kesir 

kapat
  1. kırılmış.
    #1831617 (jikase, 27.06.2007 21:13)
  2. (bkz: bilesik kesir)
    (bkz: basit kesir)
    (bkz: tam sayili kesir)
    ...
    (bkz: balıkesir)

böyle gider.
    #1831628 (larker, 27.06.2007 21:15)
  3. ½ gibi $eyler.
    #1833245 (sidikli, 28.06.2007 03:35)
  4. bütünü belli bir parçaya bölüp, o parçalardan ne kadarını kullandığımızı belirtmek için kullandığım matematiksel ifadelerdir.

örneğin bir doğum gününe 10 kişinin katılacağı hesap edilip, pastanın yanı sıra ikram edilecek olan kekin 10 parçaya bölündüğünü hayal edelim. doğum günü partisi başlarken bir arkadaşımız arayıp, gelemeyeceğini haber veriyor. partiye katılan herkes kekten bir parça alıyor. bu durumda kekin ne kadarı yenmiştir?

böyle bir soruya genelde üniversite çağına gelmiş insanlar "dokuz bölü onu yenmiştir geri zekalı" şeklinde cevap verirler. ancak bu yanlıştır sayın izleyenler*. on parçaya ayrılan kekin dokuz parçası kullanıldığında bunu "onda dokuz" olarak ifade etmek gerekir.

velhasılı kelam, bölme işlemi zannedilen matematiksel ifadedir.
    #3723150 (sebastian emiliano xavier, 26.07.2008 10:13)

© 2008 - uludağ sözlük

kesir başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kesir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kesir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» arabesk » melankolik » big bang deneyinin sonucunda olusabilecekler » parayi bulan lidyali nin ilk sozleri » taraf » yakisikli oldugu halde sevgilisi olmayan erkek » karnim agriyor » yesilcamda kadinlari hamamda toplama klisesi » faati » sevdim seni mabuduma a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games