kiraci 

kapat
  1. her ay, gelirinin bir kısmını * ev sahibine vermek üzere ayıran, kiralık ev bulması ve bulduğu evden çıkması zor olan, geçici ev sahibi.
    (bkz: kalmam kiraci)
    (bkz: orta kata kiraci gelmesi)
    (bkz: bir aciya kiraci)
    #644426 (asiti kaçmış kola, 18.09.2006 01:05)
  2. an itibarıyla show tv' de gösterilen her cümlesi buram buram sosyal mesaj verecem lan dedirten bir dönem filmi. başrolde kemal sunal' ın kötü rol yapan ikizi oynamaktadır.
    #2112158 (selfless, 11.08.2007 13:44)
  3. temelinde kira öder gibi ev sahibi olmak felsefesini barındıran mortgage ile toplu konut idaresinin direkt olarak ilgi alanına giren, hayali ev sahibi olmak olan, başkalarının sahip olduğu evlerde kira karşılığı oturan, türk halkının büyük bir çoğunluğunu temsil eden sınıf.
    #3010563 (filozofil, 16.02.2008 00:41)
  4. içerisinde bol miktarda sosyal mesaj ve tenkit barındıran, kemal sunalın basrol oynadığı film.

-kirası ne kadar
    +150 bin
    -150 bin mi. iyi ama benim aylıgım 135 bin lira
    +hadi senin hatırın için 135 bin lira olsun
    -iyi ama ben nasıl yasayacağım.
    +orasını bilmem. eger ayda 135 bin lira alıyorsan 5 kuruş kira vermeden gene yasayamazsın zaten
    -sen ne diyosun arkadas bu memlekette 46.200 lira asgari ücretle geçinmeye calısanlar var
    +öylemi! inanılır gibi değil. onlar temelli ölmüşler.
    #3547058 (siham i kaza, 16.06.2008 21:00)
  5. mülk sahiplerinin velinimeti.
    #3547075 (kamil, 16.06.2008 21:04)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kiraci başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kiraci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kiraci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kiraci. Copyright of the articles are belong to their authors.