bugün

hemen kandırılabilen, safça olan kimse..
adı: enayi.
hayat sloganı: alnimda enayi mi yaziyor.
bir kemal sunal filmi.
baş rolleri kemal sunal perihan savaş ali şen halit akçatepe paylaşmıştır.
6. nesil yazar. hoşgelmiş.
(bkz: kağıt oyunu olarak keriz)
konu: Şirin bir köy... Birbirlerine sevdalı iki genç... Zülfü (Kemal Sunal) ve Zülfüye (Perihan Savaş) evlenme arifesinde gün saymaktalar. Ama Zülfü’nün amcası Abbas (Ali Şen), köyde hakimiyet Zülfüye’nin babası Şehmuz’a geçecek diye bu evliliğe karşı çıkar. Ve eğer evlenirse mallarını amcasına vereceği yolunda bir kağıt imzalatır. Zülfü’nün başına birşey gelirse tüm varlığı amcasının olacaktır. Yine de iki aşık evlenir. Amca Abbas dedikodu çıkartır, Zülfüye’ye iftira atar. Zülfü’ye de karısını öldürmesini öğütler. Ama Zülfü kıyamaz. Amcasına ve köylüye öldürdüğünü söylerse de Zülfüye ailesiyle istanbul’un yolunu tutmuştur bile. Ardından Zülfü de tabii. Kendisine bir iş bulup çalışmaya başlar. Bu arada Şehmuz’un arazisinde değerli bir maden çıkar. Açgözlü Abbas ve köylüler Şehmuz’un peşine düşer. Akılları sıra Zülfü ile Zülfüye’yi barıştırıp arsaya sahip çıkmak isterler. Zülfü Zülfüye’yi istanbul’da bulur, özür diler ve birlikte olurlar. Abbas ve köylüler istanbul’a gelip konuştukları Şehmuz’dan araziyi isterler. Şehmuz araziyi çoktan biricik kızı Zülfüye’ye vermiştir. Bunun üzerine Zülfüye’ye yalvar yakar ricacı olan Abbas ve etrafındakiler, aldıkları yanıtla şoka girerler. Çünkü Zülfüye tüm araziyi kocası Zülfü’ye verdiğini söyler. Zülfü, çıkarcı ve açgözlü amcası Abbas ve yardakçısı köylülerin ona ve Zülfüye’ye yaptıkları iftira ve kötülüklerin acısını çıkaracak kozu eline geçirmiştir. Sonuç olarak genç ve sevdalı evliler arazilerini satmazlar. Çünkü köylerinde onları mutlu, yalansız dolansız, ikiyüzlülükten uzak, güzel ve sevgi dolu bir yaşam beklemektedir.
bazen kişinin alnında yazar. bu durum, kerizlemek işini dahada kolaylaştırır.
başlığıyla uyum sağlayan yazar ..
yetmez ama evetçiler den başkası gelmedi aklıma.
görsel
şu an içinde olduğum durum, ulan aylarca iyi kerizlenmişiz ya, hahahaha, neyse allah'tan sevme duyularım yok ve kullanmıyorum.
Sene 2012 felan.

Birgun bir kizla ilk bulusmamiz olacak ama cepte kurus yok. 5km lik yolu kosarak gitmisim. Tam kizin yanina varmaya 100mt kala biran donup telefoncuya girdim ve hemen cebimdeki cikarip ne verirsin dayi dedim. 50 tl ye verdim telefonu ve gittim kizin yanina.

Neyse bulustuk geziyoruz, kiz biranda gumuscu tezhanindaki melek kolyesini gordu ve begendi. Bende salagim ya ( o zamanlar ) hemen atladim aldim onu 40 tl ye. Sonra cay felan gene para kalmadi. Eve de kosarak gittim evdekilere telefonu dusurdum dedim.

2 hafta sonra kiz terketti.
halit akçatepe'nin hamit adlı karakteri canlandırdığı filmdir. saygılarımla.
Kandırılan kişidir. Evet.
Silkelenen kişidir.
Kandirilmasi kolay kisi.
Örneğin Sırf kıskançlıktan ederi 3-4 m euro olan futbolcuya 11 milyon euro verene denebilir.

Ardından da zuhahahahaha diye kahkaha atılır.
Argoda "Kolayca kandırılan kişi" demek olan "Keriz", aslında "yer altındaki su yolu, lağım" demek. Eskiden suyun hızını ölçmek için üzerine saman dökülür ve buna Farsçada "Kâhriz" (kâriz) denirmiş. Bu sözcük dilimizde "Keriz" şeklinde yerleşip argolaşmıştır.
bir nevi her şeye evet demek. aslında iyi niyetli insanlar hep keriz durumuna düşüyor.
akpnin üzerinden silindir gibi geçip dümdüz ettiği ve kullanıp çöpe attığı yetmez ama evetçi liboş tayfanın kısaltılmış halidir şüphesiz..
güncel Önemli Başlıklar