kenan evren e saygi gostermeyen yoz genclik 


/ 5
kapat
  1. kenan evren gibi büyük bir adama saygı göstermeyen benliğini kaybetmiş, dejenere gençliktir.

    bir kere kenan evren devlet büyüğüdür, hem siyasi hem askeri hayatın en tepesinde bulunmuş bir insandır. hemde sıradan politikacılar gibi seçim denen saçmalık ile değil bileğinin hakkı ile başa geçmiştir.

    eskimiş anayasamızı yeni modeli ile değiştiren, 'yök' gibi muhteşem bir kurumun kurulmasına ön ayak olan, üniversite hocalarına saçını sakalını kestirip, şekle şemale sokan kenan evren'dir.
    akademi de kadir kıymet bilmiş böylece birçok üniversiteden fahri akademik titrler almıştır. hemde öyle sıradan insanlar gibi fahri doktora falan değil bütün akademik gelenekleri yıkıp, şanına yaraşan fahri profesörlük ünvanını almıştır.

    bilindiği gibi kendisi bir adalet timsalidir. bir sağcı bir solcu asmıştır. yani bütün evlatlarına aynı şefkati göstermiştir, ayrım yapmamıştır.

    ayrıca sanatın ve sanatçının dostudur.
    türkiye'de nudist resmi kitleler ile buluşturan kişi kenan evrendir. (görüldüğü gibi aynı zamanda tabu yıkıcıdır.)

    hepsini geçtim kendisi yaşlı başlı bir insandır. bayramda yaşlıların elini öpmek, büyüklerini sayıp küçüklerini sevmek bizim geleneklerimizde vardır.

    netekim böylesi yüce bir insana saygı göstermemek terbiyesizliktir, bilinçsizliktir, yozluktur. bu durum, şer odaklarının ülkemiz üzerinde oynadığı türlü türlü oyunların bir sonucudur.
    80 sonrası gençliğin ne hale geldiğinin apaçık bir göstergesidir.
    (halit ayarcı, 14.12.2006 00:03 ~ 02:24)
  2. (bkz: faşizm tanrısını seçiyor)
    (redfather, 14.12.2006 00:05)
  3. (bkz: afferin cok dogru dü$ünmü$sün)
    (bkz: saymayalım da besleyelim mi)*
    (stranger, 14.12.2006 00:05 ~ 00:06)
  4. neden saygı göstereceğini bilmeyen, kavrayamamış gençliktir... belki de yetişme tarzında saygı unsuru yoktur...

    saygı beklenilmez kazanılır ve saygıyı hak edecek bir şeyler yapılması gerekir. *
    (fatal, 14.12.2006 00:06 ~ 29.06.2007 09:55)
  5. demokrasiyi baltalayan, ülkemizi 50 yıl geri götüren, babalarımızın ömrünü törpüleyen paşalarımızın hepsinden Allah razı olsun.
    (vasifsiz isci, 14.12.2006 00:07 ~ 01:31)
  6. saygı görebilmek için saygı görücek işler yapmak gerekir. * ya da kendini saydırmak gerekir. * *
    (paradise, 14.12.2006 00:09)
  7. genelde asıldı bu gençlik. kararları bizzat saygı bekleyen kişi tarafından imzalandı yoz olduğunu söylemek zor.
    onlarca, binlerce kişiyi öldürenler asılamadı. saygısızlar asıldı.
    artık o saygısız gençlerden kalmadı. gençlik para peşinde, amerika hayaliyle yaşıyor, ona saygı duyuyor.
    (pulera, 14.12.2006 00:10)
  8. 16 yaşındaki çocuğun yaşını büyütüp idam eden kenan evren'in demokrasiye gösterdiği saygı, insan haklarına gösterdiği saygı, anayasaya gösterdiği saygı ve ülkesinin geleceğine gösterdiği saygıyı sorgulayan gençliktir.
    (oyuncakbulut, 14.12.2006 00:10 ~ 29.01.2008 01:58)
  9. (bkz: netekim yoz biriyim)
    (c2d, 14.12.2006 00:10)
  10. (bkz: sözlükte sazan avı)
    (deep, 14.12.2006 00:12)
  11. nesine saygı göstericem dediğim ve zamanında mensubu olduğum* kurumunda saygı göstermediği zat-ı muhterem... Yaptıklarını dikkatli okuyan yazarlarımız aslında şişirme adamdan başka birşey olmadığını anlarlar...
    (barutyiyici, 14.12.2006 00:14 ~ 00:16)
  12. (bkz: şaka)
    (kahvekremasi, 14.12.2006 00:15)
  13. yoz genç olupta kenan evren e saygı gostermeyen insanları anlatan cumle. tabi bu "yoz gençlik" cogu seye, yoz olduklarından, saygı göstermeyebilir. fakat sayısı çok fazla olan ve yoz olmayan gençler de kenan evrene saygı duymayabilir, benim gibi.
    (nyqust, 14.12.2006 00:17)
  14. (bkz: ne göstereyim yakışıklı)*
    (berbay, 14.12.2006 00:17)
  15. (bkz: ironiden anlamayan nesle asina degiliz)
    (oyuncakbulut, 14.12.2006 00:18)
  16. ironik gibi algılanan ancak aslında doğru olan bir cümledir. kim olursa olsun karşı tarafa saygı önemlidir. eleştirirsin, yeri gelir tartışırsın ama saygı her zaman iki taraf içinde önemli bir unsurdur.
    (arude50, 14.12.2006 00:33)
  17. (bkz: neyine saygı göstericem?)

    (bkz: o bana saygı göstersin)

    (bkz: Allah razı olsun paşam baya genç öldürdünüz valla)
    (faithful lover, 14.12.2006 00:43)
  18. kenan evren ve saygı.. yanyana durduklarında bile pek hoş değiller..
    (sciende, 14.12.2006 00:44)
  19. (bkz: benim bildigim saygi durusu 10 kasimda yapilir)
    (mulayim, 14.12.2006 00:45)
  20. (bkz: sazan avı olsa gerek)
    (InsomniaC, 14.12.2006 00:47)
  21. kenan evren şu anda çok yaşlı ve sanatkar olduğu için kıçımıza giren copları tekrar yerlerine sokmalı devletin tepesine bileğinin hakkıyla geldiği için ondan özür dilemeliyiz

    bugüne kadar dejenere ve yoz yaşamışız.
    herkes copunu tekrardan yerine soksun.
    (electronica, 14.12.2006 00:47)
  22. kenan evren gelmeden kisa sure once istanbulda bildigimiz sokaklarda silahla insanlar tavuk gibi olduruluyorlardi. bu nedenle darbe oldu. o donemde aylarca cumhurbaskani secilemedi. onlarca turdan sonra bile cumhurbaskanini secilemedi. o irade bile yoktu o zamanlar bu millette.

    bilenler konussun.. bilmeyenler tras yapmasin.
    (calemityceyn, 14.12.2006 00:54)
  23. bir ulke eger darbecilere alkıs tutmak ve onlardan medet umuyorsa eger o ulkenin yaziklar olsun ahalisine. beyler ve bayanlar biz turkiye cumhuriyetinde yasiyoruz muz cumhuriyetinde degil. ama ne yaziktir ki muz cumhuriyetinde yasadigimizi dusunenler aman rejim elden gidiyor diye askeri siyasete kosanlar vardir. tarih boyunca askerin siyasete karismasinin en hazin örneklerini yasadik .acin okuyun bakayim balkan savasini . mustafa kemal'in takipcisiyiz diyorsunuz ama ona ihanetten vazgecmiyorsunuz. zaten bir takim onu putlastirmak isteyen zibidilerin oyununu geldik. onun akılci dusunceyi yerlestirmek icin yaptiklarini hice saydiniz. ve ne yazik ki utanmadan bir de laga luga yapiyorsunuz. din elden gidiyor hamasetine siginiyorsunuz. artik o devir gecti . ne 1930 lardayiz ne de 1940lardayiz. ilk darbeye saksak yaptiniz ikinci muhtirada gobek attiniz ucuncu darbeyi ise saksakliyorsunuz. yahu sizde hic mi akıl yok? hayir bir diktador rejimi istiyorsaniz lutfen gidiniz istediginiz yere ki biz rahatlıyalim. daha pinochetin cenazesinden ibret almadiniz mi ? 1970lerde sag sol kavgasi olmustur. ama bunun sebebbi hala fikir babalarinizdir. birisine kurtar baba dersiniz birisine ise olmeden giydirir öldugu gun methiyeler duzersiniz. size ve sizlere hic bir sey demiyorum artik tarih sizi lanetliler mekanina gömecektir. bari arlanmaniz olsun. birakin yök denen garabe kurumu yuceltmeyi ve medet ummayi .birakin ki sizin kafaniza pozitif bilimin temel eserlerini insanlık atmasin.
    (mulayim, 14.12.2006 01:10 ~ 01:15)
  24. ayrıca hakkında '' katilsiniz ama yine de cumhurbaşkanı olmuşsunuz zamanında, o yüzden başımızın üstünde yeriniz var'' mı diyecektik? ''diye bir sorgulama yapmak istediğim hadisedir. yuh artik lebron james...
    (faithful lover, 14.12.2006 01:26 ~ 01:27)
  25. tarihi, olayların yaşandığı tarihe göre değil de, günümüz şartlarına göre yorumlayan ve bugün çıkardığı sonuçlara göre kenan evren'i suçlayıp saygı göstermeyen gençliktir.

    tarih; bir olayın olduğu tarihteki, o andaki yaşanılanlara göre yargılanır. darbe yanlısı bir insan değilim, ancak 12 eylül'ün arkasında olan bir insanım. ülke kaynıyor, kardeş kardeşi vuruyor, ülke iç savaşa doğru yol alıyor, siyasiler olaylara müdahale etmiyorlar * dönemin başbakanı süleyman demirel ile bürokrasi çatışma halinde, demirel bürokrasiyi kontrol altına almak için anayasayı değiştirmek istiyor, ancak sayısal çoğunluğu yetersizdir. olaylara da anayasa'nın elini kolunu bağladığını ve mevcut anayasa'ya göre olayların çözümlenemeyeceğinden dem vurup, anayasa'nın değiştirilmesi için olayları koz olarak kullanıyordu. ve olaylar bitmemiştir.

    12 eylül 1980'den 4,5-5 sene öncesine dayanan olaylar 12 eylül darbesi ile sonlanmıştır. madem demokrasi çarkımız 12 eylül öncesi muhteşem işliyordu, bu ülkede 4-5 sene neden kan aktı? biz sadece demokrasi olarak 20 * yıl geri gittik doğrudur, ekonomik olarak ise yerimizde sayıyoruz sanki 12 eylül öncesi her alanda müthiş atılımlar vardı da 12 eylül set çekti.

    12 eylül sadece demokrasiyi olumsuz etkilemiştir, o da malesef ki; 1961 anayasası'nın muazzam demokratikliğini kullanamadığmız içindir. hani bir laf var ya; "61 anayasası bize 5 beden büyük gelmiştir" gerçekten de 5 beden büyük gelmiştir. biz demokrasiyi başkasının özgürlüğünü kısıtlayabilmek algılamışızdır. 80 öncesi olaylarda belli ideolojileri suçlamak ise bilgisizliktir. ilk silah kullanan kesim sağ kesimdir ancak, her iki taraf da birbirlerini katletmişlerdir.

    sol görüşlü insanların daha fazla zarar görmesinin sebebi de, malesef abd müttefiki bir ülke olmamızdan ileri gelir. bunun da temellerini menderes döneminde aramanızı tavsiye ederim. hoş şimdi de farkımız yok. kıbrıs teklifinden bush'un haberi var, bizim cumhuraşkanımızın haberi yok. icazet alınacak nokta malesef orası çünkü...

    12 eylül 1980 sabahı yapılan darbe'nin sorumlusu da darbeyi yapanlar değil, yaptıranlar, yapmak zorunda bırakanlardır. kanı durdurmayanlardır, siyasi sebeplerle, kendi menfaatlerini ön planda tutmalarıyla ülkeyi kaosa sürükleyenlerdir. bunu yapanlar da başta süleyman demirel'in başında bulunduğu dönemin hükümeti ile demokrasimizin kalesi tbmm'dir. sivil otorite, otoritesini kuramamıştır.

    12 eylül dönemini sadece sol pencereden ya da sadece sağ pencereden bakarak öğrenemezsiniz. kulaktan duyma şeylerle 12 eylül eleştirilemez... evet acıdır darbe döneminde 650.000 kişi gözaltına alındı, 230.000 kişi yargılandı, 14.000 kişi vatandaşlıktan çıkarıldı, 517 kişiye idam cezası erildi, acıdır 49 kişinin cezası infaz edildi, 171 kişi işkence sebebiyle hayatını kaybetti. bunlar acı şeyler ancak 12 eylül öncesinde 5000'den fazla insanımız hayatını kaybetti... peki 12 eylül'den önce 5000'den fazla ölen insanımızın hesabının sorulacağı kişiler kim? 12 eylül belli, kenan evren, ya 12 eylül öncesi? 12 eylül olmasaydı çok daha fazla 5000'ler yaşayacaktık. sembollerden olan bahçelievler katliamı'nı kınayan biriyim, ancak o katliamda hayatını kaybedenler sütten çıkmış ak kaşık değillerdi, onlar da silah taşıyorlardı, onlar da çatışmış, insan öldürmüşlerdi... bahçelievler katliamı'nda ölenler, karşı tarafı öldürseydi demokrasimiz kurtulacak mıydı?

    12 eylül ayaklarımızın yere basması için gerekliydi, sonrasındaki uygulamaların tasvip edilip, edilmemesi farklı bir tartışma konusu. kenan evren'i affetmemek, eleştirmek farklı bir şeydir, saygı duymamak farklı bir şeydir. ben kenan evren'in yapmış olduğu bazı uyglamaları doğru, bazı uygulamaları yanlış buluyorum, eleştiriyorum ancak, saygı duyuyorum.
    (paleface, 14.12.2006 01:27 ~ 01:44)
/ 5
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» roberto carlos » madam gibi adam » turk dizilerindeki ogrenci tipi » erkan dogan » lider » fehmi emre gungor » abdullah gul un ilk defa smokin giymesi » tantal » avlanmak » igdir in tarihi eserleri » levantarse » kordon » kizce » kor gozun gordugu » turk telekom e fatura » akp yalanlari » mango » ateist volkswagen » fakir fukara edebiyati » ozlem pastanesi » adana demirspor » brilliant » memelere takma isim takmak » hamini mamini yerim » ozelestiri » jessica alba » sinavlarda grup yapilmasi » anasimezardikecekmis » the godfather a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa