kendini allah sanmak 

kapat

1. allah şunu diyor, bunu lanetliyor, şu insan cehenlemliktir demektir. sözlukte de sol frame'de örnekleri sıkça görülmektedir. sen kimsin ki doğruya, yanlışa karar veriyorsun. allah hosgörülü de, sen neden hoşgörüsüzsün? kimin dindar, kimin allah'a yakın olduguna karar verip, kimin kafir olduguna karar veriyorsun. allah mısın?
    (bkz: haşa)
    (bkz: allah ım sen bu kullarını affet)
    #4318203 (atgmuls, 04.12.2008 23:52 ~ 15.12.2008 15:21)
  2. ben allah'mışım meğersem. töbe haşa töbe sübaneke inşallah dinimiz amin! yanlışlıkla aklımın içine girmiş... ben allah'mışım meğersem!!! enee töbe allam töbetöbetöbetöbe... allam çok töbe!

tanım: en çok fırat karakterine yakışacak durumdur *

edit: yeter vurmayın artık öldüm. ya fırat'tan haberdar değilsiniz ya da çocuğa gıcığınız var :S
    #4318255 (the doors of perception, 05.12.2008 00:06 ~ 18:48)
  3. enel hakk demektir.
    #4318257 (shaqmarion, 05.12.2008 00:07)
  4. (bkz: şizofreni)
    #4318259 (lilithh, 05.12.2008 00:08)
  5. gizli müslüman hereti(si)zmine güzel örnek teşkil etmektir.

bir takım müslümanların, dinen tamamen yasaklı olsa ve inkar etseler bile, aslen çoktan gizli bir ruhban sınıfı oluşturduklarına delalettir.
    #4318261 (soul forged sin, 05.12.2008 00:08 ~ 00:09)
  6. türkiye'nin geri kalmasında aktif rol oynayan bir takım süper duygusal(!), süper vatansever(!) hocaların içinde bulunduğu durumdur.
    #4318548 (soul forged sin, 05.12.2008 01:15)
  7. salt kendini allah zannetmekle kalmayıp, allah'ın bile akıl edemediği* konuları kendince keşfeden bünyenin içine düştüğü haldir. tüm alemlerin akıllısı kendileriymiş gibi düşünürler.

(bkz: hayvan keserek bayram eden bir dinin mensubu olmak)
    (bkz: tanri nin bugdayi degil koyunu adak kabul etmesi)
    #4318579 (thaliia, 05.12.2008 01:28)
  8. kendini gerizekalının başkanı sanması gereken şahıstır.
    #4318584 (gogocu, 05.12.2008 01:31)
  9. bipolar bozukluk belirtisidir. geçer.*
    #4318597 (merdumgiriz, 05.12.2008 01:34)
  10. arasıra başıma gelen olaydır.

bazen birşey yaparım, kağıttan gubidik oyuncaklar mesela, sonra ona derim ki:
    'bak şimdi ben seni şuraya atacağım, sen de gidip şuna vuracaksın, ötekine dürteceksin, berikine enseye şaplak filan atacaksın. bu dediklerimi harfiyen yerine getirmezsen senin amına korum, yakarım seni bizim kömürlü kat kaloriferinde.'
    sonra dediklerimi yapanlara aferim iyi ettin al sana eticin der, yeşillikli bir yere atarım.

sorsam istedi mi var olmayı, benim onu o hale getirmemi? sanmam.
    #4320855 (jesua, 05.12.2008 18:19)
  11. ilkokuldayken teyzemlerin bahçeli evlerine gittiğimizde içine düştüğüm durum. 'midem bulanıyor' diyerek ortalardan kaybolur, içini boşalttığım kibrit kutusu için uğur böcekleri aramaya çıkardım. onların bahçe her nedense uğur böceği kaynardı. kibrit kutusundan taşana kadar böcek bulmak en fazla yarım saatinizi alırdı. onları kutuya hepsedip, balkonda tanrıcılık oynamaya başlardım. dışarı teker teker çıkarır, ısrarla girmek istemezlerse o anda öldürürdüm. kendimi ziyadesiyle onların efendisi gibi hissediyor; yaşamlarının ellerimde olması bana gizli bir haz veriyordu.

neyse böyle böyle ilkokul yıllarım geçedursun, yine böceklerimle uyuduğum bir gecenin sabahında tüm böceklerin isyan çıkarıp yastığımda, yatakta gezindiğini gördüm. burnuma, kulağıma filan girdi diye ödüm kopmuştu. kibrit kutusunu balkondan fırlattım. o zamandan beri değil kainatı, bir kibrit kutusunu bile yönetemeyeceğimi anlamış bulundum. hala böcek lafını duyduğumda içimde tiksinç bir his oluşur. orda burda ezik böcükler canlanır gözümde. ıyyğğ!

kıssadan hisse: tanrı'ya şükür tanrı değiliz.
    #4320916 (hemankilicinolmasabihicsin, 05.12.2008 18:36 ~ 20:03)
  12. ateisttim, tanrinin ben oldugunu anladigim güne dek.
    #4320939 (feeling paranoid, 05.12.2008 18:43)
  13. (bkz: kadını allah sanmak)
    (bkz: tanrıça)

çağrışım yaptı.
    #4320987 (Psiche, 05.12.2008 18:53)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kendini allah sanmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kendini allah sanmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kendini allah sanmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kendini allah sanmak. Copyrights of the articles are belong to their authors.