khaos 

kapat
  1. Eski Yunanlıların, yeryüzünün yepyeni olduğu, daha kesin biçimini almadığı döneme verdikleri addır..Efsanevi Tanrılar, işte bu el değmemiş karmaşık toprağa bir düzen getiriyorlardı.
    #95883 (meleklerde aglar, 02.03.2006 14:18)
  2. eski yunancada sözlük anlamı dipsiz uçurum.
    #95889 (örümcekkafalı, 02.03.2006 14:21)
  3. evren yaratılmadan önce mevcut sonsuz boşluk.
    #228132 (tinker bell, 10.05.2006 16:44)
  4. yunan mitolojisinde kısacası evren'dir.

Her şeyden önce Khaos vardı. Bu bir boşluk değildi, içinde bütün eşyaların, tanrı ve insanların kaynağını bulundururdu. ilk önce Khaos'tan Toprak Ana - gaia ve gökyüzü - uranos oluştu. Gaia ve Uranos'un birleşmesinden Brontes, Steropes ve Arges ('gökgürültüsü', 'parıltı' ve 'şimşek') isimli üç Kyklop doğdu. Kykloplar alınlarının ortasında taşıdıkları tek gözleri ile yer altı alevini gökyüzü ateşine dönüştürüyorlardı. ikinci olarak Gaia ve Uranos elli başlı yüz kollu Kottos, Briareus ve Gyes ('öfke', 'güç', 'dehşet') adlı Hekatonkheirleri yarattılar. Ve nihayet (bkz: Titanlar) oluşturuldu.
    #897068 (peter pan, 23.11.2006 01:51)
  5. sonsuz boşluk ifadesinin beni yansıttığını düşündüğüm kavram ve..ben..
    #1673552 (khaos, 22.05.2007 14:03)
  6. sözlüğe gelişiyle beni çok mutlu etmiş, bir tanecik dostum, beraber eğlenilesi, üzülesi,kopulası şeker insan. arada bunalım takılırmış ama olsun.canım benim.
    #1816313 (narsist, 24.06.2007 20:17)

© 2008 - uludağ sözlük

khaos başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. khaos ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu khaos nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» suyu isit geliyorum » kiys bin saide » yildirim demiroren » yallah camel » iran » 1447 » turkulerle gomun beni » stellarium » tasinabilir bir aygittan oturum acan solcu » osmanli dusmanliginin prim yapmasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games