kirilmis kalbin bir daha asla eskisi gibi olmamasi 

kapat
  1. ne kadar yapıştırılsa da kırık parçalar, eskisi gibi güzel olmadığından, eksisi gibi hissedemediğinden bazı şeyleri..
    #3629016 (uretim cini, 06.07.2008 21:09)
  2. bu yönüyle kalp, vazonun ta kendisine benzetilir.
    #3629023 (jikase, 06.07.2008 21:11)
  3. bazı bayanlar için geçerli olmayan durum. adam yapıyor hatayı gidiyor bir kuyumcuya "abi ordan bana bi tektaş ver yengenle kavga ettik yine" diyor, alıyor tektaşı, götürüyor yengeye. bakın görün o zaman hiç kırık mırık kalıyor mu.*
    #3629026 (kneelie, 06.07.2008 21:11)
  4. türk filmi klasiğidir.
    #3629033 (fabala, 06.07.2008 21:13)
  5. ruzgar dinmistir ama dal kirilmistir bir kere sözüyle de ifade edilen durum...
    #3629182 (crazyhodja, 06.07.2008 21:43)
  6. belki zaman derin yaraları kapatır ama az da olsa izler kalır.ve hatırlandıkça insanın canı acır.
    #3629190 (lip gloss and black, 06.07.2008 21:45)
  7. kin tutmayan bir insanda geçerliliğini yitirdiğine inandığım durum.

eğer kalp kırıklığı yaratan durumun telafisi için çabalıyorsa karşıdaki ve kişi de gururunu bir kenara bırakabiliyorsa, o kalp eskisi gibi çarpıyor. belki tortu kalıyor ama aşk öyle bir duygu ki onarılmayacak kadar büyük denilen hasarları bile tamir ediyor.
    #3629212 (crysania, 06.07.2008 21:50)
  8. belki biraz alakasız gelebilir ama hemen hemen baslıkla aynı tınıda olan bi hikayeyi paylasmak geldi icimden böylee, fıskırmadan paylasayim hemen;

cok yaramaz bi cocuk varmıs, okulda öğretmenlerini, mahallede arkadaslarını üzermis, kırarmıs. kavgacıymısta biraz. cokta mulayim bir babası varmıs bu cocugun. ne yaparsa yapsın dindirememis cocugunun azgınlıgını. en sonunda günlerden bir gün artık sabır tasının catladıgı zamanlardan bir zaman almıs cocugunu karsına ve "bak oglum." demis. "bak bu elimde gördügün tahtaya bundan sonra yapacagin her hata icin, yaramazlık icin bir civi cakıcam. tam bir yıl sonra yine seni karsıma alıcam ve birlikte kac tane civi oldugunu sayıcaz." demis. "ve biliyorsun ki ne kadar az civi olursa senin ve benim icin o kadar iyi." cocuk tamam demiş. babasına söz vermis. 1 2 günü durgun gecirmis normalinden. o durgun zamanları cabucak atlattıktan sonra huylu huyundan vazgecmez hesabı yaramaz arkadasımız eski günleri asla ve asla aratmamıs, bir gramcık dahi durulmamıs. babasının bahsettigi tahta cividen gecilmez olmus. civi cakicak yer kalmamıs artık. aciticakta can bırakmamıs aynı zamanda. bir yıl dolmadan coktan dolup tasmıs tahta, ve bir kac aylık bir zamanda babası almıs yaramaz oglunu karsısına. "oglum.." demis. bu sefer sesi üzgün ama o hevesi yitirmemis bir sekilde cıkmıs vücudundan. baba iste adam edicek illa oglunu. tam o sırada sözünü kesercesine oglu atılmıs söze. "babacım!" demis. "sus, lütfen sus konusmana gerek yok. ne diyeceğini biliyorum. cok hata yaptım, cok haylazlık yaptım, seni cok utandırdım her şey icin özür dilerim. şöyle yapalım bundan sonra yaptıgım her dogru icin, iyilik icin bir civi cıkaralım ordan. yanlıslar icinde iki civi ekleyelim. bu sefer seni utandırmayacagım." demis. (hemen hemen böyleydi) babası hicbir sey söylemeden kabul etmis. yine bir yıl dolmadan kısa bir süre gecmis. cocuk gel tahtaya bakalım diyemecegi icin babası el atmıs yine olaya. bir gün konusmaya baslamıslar ve birden tahtayı sermis gözler önüne. cocuk "babacım. bütün civiler cıkmıs. sözümü tuttum. bundan sonrada sana laik bir evlat olmak icin calısacagım." demis. babası ilk önce tebessüm etmis. sonra hafif düsünceli bir tavır takınıp. "ogulum!" demis. "cok yanlıs yaptın zamanında, simdi yanlısından cok dogru yapmıs olabilirsin. ama su tahtanin haline bir bak. civiler artık orda olmasada izleri duruyor. hangi birinin ki geçmiş?"

sora susmuslar.

öyle de bir şey işte.. ince bişey var şeyde..
    #3629327 (objebi, 06.07.2008 22:14)
  9. normal bir durumdur. diyelim ki aldatıldınız. sevgiliniz itiraf etti ama çok pişman. siz de onu çok seviyorsunuz ve böyle dir durumda afettiniz. ama ya kalp? başınızı yastığa koydunuzda içiniz sızlamaz mı?
    ya tekrar yapar diye düşünmez misiniz? sanıyorum ki düşünürsünüz. işte böyle bir durumda affetmemek gerekir. üstünü silip geçmek gerekir. her ne kadar zor olsa da.
    #3629345 (elma kurdu, 06.07.2008 22:18)

© 2008 - uludağ sözlük

kirilmis kalbin bir daha asla eskisi gibi olmamasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kirilmis kalbin bir daha asla eskisi gibi olmamasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kirilmis kalbin bir daha asla eskisi gibi olmamasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yigit ozgur esprileri » mahalle maci kurallari » amerika birlesik devletleri » paris summer » lai lai hei » darbelerin mesruiyetini sorgulayan gerzek » hoslanilan kizin cantasinda cankan cd si bulmak » onur beyannamesi » yalaka » liderler arasindaki uluslararasi telefon trafigi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games