kimse beni anlamiyor 

kapat
  1. connecting people konusunda sorun yaşayan kişilerin dilinde türkü olmuş cümle.
    (bkz: tüm insanlardan nefret ediyorum) dan bir önceki evre.
    (sıçtırtma lamasına, 23.01.2006 01:39)
  2. (bkz: nobody loves me)
    (panapa, 23.01.2006 01:40)
  3. kendini ifade edememe durumu
    tek çıkış noktası ve herkesi suçlama mekanizması
    genelde ergenlik döneminde yaşanan doğal, dumurluk isyan modeli
    (afşın, 23.01.2006 01:49)
  4. bir sürü arkadaşınız vardır. çok da severler sizi. ama siz o kalabalık arkadaş grubunun içinde yalnızsınızdır. beraber gülersiniz onlarla, ağlarsınız da. ama o gülüşler gerçek değildir. yapmacık olur genelde. çünkü anlaşılamadığınızı düşünürsünüz. hayatın hep acı yönünü görmüşsünüzdür. mutlu olduğunuz anlar illa ki olmuştur. ama şöyle bir dönüp baktığınızda arkanıza, nedense hep iç burkan hatıralar gelir aklınıza.
    artık o kadar alışmışsınızdır ki acıya, kendinize acı çektirmekten hoşlanırsınız. her şeyin en kötü yanını düşünmeye başlarsınız. her dostluğun arkasında bir art niyet ararsınız, çünkü hep öyle olmuştur sizin için. çok mu zordur bir arkadaşınıza açılmak, derdinizi paylaşmak onunla, beraber ağlamak..
    evet zordur. çünkü gerçek dostluğu tanıyamamışsınızdır. bunu onlara söylediğinizde sizi anlayamazlar. belki de siz kendinizi anlatamamışsınızdır, arkadaşlarınıza, bu hayata..
    sonra içinize kapanırsınız. insanlara kapılarınızı kapatırsınız.
    sizi bu sefer de anlayamazlar.. "kapılarını kapatmak ne demek" diye üzerinize bile gelebilirler. siz bu sefer onların haklı olabilme ihtimaline dayanarak açarsınız kapılarınızı biraz da olsa..
    uzun zaman geçmiştir en son insanlarla diyaloğa girdiğinizden beri.. bi insan girer hayatınıza, çok sever sizi, siz de yenik düşersiniz bu sevgiye.. açarsınız kapılarınızı sonuna kadar.. tam da her şey çok güzel giderken, bir de bakarsınız ki nasıl olmuşsa olmuş, gene yalnız kalmışsınız.. işte o an hayattan koptuğunuz andır.
    belki günlerce evden çıkmazsınız. oturup düşünmek istersiniz, yanlış nerdeydi diye..
    hiçbir şey geçmez elinize, çünkü yanlış yaptığınız bir şey yoktur.
    siz aslında en doğrusunu yapmışsınızdır. insanlara güvenmişsinizdir.
    işte bu sefer de yalnız kalınca, bi karar verirsiniz.
    artık insanların sizi anlayamadığı fikri sarar sizi. ve bu his o kadar pis bir şeydir ki, bundan sonra peşinizi hiç bırakmayacaktır.
    bir ömür boyu yalnız geçireceğiniz günler sizi beklemektedir.
    siz kalbinizi paylaşmak istemişsinizdir insanlarla,
    ama onlar sizi anlamamıştır.
    (can, 08.04.2006 02:12)
  5. habire depresyonda olan kizın hic degismeyen sozu
    (dopdop, 08.04.2006 02:17)
  6. (bkz: boğazım düğümleniyor)
    (pasifagresif, 08.04.2006 14:15)
  7. mesleki içgüdülerimle hemen olay yerine ulaşmamı gerektiren durumdur.
    (asiti kaçmış kola, 08.04.2006 14:22)
  8. sen anlatamıyosundur denilesi insanın sözü.
    (janjan, 09.04.2006 15:42)
  9. pablo picassonun zamanında söylemiş olduğu kesin söz öbeği
    (plug in baby, 09.04.2006 15:46)
  10. (bkz: sanatçı tripleri)
    (selmagezinir, 03.02.2007 03:30)
  11. (bkz: anlasilmak lukstur)
    (sydera, 03.02.2007 03:39)
  12. 'peki sen herkesi anlıyor musun?' sorusunu akla getiren ifadedir. 'kimsenin seni anlamıyor olması belki de sorunun sende olduğuna alamet olabilir' diyerekten kişinin suratına gerçeği çarpma ihtiyacı doğurabilen cümledir.
    (paranoyak sizofren, 07.04.2007 22:39)
  13. serzeniştir. öncelikle yaş grubu, eğitim, kültürel statü, maddi ve manevi seleksiyonların bu serzenişi şiar edinmiş kişiler üzerindeki etkisi olay yönünden hiç bir fark yaratmamakla beraber, sadece tepkide bazı farklılıklar yaratmaktadır.

örnek alacağımız, daha doğrusu inceleyeceğimiz bireyi tarif edelim, gözümüzde canlandıralım hatta daha da ileri gidelim ona bir isim verelim.

isim : ayşe

okul : öğrenci/lise

anne : sağ/devlet memuru

baba : sağ/mühendis

hemen ayşe'yi tanımlayalım. ayşe yukarıdaki genel çerçeve içerisinde düşündüğümüzde eğitimli bir aileden gelme, maddi açıdan en kötü ihtimal ile orta düzeyde bir ailesi olan kızımızdır. okul üniformasının altına converse giyer, saçları siyahtır, anathema dinler.

ailesi ona gereken ilgiyi ve şefkati göstermekte, ellerinden geldiğince bir dediğini iki etmemeye çalışmaktadır. ayşe bunun karşılığında o yaşta sigara tüketmekte, okul ve dersaneden kaçıp sevgilisi ile karşılıklı 'bireylerin fizyolojik olarak birbirini tanıması' diyebileceğimiz bir konuda pratik yapmaktadır. hayat böyle zamanlarda daha güzeldir, artık devir değişmiştir, annesi ve babası çağın gerisinde kalmış, onun tüm hak ve özgürlüklerine kısıtlama getiren, mutluluk denen kavramın önündeki en büyük engeldir. ahhh bir büyüse her şey çok farklı olacaktır.

günler günleri kovalar. ayşe için hayat daha da dayanılmaz bir hal almıştır ve o efsaneyi cümleyi haykırır. hiç kimse beni anlamıyor! kendi kendine 'artık kritik bir karar almanın zamanı geldi' der.

evden kaçar.

sevgilisi ile sevgilisinin bir arkadaşına gider, telefonunu kapatır. artık özgürdür. ne sıkıcı bir biçimde sürekli nasihat eden annesi ne de burnuna halka takmak istediğinde ona kızan, bağıran çağıran babası vardır. sevgilisi ile uyurlar, artık bir kadındır.

1 hafta geçer.

sevgilisi artık onunla eskisi gibi ilgilenmiyor, bazı geceler eve bile gelmiyordu. sevgilisinin arkadaşı yani kaldığı evin sahibi elinde viski bardağı ile odasına girer, nuri alço hayranı heyecanlı bir gençtir. ayşe onunla da olur, hala hiç kimse onu anlamıyordur. aradan geçen 1 aylık süre içerisinde ayşe düşünür, bu şehirde ne kadar nuri alço hayranı var yarabbim!

..........................................................................................................................

birden bire gözünü açar. dişleri sararmış 55 60 yaşlarında bir teyze ona bakıyordur. kesik kesik ben neredeyim? diye sorar.

yaşlı çaça'nın cevabı antep kerhanesindesin kızım olur. hayat tuhaftır ama yine de ayşe'yi kimse anlamıyordur.
    (yalnizim ama ulasilmaz degilim, 21.04.2007 17:54)
  14. (bkz: tok açın halinden anlamaz)
    (ovov, 11.05.2007 01:15)
  15. beni de diye cevaplanası cümle.
    (nazooo, 11.05.2007 01:16)
  16. (bkz: ben herkesi anlıyorum)
    (hyperion, 11.05.2007 01:17)
  17. siz bunalıma girmiş hayatınızı sorgular vaziyette dertten derde vururken kendinizi karsı tarafın size alakasız saçma sorular sorması konuyla alaksız boş meşgalelerle ilgilenmesi durumunda içine düşülen psikolojik durumdur. genelde bunalım sonu girilen aglama krizlerinde sayıklanan cümledir. "kimse beni anlamıyooooor! ühüüü!"
    (ovov, 11.05.2007 01:20)
  18. ne büyük bir fark ediş, ne manalı bir serzeniştir bu. tez zamanda, aslında kimsenin kimseyi anlamadığını keşfedip hayatın sırrını da çözebilir insan. öyleyse ne ala!
    (yolcu, 12.05.2007 21:03)
  19. bazı bencillerin sık sık içine düştüğü açmazdır. sanki tüm dünya elele verip onu anlamaya yoğunlaşmalıdır, sanki o insanların hiçbir derdi, meselesi yoktur. eğer bu serzenişi sık yaşıyorsanız, "oturup siz neyi, ne kadar anlamaya çalışıyorsunuz, kime ne faydanız dokunuyor?" diye bir düşünün derim.
    (dalgali kur, 12.05.2007 21:09)
  20. Şimdi başlığı görünce 'beni kimse anlamıyor' deyip, kendine olmadık bir derinlik katmaya çalışan erkek yada kızlar geldi aklıma. Çok komik görünürler karşıdan. her şey ters gidiyor derken belki her şeyin tersine gittiklerini hiç düşünmezler.

Yine de anlaşılmamak çok can sıkıcı bi durumdur, yada yanlış anlaşılmak. ne yapsan olmaz kopuktur bir taraf, ifade edemezsin kendini.

başka bişey de kişinin anlattıklarını onun istediği gibi anlamanızı beklemesi. Halbuki başka bir şey söylüyodur mesela bunu da belirtirsen 'anlamayan taraf' olursun bu defa sen. insan ilişkileri işte. ne yazsan az kalır bu başlığa.

Bazen bakışından anlarsın demek istediğini, bazen destan yazsa boşadır.

Atilla ilhan söylemiş zaten bunu zamanında

'olmayacak şey bir insanın bir insanı anlaması'

zaten anlayamadıklarımızı neden anlamadığımızı anladığımızda sorun çözülür gibi ama,
    bunu anlayabilmek de zor iş üstadım. anlatabildim mi?

Hayır mı?

Tamam o zaman. Zaten bende anlatamıyorum isabet oldu.
    (araf, 15.09.2007 17:15 ~ 17:27)
  21. emekçi'nin eski bir türküsüdür.

kimse beni anlamıyor,
    ben derdimi kime diyem
    akbabalar dört dönüyor
    ben derdimi kime diyem.
    (dervisabdi, 15.09.2007 17:17)
  22. 15 yaşında hayatı çözdüğünü sanan malağın lafıdır. bi gün burnu sürtülecektir elbet, o da öğrenecektir: zamanı gelir, herkes kendi kıçını kurtarmaya bakar. acı ama gerçek, küçük gotik.
    (meviq, 15.09.2007 17:22)
  23. avaz avaz bağırılmak istenen ama bağırınca da bişeyin değişmeyecegi bilindiği için avaz avaz sustugum,sustuğumuz cümle.
    (cehalet, 16.03.2008 23:39)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» yerel saat » mr crowley » evlenilecek kiz var eglenilecek kiz var » askim coraplarin koktu mu » facebook » marmara gold » suicide bomber » soguk » hayirli kismet » are you dead yet » truman capote » cep sarji sutyen » the piano tribute to iron maiden » what a feeling » protestan muslumanlar » iyi ki varsin » degirmenler » dikembe mutombo » acik kalmis fermuar » hendrix » frida » gora » kurban keserken kendini yaralamak » hayko cepkin » eternal wait » 1926 » starship » kadinlarda erkeklerden farkli olan genler » sivas in tarihi eserleri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa