde her kıza laf atmayı marifet sananları mevcuttur.
    #3356408 (crzytarantla, 04.05.2008 18:23)
  16. Basit siyah takım elbise altına giyilen sivri burun kundura ve olmazsa olmaz beyaz çorap ile:

+bam bam bam çekilin yoldan !

dedirten yurdum insanına takılan isim.

(bkz: apaçi)
    #3430153 (zaza vigilante, 22.05.2008 02:52 ~ 02:53)
  17. tatil beldelerinde taş gibi hatunları götüren insan evlatlarıdır.
    #3666447 (peter panzehir, 15.07.2008 08:35)
  18. Erzurum'da, ataturk universitesinden sehir merkezine uzanan yola cikmis, elinde oltu tasi tesbih olmak suretiyle etraftan gecen hatun kisilere salyali agziyla laf atan kapcik.
    #3701167 (padre, 22.07.2008 10:41)
  19. tanim 1: Kaç yıllık o fortuna'yı ilk dinleyişlerinde "a o şey reklamında vardı; lan neydi böle ayseler de tadabilir heralde bu therion dediğin şey de ondan mı çaldı ne yaptıysa (bkz: oha)" şeklinde tepki veren; çoğunlukla insan demeye korkulan varlıklar bütününe verilen addır. -Sözünü ettiğim örnekle 2 gün önce karşılaştım.-
    tanim 2: msn'de hamza smileylarına verilen isim.
    tanim 3: An itibariyle cradle of filth dinleyenine rastladığım canlılar bütünü. *** *
    #3780736 (jojlhjh, 06.08.2008 22:12)
  20. http://ibrahimd.org/sm/kro.gif *
    #3814596 (aby, 13.08.2008 22:08)
  21. (bkz: sincan)
    #3814623 (zeire, 13.08.2008 22:13)
  22. kürtçe'de anne babanın oğluna seslenişidir. oğul manasındadır. hakaret olarak kullanan kırolar vardır.
    #3847818 (keyfkesh, 21.08.2008 11:08)
  23. (bkz: ferhat güzel)
    #3851511 (raziye, 21.08.2008 22:10)
  24. köylü anlamında kullanılan kelime, ırksal bir anlam ifade etmez. bir zamanlar bir çok kürt köylülük yaptığından dolayı kıro olarak kalmıştır.
    #3989412 (Ben Demistim, 21.09.2008 00:59)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

kiro başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kiro ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kiro nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» donmus pizza » semsek » fugitive pieces » hala icq kullanan insanlarin bulunmasi » turuncukolik » hazreti ayse » fatih kacan » numaranizi arkadastan aldim » berrak sudaki kirmizi balik » sener eruygur » richard ramirez » aydin karabulut » bir sosyallesme ortami olarak kume calismasi » kokusu tadindan guzel olan yiyecekler » petrol fiyati duserken benzinin fiyatinin inmemesi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » la kayyume illahu » golf sahasindan harekat yoneten komutanin ulkesi » tek marifeti yazi yazmak olan devrimci » izmir » atsizcilar com » the beatles » pkk » salcali sogan kavurmasi » adam smith yaniliyor » kul olayim kalem tutan ellere » cuneyt arkin vs polat alemdar » ask karartir » kendi derdim yeterken bir de sen dert oldun basima » dikkat abdestiniz bozulabilir » cekme helva