kim bu gozlerindeki yabanci 

kapat
  1. inanamama ve tereddüt eşliğinde gelişerek dillendirilen, sevilenin o bildik suretinin ve her daim bakışlarında yer eden ifadenin değişmesi sonucunda, bu değişimin fark edilmesi neticesinde dile getirilen, şüphe duygusu içeren sualdir.
    insanın her an birlikte olduğu, tanıyıp artık içselleştirdiği bir kişideki en ufak farklılığı sezmesi doğaldır. Paylaşılan anlar ve bu anların yoğurduğu duygusal birikim ister istemez iki sevgiliyi de, birbirlerini en küçük ayrıntılarına varıncaya dek tanımalarını sahlar.
    Bir yandan gereklidir. Kişinin sevdiğinin dünyasına girmesi ve onun; zevklerini, beklentilerini, ilgi duyduğu zevkleri, isteklerini, özlemlerini, düşlerini bilmesi ilişkinin olmazsa olmazlarıdır.
    Ama diğer yandan acı sonuçları da beraberinde getirir, bu derin tanıma. En ufak bir duygu kırılması, başkalaşım, tavırlardaki değişim ve her zaman bakılan gözde görülen ışık değiştiği vakit, bu anlaşılır. işte o zaman karşıda duran kişi tanımsızlaşır, yabancılaşır ve çoğu kez sonu ayrılıkla noktalanır. *
    #813781 (bluevelve, 04.11.2006 15:43 ~ 18:10)
  2. deniz seki'nin ilk albümünde yer alan yıldız tilbe şarkısı kop gel günahlarından'ı hatırlatan cümle.
    #819921 (firtina, 05.11.2006 22:23)
  3. - kim bu gozlerindeki yabanci?
    - basimin taci.
    - adi herif seni.
    - yahu nebahat dinle beni sana birşey itiraf edicem, ben mi5 için calisan bie casusum.
    - aaa bilmiyordum yani sen casus musun?
    - evet ve seni vurmak zorundayim, grow grow...
    - ah öldüm ama neden?
    - müzk gibi nedensiz, fazla merak kediyi öldürür nebahat. vonk coeronom von von (007 james bond muziği calar ve ekranda the end yazisi belirir)
    #1705800 (mulayim, 30.05.2007 22:21)
  4. şarkının gerçek adı kop gel gunahlarindan'dır.
    #1705837 (aman heri, 30.05.2007 22:31 ~ 05.04.2008 19:45)
  5. kim bu gözlerindeki yabancı
    yaralar beni yüreğimden
    hani ben olacaktım yalancı
    başının tacı

söndü içimin ateşi bitti
    bıktım yalanlarından
    zorla ele avuca sığmaz aşk
    kop gel günahlarından

nazın sitemin belli değil
    ben senin neyinim anlayamadım
    sevda ateşin aynı değil
    ilk defa üşüyorum kollarında.
    #1759665 (kel kör kirpi, 12.06.2007 19:09 ~ 20.04.2008 11:00)
  6. ibrahim tatlises'in yorumuyla ziyan olmus sarki.

(bkz: kim lan bu gozlerindeki yabanci)

hesap sorarcasina..

" sensin a.q, sen " dememek isten bile degil.

velhasili, dogru duyguyu vermek lazim.

iki sevgili asiklar tepesine cikar. romantik kiz, erkege gozlerinin icinde ne gordugunu sorar. erkek bakar ama bir seyler goremez. kiz tekrar sorar " gozlerimin derinliklerine bak ve soyle. ne goruyorsun " ne yapsin oglan " capak " yanitini verir.
    #3197793 (judas, 27.03.2008 18:29 ~ 30.03.2008 14:09)
  7. tanıyamaz kişi bazen kendini. bilir bilir ama tanıyamaz işte. zor zamandır, uzaklaşma fikri kaçmayı gerektirir. o, kendinden kaçar.

birşeye kızar. tepkileri farklılaşır. anlar anlar ama önleyemez işte. öfke; nöbetini başka hiçbir duyguya devretmez. tek tabancadır, yapar atışını. hedef şaşar şaşmaz mühim olmaz.

kendini sorgular ara sıra. kaybettiklerini bilir bilir ama aramaya başlayacağı yerde karar kılamaz bir türlü.

dedim ya tanıyamaz kişi bazen kendini. unutur çok şeyi, hatırlar kimi şeyi.. hatırladıklarını unutur, unuttuklarını hatırlar sonra. içinde yaptığı kanlı hesaplaşmalarda mağlup bellidir belli olmasına ama galip kim çıkacak kestiremez o vakit.

aynaya baktığında kendine bakmaz aslında. kaşı saçı görmez göz. bir yabancıyı inceler. gözlerine sinen duyguları seçmeye çalışır. yaklaşır aynaya, sonra daha çok yaklaşır. ne görür ,ne umar, neden korkar bilinmez. gözlerine çöken hüznü isyana teşvik eder, çaresizce hüznünün diğer duygular tarafından nasıl lime lime edildiğini gözler.

tanıyamaz kişi bazen kendini. gözleri ardına yuva yapmış yabancıyı farkeder. farkeder farkeder ama sormaktan öteye gidemez.
    'kim bu gözlerindeki yabancı' der usulca. dudaklarını ise oynatmaz. oynatırsa farklı bir ses duymaktan korkar.

yabancılaşır kişi bazen kendine.. ama o yabancı çok önce yerleşmiştir gözlere...
    #3198109 (siyahdalya, 27.03.2008 19:42 ~ 23.05.2008 18:17)
  8. gozlerin kirlenmis yar artik bana bakma denilmeyi hak eden sersem sevgiliye sorulması muhtemel soru..
    hayat felsefen değişir birden.. sevgilinin gözlerinde başkasının göz izine rastladığında.. işi espiriye bağlayıp neyse ki başka bir yerine değmemiş de izi kalmamış diyesi de geliyor ya insanın tutuyor kendini..
    konu mühim..
    sizin oralarda bu gibi konulara ne denir ey okur.. bizim buralarda boynuzlanmak denir.. köylük yer ne de olsa..
    ama adı aldatmak olsa da değişen bir şey yoktur. hani hep nerede başladığı bilinmeyen aldatmak..
    bana hep donus filmini hatırlatır aldatmak..
    aldatmanın en acısıdır belki o filmde konu edilen..
    küçücük minicikken bile ağlatmıştır beni.. gariptir.. hep üstümde bir ağırlığı olmuştur o filmin.. bazen kızsam da kendime.. sanki sevdiğimi gurbete göndereceğim ve o bir daha dönmeyecek.. ki zaten dönmemiştir de..
    çok tecrübe ettim bu konuyu.. giden sevgili dönmedi.. dönmez.. belki çocukken o filmi izlememiş olsam döneceklerdi.. bilinmez..
    şimdi msn gibi zımbırtılar var.. uzaktan da görülebilir oldu gözler.. sevgilinin anlamsız, bön bön bakışları..
    okyanus ötesindeki sevgilinin gözlerindeki gavuru görebilir olduk..
    ben gördüm şahsen.. olabilir şeyler bunlar..
    sevgili vicdan yapar diye düşünüp fazla yormamak lazım bünyeyi.. zira gözlerine göz değdirmeyi göze almış sevgili, kim bilir gözden uzak yerlerde nerelerine ne değdirmiştir..
    en önemlisi de.. kalbine fazladan yüklenmiş atışlardır..
    küt küt küt küt..

-kim bu gözlerindeki yabancı..
    -adı victoria.. biz bir süredir görüşüyoruz..
    -aranızda bir şey var mı?
    -yok ama olabilir..
    -o zaman olsun..
    #3198150 (patiizleri, 27.03.2008 19:52 ~ 21:05)
  9. (bkz: kem bu gözlerindeki yabancı)
    #3198187 (kendime donmeye artik cok gec, 27.03.2008 20:00)

© 2008 - uludağ sözlük

kim bu gozlerindeki yabanci başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kim bu gozlerindeki yabanci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kim bu gozlerindeki yabanci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» homoreligionist » prezervatifle masturbasyon yapmak » birtanesinden birtanesine » prisoner » stay with you » kibar feyzo » eksilemekten buyuk keyif almak » gorsellik » ay degil mevsim degil » ya bi siktir git dedirten durumlar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci