kerkenez 

kapat
  1. falco tinnunculus.
    Kartalgillerden*, leşle beslenen bir tür kuş.
    http://www.hlasek.com/fot...alco_tinnunculus_4500.jpg
    #121317 (cikarinbeniburdan, 20.03.2006 03:12)
  2. argoda "maddiyatçı" anlamına gelen söz.
    #270329 (asiti kaçmış kola, 22.05.2006 19:25)
  3. süper baba dizisinde dedenin kızdığı zaman fiko'ya söylediği söz.

* *
    #622410 (peyderpey, 10.09.2006 15:07)
  4. Aziz Nesin öykülerinden birinde, futbol sever bir kadın kahramanın lakabı.
    #622510 (noname, 10.09.2006 15:43)
  5. mecaz anlamı "acemi, çırak" olan sözcük.
    #1124768 (Travman Olmaya Geldim, 08.01.2007 17:34)
  6. "Kerkenez / Kes
    1969, 110'', ingiltere
    Yönetmen: Ken Loach
    Senaryo: Barry Hines, Tony Gammet
    Görüntü Yönetmeni:Chris Menges
    Müzik: John Cameron
    Kurgu: Roy Watts
    Oyuncular: David Bradley, Freddie Fletcher, Lynne Perrie, Colin Welland, Brian Glover, George Speed"

ucuncu uluslararasi isci filmleri festivali kapsamında da gösterimi yapılan harika filmerden biri.

bazılarına göre yaramaz bana göre ise hiçbir otoriteye boyun eğmeyen bir çocuğun hikayesi anlatılmakta. casper espirili aynı zamanda zeki bir çocuk. tek korkusu abisi gibi madende çalışmak. film harika. mutlaka izlenmesi gereken filmlerden biridir. içimizde bir yerde kalan çocuk anılarınızı hatırlamak için izlenmesi şiddetle tavsiye edilir. kitapçıdan çaldığı kitap ile bir doğanı tek başına eğiten müthiş zeka casper'ın hikayesi.

film esprilerle dolu, bütün karekterler harika. bir komedi filmi değil ama bir çok komedi filminden daha başalı. bizdeki hababam sınıfındaki şener şen'in oynadığı beden öğretmini sahnesinin nerdeyse birebiri bu filmde de var.
    #3362599 (sahaf, 06.05.2008 01:38)

© 2008 - uludağ sözlük

kerkenez başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kerkenez ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kerkenez nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kiz cocugu » ditty » facebook a kendi fotografini koymayan zihniyet » carikli kilise » haftanin banko maclari » fifa 09 » yonetmen suremizin doldugunu isaret ediyor » avedis nazarbekyan » iyi geceler sozluk ben yatiyorum » annenin olmesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games