kekelemek 

1. kekeme olmak, konuşurken takılmak, duraklamak, aynı kelimeyi defalarca tekrarlamak, düzgün bir şekilde, seri bir halde konuşamamak.
    #276020 (asiti kaçmış kola, 24.05.2006 22:58)
  2. söylemek istediginle söylediginin arasinda fark olan durum, hastalik.
    #3951048 (ojomo, 12.09.2008 00:38)
  3. binlerce hayat görmek, genç yaşta.
    kaç defa hüzne boğulup,
    aşık olunca unutulup, gitmek.
    onlarca dörtlüğe can vermek.
    sayısız mısraya, satıra bir dost olmak.
    ve sevgiliye her döndüğünde,
    bir kelimesini dahi okuyamamak.

işte budur kekelemek!
    #3971496 (Muhallebi, 16.09.2008 21:44)
  4. ilginc olan $udur ki, kekeleyen insanlar $arki söylerken kekelemezler*, neden böyle oldugunu bilmiyorum ama gercekten ilginc bir olay.
    #4287774 (ojomo, 27.11.2008 14:47)
  5. kişinin ne söyleyeceğini şaşırıp kelimeleri birbirine karıştırması.
    #6119470 (abavnto, 23.09.2009 14:59)
  6. genellikle aşık olunan kişi aradığında yaşanılan durumdur. sesiniz kısılır önce, kelimeleri seçmeye çalışırsınız konuşurken ama nafile kemküm kalırsınız öyle telefonda. iyice heyecan yapıp daha da beter duruma düşersiniz sonra.
    #6119508 (aylinnn, 23.09.2009 15:07)
  7. efenim kekelemek zordur. kekelemek zor degildir, çok kolay kekelenir fakat kekeme yaşamak zordur.
    bir kırtasiyeden zarf bile isteyememektir. z harfinde takılmak, bazen en ufak sesin bile çıkarılamamasıdır. kekemeler genelde sessiz harflerde kekelenir. bunlar çoğunlukla b,c,d,g,s,ş,k,l,m,n,p,r,y ve özellikle "z" dir. *
    kekemeliğin bir çok çeşidi vardır, bunların arasında en cok gorulenler artikilasyon ve sürtükilasyondur.
    #7585891 (ulie, 20.03.2010 23:27)
  8. küçüklükte baskı,şiddet vb durumlardan dolayı kaynaklanan konuşma bozukluğu.
    #7587643 (efsaneazad, 21.03.2010 04:04)
  9. Bende bir eski kekeme olarak söylüyorumki bu hastalığın çözümü pagoclone diye bir anksiyete ilacıdır.Hemde yüzde yüz çözümdür sadece 2-3 hafta içinde etkisini göstermeye başlar, bu ilacı kullanın kekemeliğinizden eser kalmadığını göreceksiniz.ilaç hap şeklinde ve Şuanda türkiyede yok ve gelecek gibi de görünmüyor şahsen ben amerikadaki akrabam yoluyla getirttim ve hâla kullanıyorum. (isteyen youtube'tan pagoclone yazıp sonuçları görebilir fakat videolar ingilizce)
    #9148062 (nitrocu2, 24.08.2010 19:46)

Copyright © 2010 - uludağ sözlük

kekelemek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kekelemek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi doğru olmamakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kekelemek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kekelemek. Copyrights of the articles are belong to their authors.