kimlik ismiyle kullandigi ismi farkli olanlar 

kapat
  1. Bir şekilde doğduğunda bir isim verilmiş olup normal yaşamında ise istenmediğinden başka isim kullanan insanlardır.
    Özellikle okul döneminde sıkıntı yaşarlar. Özel hayatında hiç kullanmamasına rağmen, okulda resmi kayıtlar dolayısıyla mecburen kimlikteki ismiyle tanınırlar. Aile çevresinde başka bir isim, arkadaş çevresinde başka bir isimle hitap edildiklerinden sıkıcı bir durumdur.*
    #3706839 (irfy, 23.07.2008 12:28)
  2. bir kısım sanatcilardır.
    (bkz: fahrettin cureklibatur)
    #3706846 (tu kaka bana, 23.07.2008 12:30)
  3. kesinlikle anneannemdir. nasıl bir isim hikayesidir bu yahu. *

şimdi benim anneannem doğduğunda annesi, babasına adını "gülbahar" yazdır demiş efendim. fakat benim anneannemin babası, ismi unutunca "güllü" birşeydi diye ismi "güllü" yazdırıyor. yani aslında anneannemin adı "gülbahar" olacakti. anneannem şimdi "gülbahar" değil de kısa olsun diye "bahar" ismini kullanıyor. * * *
    #3706852 (tanrica, 23.07.2008 12:31)
  4. tek sorunları ailede kullandığı isim ile okulda,resmi yerlerde kullandığı ismin farklı olmasıdır.
    bu sorun da sadece onlarda görülmez. birden fazla ismi olan insanlarda da görülür. aile başka isimle hitap eder, öğretmen başka. **
    #3706857 (ismimuzundiyenickimkisaolsun, 23.07.2008 12:32)
  5. genelde sanatçılarda görülen bir durumdur. asıl adları ve soyadlarını yerine sahnede, perde de falan daha bi kulağa hoş gelen (kendilerince tabi) isimler kullanırlar.
    bir de bunun muazzez ersoy gibi ileri modelleri vardır. asıl adı hatice yildiz levent olan bu şahıs bu piyasaya atıldıktan sonra muazzez abaci' nın muazzez' ini ve bulent ersoy' un ersoy' unu birleştirip kendine isim yapmıştır.
    #3706878 (bedevix, 23.07.2008 12:36)
  6. (bkz: isim değişikliği davaları)
    #3706903 (yoga yapan mistiq kedi, 23.07.2008 12:41 ~ 13:00)
  7. (bkz: yeşil kod adlı mahmut)
    #3706914 (notrinova, 23.07.2008 12:43)
  8. soğuk savas döneminde muhtemelen ajan olan kişinin yapmiş oldugu mecburi eylem.
    #3706932 (mulayim, 23.07.2008 12:46)
  9. genelde çocuklara aile büyüklerinin isimlerinin verilmesi ve bu isimlerin artık pek kullanılmamasından kaynaklanan durumdur.
    #3707091 (tannis, 23.07.2008 13:19)
  10. omer zulfu livanelioglu - zulfu livaneli

aziz rutkay - rutkay aziz
    #3707096 (imhotep, 23.07.2008 13:19)
  11. hemen hemen bütün sözlük yazarları. kim burada gerçek adını kullanıyor ki.
    #3707103 (larker, 23.07.2008 13:21)
  12. bunlar da kesin pkk'lıdır: kod adları falan var ya, avareş mavareş, sırf ipnelik yani başka bir şey değil. türkler yapsın ama, onlarda bir cool oluyor, bir asil oluyor. bak cüneyt arkın'a, böyle adam var mı? kız olsam verirdim. belki bu halimle de verirdim, belki ama.
    #3707105 (bomlet, 23.07.2008 13:22)
  13. çocuğa isim koyarken anne ve babanın anlaşmazlığa düşmesi, babanın kendi istediği isim ile nüfusa kayıt yaptırması, anne tarafının bu ismi tanımaması, çocuğun nüfustaki ismine tepki vermemesi sonucu babanın da pes edip annenin uygun gördüğü ismi zikretmesi sonucu oluşabilecek durumdur. ana baba inadı arasında kalan çocuğun yediği ilk darbedir. sonrası gelecektir.
    #3707164 (aysengruda, 23.07.2008 13:32)
  14. eski zamanlardaki bilinçsizlikten dolayı doğabilecek durum. şöyle ki; eskiden insanlarımız ne çocuk konusunda ne de hamilelik konusunda bilinçlilerdi. doğduktan çok kısa bir süre sonra kaybedilen bebekler oluyordu ve ona çıkarılan kimlik arkasından gelen çocuğa kısmet oluyordu. böylece sana konulan, kullandığın isimle kimliğindeki isim farklı oluyordu.
    #3707206 (BiRumuzumBileYok, 23.07.2008 13:38 ~ 13:40)

© 2008 - uludağ sözlük

kimlik ismiyle kullandigi ismi farkli olanlar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kimlik ismiyle kullandigi ismi farkli olanlar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kimlik ismiyle kullandigi ismi farkli olanlar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» marcel petiot » cihan unal » ekim 2008 ankara ulasim zammi » ilk ucus » erdal sarizeybek » bush un karsisinda bacak bacak ustune atmak » hefeweizen » righteous kill » jet turleri » bilgi yonetimi » avea11 » yeni baslanilan is yerinde sizden sene gecme » melankolik » sarma sigara » kuresel isinmanin yararlari » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » araba arkasi yazilari » genpatech » n sync » coca cola nin spermleri oldurmesi » ergenekon u sulandirma plani » uludag sozluk yazarlarindan hayat tavsiyeleri » susannah york » firindan yeni cikmis pogaca » virginia gold » seyahatte ac oldugu halde ikrami reddeden insan » turuncukolik » bolubeyi » umut etmeyi umut etmek » klozete iserken en az ses cikaran noktayi aramak » umut sarikaya