kendine bir icki alsana 

kapat
  1. hollywood filmlerinin baş repliklerindendir.
    kahramanımız aceleci, yorgun ve büyük ihtimalle az önce aldığı kötü haber dolayısıyla sinirlidir. doğrudan arkadaşının evinde alır soluğu, maksat onunla adam gibi konuşmaktır. eve bir hışımla girer, karşısında sakince tv izleyen adamın yanına gider, ona öfkeyle bir şeyler anlatmaya çalışır. bu durumdan kaçmaya çalışan jack -tv seyreden adam- ise ortalığı sakinleştirmek için repliği patlatır:"kendine bir içki alsana"

- kendine bir içki alsana michael.
    + yok ben oruçluyum, ramazan'da kullanmıyorum biliyorsun.*
    #947927 (larker, 04.12.2006 14:04)
  2. bay ile bayan bir bara giderler ve garson sorar ; ne alırsınız efendim ;
    bay yanıt verir;
    -bana bir 'bira', hanım efendiye de 'ilaçlı bir kola'.
    #947949 (xsentos, 04.12.2006 14:12)
  3. ulkemizde kullanimi yaygin olmayan cumle. sebebi misafirperver bir toplum olmamizdir. belki de icki icmiyoruzdur?
    #1349593 (olur be, 26.02.2007 02:16)
  4. 28 senedir bir kez bile gerçek hayatta rastlayamadığım cümledir. türkiye versiyonu genelde "tekelden 2 bira kap gel" ya da "çay demleyimmi içer miyiz?" şeklindedir.
    bir başka sevdiğimiz amerikan diyaloğu ise:
    a-fakat peşinde bunca federal nereye gideceksin?
    b-güneye, meksikaya..
    (bkz: kahrolası federaller)
    #2809812 (vincentvega, 08.01.2008 22:15)

© 2008 - uludağ sözlük

kendine bir icki alsana başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kendine bir icki alsana ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kendine bir icki alsana nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kurt » eshot » second life » uluslararasi calisma orgutu » agnostisizm » antistorax » baslik ve nick uyumu » 1915 bir mezalim hatirasi » kral yapmayacaksin kral olacaksin » sampiyon kokorec a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games