kerrat cetveli 

kapat
  1. (bkz: çarpım tablosu)'nun eski adı. ilkokula giderken yaşlı bi teyze, "kerrat cetvelini biliyo musun yavruuuum" demişti, ağlamıştım.
    (redwinemania, 16.03.2006 23:26)
  2. güldürmeyi seven ve bunu iyi başaran bir yazar. *
    (bkz: goster kendini ucuncu nesil)
    (salca, 17.07.2006 01:06)
  3. kerrat cetveli aradığı huzuru sözlükte bulan şahşın nickidir yani bendir. bir de çarpım tablosu anlamına gelir.
    (kerrat cetveli, 17.07.2006 02:18 ~ 24.07.2006 11:55)
  4. entryleriyle dikkat çeken bir cetvel olmaya başlamıştır.
    (pulp fiction, 26.07.2006 23:41)
  5. bir arkadaşın* tavsiyesiyle entrylerini gözden geçirdiğim geleceği parlak sözlük yazarı.
    (arjen robben, 26.07.2006 23:45)
  6. yavaş yavaş takip etmeye başladığımız *, iyi işler başaracağına inandığım, ben maradano isem onu da veliahtım messi olarak gördüğüm yazar. *
    (salca, 26.07.2006 23:46)
  7. yeni yeni tanimaya basladigim,
    uludag sozluk'teki hayatimin suresi el verdikce daha da cok tanimak istedigim besiktasklı yazar.
    (can, 02.08.2006 20:52)
  8. benim suçum yok!
    bir çocuktan bir çocuğa geçen
    su çiçeği gibi bula$tın bana!

kalbimi kucağıma aldım,
    kalbim, kapanmayan bir ah$ap çekmece sanki
    yarısı içerde, yarısı dışarda
    bo$lukta asılı kaldı dudaklarına!

bir marangoz ustasıydım adeta
    bir ayağı mutlaka kısa masa yapan!
    bir elimde çekiç, bir elimde çivi
    kendimi bir resim gibi çakacağım insanı aradım yıllarca!

kim bilir, belki de
    denize indirilen gemiye çarpacak $ampanya $i$esiydim hayatında!
    gemi indirildi, $ampanya $i$esi çarptı
    sadece gözya$larının köpükleri bula$tı ağır ağır dalgalara!

hadi diyelim ki, ilkokul üç talebesinin zorlandığı matematik i$lemiydim
    yedi kere sekiz'in hiçbir boka yaramadığı bir hesap gibi hatırlandım aslında!

..kucuk iskender..
    (ceviz agaci, 07.12.2006 16:04)
  9. eskidendi. cocuktum. bazen tatillerde köye giderdim, babaannem ve dedemin yanına, taptaze yumurtaların ve ineğin memesinden yeni sağılmış sütün baş aktör olduğu kahvaltılar beni beklerdi, bilirdim. amcaoğlu ve halaoğlu da gelirdi,ekip tamam olurdu.
    haylazlıklar baslardı, binbir türlü haytalık yapılırdı yanımızda korkulan bir dede olmasına rağmen, ama o bize çok kızmazdı, biz de onun yanında çok şımarmazdık.

kahvaltılar yapılırdı,yemekler yenilirdi,tarlaya gidilirdi,bahçelere dalınırdı, bazen de arkadaki evden ,dedemin arkadaşı ' hüsiin emmi ' gelirdi ve sonra dedemle hüsiin emmi baslardı " gecin oturun bakalım şöyle ,kerrat cetvelini biliyo musunuz bilmiyo musun görelim" diye, bizim tembel iki kuzen hemen tırsardı, bense gayet rahattım, bilirdim çünkü, zaten cok da zor bişey değildi, dedemden ve hüsiin emmi'den aldığım bir aferinle biterdi bu seromoni.

kerrat cetveli'nin sorulduğu yaşı çoktan geçtim şimdi, bizim haylaz kuzenler erkenden evlendi, ikisi de baba oldu; bense şimdi sadece o günleri özlüyorum...ne taze yumurtalar kaldı şimdi , ne taptaze sütler, ne dalından yediğimiz incirler, ne hüsiin emmi ne de kerrat cetvelini soran dedem...
    (nickless cage, 19.12.2006 23:48)
  10. ezberleyemediğim tek şey....
    (delikiz, 20.12.2006 00:23)
  11. altı kere altı, otuzaltı. altı kere sekiz, kırksekiz gibi kafiyeli bölümlerin sorulmasının arzu edildiği çocukluk korkusu. zira sorulduğunda en küçük bir tereddüt 'oğlanın kafa basmıyor herhal' damgasını yemenize yetecektir..
    (nikim yok benim, 14.04.2007 00:49)
  12. bizlerin ilkokul sıralarında bildiği ancak günümüzde lise öğrencilerinin bilmediği cetvel.
    (minti, 14.04.2007 00:52)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» erkeklerden igrenme nedenleri » bircok sozluk yazarindan hoslanmak » shots on target » tecavuze ugrayan danimarkali turist » sebnem ferah in elini opmek » giving up » mulayim » chevolution » mehmet haberal » defansin bel kemigi » ales » spitfire » bunu yapan insan olamaz » one more lie » terk edilmek » blast » 10 paket anket durum cidden felaket » purple » baba » otobuste hamile kadina yer vermeyen yasli » milli gazete » tabu diyaloglari » kina gecesi turkuleri » bulent ersoy a bulent bey demek » aile buyuklerine bankamatik muamelesi yapmak » gs nin sampiyon oldugu gecede fenerli olmak » enel hak » migros » deneme a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa