kelimeler kifayetsiz kaliyor 

kapat
  1. edecek hakaret kalmayınca başvurulur:
    -ben şimdi sana ne diyeyim sobiyet, kelimeler kifayetsiz..
    allah seni bildiği gibi yapsın..
    #106869 (cikarinbeniburdan, 09.03.2006 00:17)
  2. (bkz: kelimler yetse)
    #107051 (rsbrnch, 09.03.2006 04:49)
  3. (bkz: orhan veli kanık) (bkz: anlatamıyorum)
    #110649 (kacak kelebek, 11.03.2006 19:41 ~ 19:52)
  4. kelimelerin anlamının yetmemesi
    örnek olarak orhan veli nin şiirinde
    ağlasam sesimi duyar mısın mısralarımda....kelimelerinse kifayetsiz kaldığını....
    #246662 (fansturk, 15.05.2006 13:33)
  5. sükutun ılık iklimlerinden sürgün yemiş zavallının bu elim çilesi esnasında tanış olduğu yol arkadaşları olan kelimelerin yolu biraz daha keyiflendirdiğini lakin hep daha da uzattığını anladığında söylemek zorunda kaldığı büyülü söz öbeği...
    #1045780 (historiacalamitatum, 23.12.2006 22:46)
  6. söylenecek sözün kalmadıgı yada duygularınızın hic bir cümlenin anlatamayacagı anı ifade eden söz.
    #1226660 (şenlik, 29.01.2007 08:27)
  7. bazen üzüntüyü, bazen sevinci, bazen sevgiyi, bazen kızgınlığı.. insana ait her türlü duyguyu ve düşünceyi anlatacak ifadelerin yetersiz kalması durumu.
    #1226715 (tyro, 29.01.2007 09:15)
  8. kelimelerin tükendiği anda dile getirilen söz öbeği.
    #1226734 (cmoslogic, 29.01.2007 09:28)
  9. değil kifayete, "cibiliyete" dahi sahip olmayan şeylerdir kelimeler ya da sözler. dillendirilen, kaleme alınan, arındırılan şey ne olursa olsun, insan aklı denen cüzi ve yetersiz şeyin süzgecinden geçerek şekilsiz hale gelir.

"seni seviyorum", "aşkım". bunlar yazıldıkları şekliyle değersizdir. kalbe dokunamazlar. olsa olsa, akıl denen garabetin erojen bölgelerine teğet geçip heyecan yaratırlar. yoktur aslı, olamaz da; söz hiçbir zaman değer kazanmaz.

olsa olsa göz göze gelmiş iki (bir çift) kedi -boşvereyim sansürümü- iki (bir çift) beden, iki çift göz, iki çift el, iki çift bacak sarmaş dolaş; birbirini sıkıp içiçe geçtiğinde anlam bulur "bilgi", anlam bulur sözler. kelimeler bile o kadar anlamlı hale gelirler ki; söylenmelerine dahi gerek kalmaz.

dingillik hali ile dinginlik hali arasındaki çizgi fazlasıyla incedir. "aşığım" derken, "aşkım" derken kendini güdülen öküz gibi hissedemez insan. oysa sarılmış ve titreyip kasılırken kim yılanın gözlerinden kaçabilir?

her gün yepyeni bu lügatta. bitter çikolata tadında acı ama nefis. enfes ve kapkara gözleriyle.

karanlıkta.
    #1250404 (bl, 03.02.2007 02:02 ~ 20:28)

© 2008 - uludağ sözlük

kelimeler kifayetsiz kaliyor başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kelimeler kifayetsiz kaliyor ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kelimeler kifayetsiz kaliyor nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cuma saatinde basin toplantisi yapan fenerbahce » la bi yoru git la » paris summer » the last shadow puppets » yamali ceket » desti izdivac gorucu » taylan aile gazinosu » anadolu jet » sevemezsin » disco boy a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games