kirmizi sari yesil 

kapat
  1. sırasıyla, trafik lambalarındaki ışıkların renkleridir.

renklerin anlamları ise ülkeden ülkeye değişir;

türkiye;

kırmızı: beklemek gereksiz. geç anasını satayım. bir de yandıktan sonraki ilk 5 saniye boyunca yeşil muamelesi görür. son 3 saniye boyunca kornaya bas.

sarı: koşulsuz şartsız kornaya bas, selektör yap. ilk korna çalanın arabasına kanat, ilk selektör yapanınkine ise havalı korna takıyolar. (değişiklik olsun)

yeşil: beklerken ilk sıradaysan yavaaş yavaş hareket et ki trafik akıcılığını kazanamasın. yok eğer arka sıralardaysan kornaya bas, bu sana geçiş hakkı kazandıracaktır. ışığı geçinceye kadar yavaş hareket etmeye devam et. iyice arkalardaysan yine kornaya bas, kanat takmasalar bile şanındandır.

diğer tüm ülkeler;

kırmızı: dur.

sarı: hazırlan.

yeşil: geç.
    #1383659 (bahdeniz, 07.03.2007 07:45)
  2. pkk militanı şerefsizlerin, sözde kürdistan'ın bayrağı için düşündükleri renkler.. türk askerini görünce yüzleri sararır *, vurulup yeşil çimene düşerler * pis kanları akar *. böyle de bir çağrışım yapmıştır bana...
    #1383947 (mirmika, 07.03.2007 11:34)
  3. şu sıralar terörist grubun hükmünde olan ama bir zamanlar türk bayraklarını süsleyen renklerdir.
    #1564340 (minti, 24.04.2007 17:04)
  4. renk körleri için,yesil,sarı,kirmizi olan renk sıralamasıdır.
    #1564353 (dalton ana, 24.04.2007 17:06)
  5. trafik lambalarının renkleridir, başka bir şeyle karıştırılmasın.

kim ne derse desin, bu renkler hakkındaki en iyi diyaloglardan biri, yine kurtlar vadisi - ırak filminde geçmiştir :

Memati: Nerdeyiz Abdülhey??
    Abdülhey: Geldik abi..
    Memati: Hani ben kırmızı halı göremiyorum..
    Polat: az sonra görürsün kırmızıyı,sarıyı,yeşili... Trafik lambaları memati..*
    #1564392 (sonkuzu, 24.04.2007 17:12 ~ 17:13)
  6. kırmızı sarı yeşil jamaika bayrağının senegal bayrağının renkleridir. bundan başka da bayrak yoktur. bitmiştir. o kadardır.
    #1564444 (ireland, 24.04.2007 17:20)
  7. benin , bolivya , burkina faso , gine , kongo , litvanya , mali , kamerun , togo , zimbabve , surinam , komor , guyana , gana , gine bissau , etiyopya ve eritre bayraklarında da görülen renklerdir .
    #2594920 (kamil, 15.11.2007 21:31)
  8. latin folklörüne de ait olduğunu sönmez karakurt un köşesinden öğrendiğim, lakin ister latin folklorüne ait olsun, ister bilmem kaç tane ülkenin bayrağının rengi olsun, türkiye de ki kullanım amacıyla nefret ettiğim, teker teker çok sevdiğim renklerin biraraya gelmiş hali.

o renkleri birarada gördükçe, nedense başucunda şanlı türk bayrağının dalgalandığı mezar geliyo aklıma. içinde yatan yakın arkadaşımla beraber.
    #4000367 (piyade cavus, 23.09.2008 17:09)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kirmizi sari yesil başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kirmizi sari yesil ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kirmizi sari yesil nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kirmizi sari yesil. Copyrights of the articles are belong to their authors.