kazim dirik 

kapat
  1. 1880 yılında doğan, birinci dünya savaşında çanakkale ve suriye cephelerinde savaşan kazım dirik kurtulus savasi komutanlarındandır. rütbesi 1922'de genarelliğe yükseltilmiş olmasına rağmen savaştan sonra askerliği bırakmıştır. bitlis ve izmirde valilik yapmış daha sonra da ölümüne kadar trakya bölgesi genel müfettişliği görevinde bulunmuştur. izmir suikasti sırasında izmir valisi olan kazım dirik 1941'de vefat etmiştir.
    #750027 (stockton to malone, 18.10.2006 00:17 ~ 00:21)
  2. 1930'lu yıllarda trakya genei müfettişliği sırasında bulunduğu edirne'de eski kayıtlara göre yapılan yorumlarda devrin en güzel mevlevihanesi olduğu söylenen (bkz: muradiye mevlevihanesi)ni yıktırmıştr. bu mevlevihane ki bahçesinde kufi yazı stili ile yazılmış mezar taşları vardır ve osmanlı coğrafyasında örneği pek yoktur.
    #756107 (imhotep, 20.10.2006 00:04)

© 2008 - uludağ sözlük

kazim dirik başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kazim dirik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kazim dirik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kopuk partisi » ukte sayisi » ilkokulda ogretmenin ayak islerini ustlenme hevesi » kirli dans » 2008 2009 turkcell super lig fiksturu » kristin kreuk » hande yener e gecmisini hatirlatmak » sivrihisar » zaman makinesi » sen git ben geliyorum a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci