bugün

kimya alanında uzmanlaşmış, kimya alanında çalışan uzman kişi.
Kimya ilmini icrâ eden kimse...
(bkz: labaratuar faresi)
Üniversitelerin Fen-Edebiyat fakültelerinin Kimya bölümlerini bitirmiş insancıklardır.
Açıklamasını yapmak çok zordur bilmeyene;

- Hangi bölümü bitirdin yeğenim?
- Kimya amca
- Mühendislik mi?
- Yok amca
- Öğretmenlik mi?
- Ya amca kimyagerim ben ya.
- O ne yapar yeğen?
- :(
Kimya öğretmeninden ve kimya mühendisinden daha derin kimya bilen kişidir.
toplumca "sabun yapmaya yarayan kişi" olarak tanınan meslek gurubu.
2005 yılı itibari ile , fen edebiyat fakultesi kimya bölümünden mezun olanların avrupa birligi uyum yasaları cercevesinde diplomalarından kaldırılan ünvanlarıdır. çogu allahsız patron kimya lisans diplomasını kimyagerden saymayarak , hak edilen işi kimyagerlere vermemektedir.

4 sene içinde ortalama 140 kredi kimya dersi alarak , iş grupları içinde kimya ile en çok ilgili meslektir. buna ragmen ortalama 70 kredi kimya dersi alan cevre muhendislerine verilen bazı calişma hakları adeta gaspedilmişcesine kimyagerlere verilmemektedir. ama alacagız o ayrı.

anayasanın 6269 nolu kanununa tabidirler. tek seferde gıda uretimi yapan 5 işletmede mesul mudurluk yapma hakkına sahiptirler. baglı bulundukları bir oda kurulamadıgı için hukuki haklarını rahatça arayamıyorlardir. lakin bu daimi degildir. günümüzde bu iş ile ilgili bir dernegimiz bulunmaktadir.

http://www.kimyager.org

kimyagerler dernegi uye sayısını belli bir sayının üzerine cıkarması durumunda odalasacak ve kimyagerlerin haklarını her platformda daha rahat savunacaklardır.
doga ilimlerine hakim en yetkili ilme vakıf olan kişi. dogada bulunan her sey ve tüm laboratuvarlar kimyagerlerin calısma alanıdır.
sabunlardan anlayan insan modeli.
*
4 sene boyunca anorganik kimya, analitik kimya, kuantum kimyası, organik kimya, fizikokimya, enstrumantal analiz, biyokimya, gıda kimyası gibi birbirinden ağır derslerle cebelleşen, hocaların zerre acımadığı, 4 senenin sonunda psikolojinizi bozan ağır bir bölümün mezunlarına verilen unvandır. daha doğrusu 2005 yılında diplomalardan kaldırılan unvandır!
sadece sabunlardan anladıgı sanılan mühendislik mi öğretmenlik mi sorusuna maruz kalan aslında her işte parmagı olan ömrünü meslegini yapacak olursa laboratuvarlarda geçiren gelecekteki meslektaşım.

(bkz: zor ama eglenceli)
(bkz: kafanı kullanırsan iş te bulursun)
muhalefete güvenip özlük haklarının geri verilmesi için hakkında öngerge verilen meslek grubudur. dün itibari ile görülmüştür ki basiretsiz muhalefet partisi bu işi de eline yüzüne bulaştırmıştır.

haklarını daha ciddi şekilde * araması gereken meslek grubudur.
endüstri meslek lisesi kimya bölümünde okurken hayalini kurup, üniversite sınavını kazanamayarak elimden uçup gitmiş olan meslek grubu.
genellikle bayanların oluşturduğu meslek grubu. çoğunlukla bilim insanı olduklarının farkında değildirler. kendilerini hiç bir işe yaramadıkları hakkında yorum yaparlar. bazen haklıdırlar. ama hiç bir şey boşuna değildir şu dünyada.
ilgili kanun gereğince istihdam hakkı bakımından kimya yüksek mühendisi ile eş sayılabilecek haklara sahip kişi.

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/975.html
hep başka alanlarda çalışmak zorunda olan kimse.
saçma sapan yerlerde çalışmaya boyun eğmek zorunda bırakılan meslek grubudur.
kimyayı bile geren.
(bkz: staj yiyen stajyer) * *
kimyager org. fen fakültesi kimya mezunlarının, Tıp Fakülteleri, Sağlık Bakanlığı ve GATA Hastanelerinde Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Farmakoloji ve Fizyoloji dallarında mevcut boş kontenjanlar için açılan TUS sınavına başvurabileceklerini duyurdu.
" http://www.kimyager.org/kimder/newy/index.html ".
sadece fen-edebiyat fakültelerinin kimya bölümlerinden mezun olanlara verilen ünvan.
Kimyager sabun yaparken ya bunun kokusu az olmus diyen kişidir.
bu bölümün kızlarını zor tavlarsanız. çok zeki ibneler.
acıların insanıdır. fen edebiyat fakültesi kimya bölümüne gittiği andan itibaren yaşamıyorlardır bunlar.
kimya lisans diplomasına sahip olan, bir türkiye gerçeği olarak çoğu mesleğini yapamayan kimya ilmini yalamış yutmuş kişilerdir.
okuması kimya mühendisliğinden daha zordur çok daha fazla teorik bilgi içerir.
ülkemizde bir çok meslek gibi, değeri bilinmeyen meslek grubudur. zira teknisyenler, formenler kimyagerlere tercih edilmekte. öyle ki iş ilanlarında yer alan "lise veya yüksekokul mezunu kimyager aranmaktadır" cümlelerini sıklıkla görmekteyiz.