kazikli voyvodo 

kapat
  1. romanyalı hükümdar.vampir sölentilerinin çıkmasına yol açan insandır.suçlu insanları kazıklara oturtup dökülen kanlarada ekmeğini bandırıp yemesiyle meşhurdur. en sonunda dönemin padişahı da kazıklı voyvodoyu kazığa oturtmuştur orasıda ayrı bir konudur.
    (bkz: kendim ettim kendim buldum)
    #37249 (baadir, 25.01.2006 16:06)
  2. doğru yazılışı kazikli voyvoda olan kisi..
    #37350 (protdeaf, 25.01.2006 16:52)
  3. pierre van hooijdonk
    #68216 (crazypierre, 15.02.2006 15:33)
  4. (bkz: kazikli voyvoda)
    #71115 (dramtatatam, 16.02.2006 21:58)
  5. insanları kazıklara oturtup öldürme şeklinden başka yöntemleri de vardır. büyük bir şölen düzenleyeceğini duyurup şölene katılanları yedirip içirip salondan çıkmalarını engellemek için camları, kapıları açılamaz hale getirdikten sonra bu yeri ateşe verip insanların yanmasını seyretmek büyük zevk verirmiş bu bir türlü yakalanamayan adama. insanların kanlarını içtiği için ve yakalanamayıp kaçtığı için ölümsüz olduğuna inanılıp hakkında vampirdir görüşü ortaya atılmıştır.
    #561331 (somuncu, 21.08.2006 01:51 ~ 21.10.2006 17:39)
  6. namı diğer dracula.. asıl ismi vlad tepes dir.. macaristan voyvodosudur..bildiği herşeyi osmanlıda öğrenmiştir.. esir olarak osmanlıda bulunduğu donemlerde osmanlıda eğitilmiştir.. yapılan işkencelerin hepsini adı gibi bilmektedir.. osmanlıda esirlerin sırt boşluğundan bir kazık sokulur ve karın boşluğundan çıkarılırmış.. kurban haftalarca canlı kalırmış.. fakat voyvoda'ya bu iş zor geldiği için direkt olarak kazığa oturtmayı seçmiş.. zamanında osmanlı devletine pek yakınmış fakat osmanlılara vergi vermeyi bir sure sonra reddetmiştir.. osmanlıyla duşman olduktan sonra binlerce turku katletmiştir.. fatih sultan mehmet tarafından kazığa oturtularak öldürülmüştür.. rivayete gore cansız bedeni bugunku karakoy- bankacılar caddesine gomulmuştur..
    #1012026 (fakeplastictrees, 17.12.2006 17:57 ~ 26.08.2007 16:43)
  7. kont drakula olarak da bilinir.
    #1012054 (t square, 17.12.2006 18:03)
  8. kazığını yiyen kişinin iki dakika insan ol dediği psikopat.
    #4311208 (karalama defteri, 03.12.2008 00:56)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kazikli voyvodo başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kazikli voyvodo ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kazikli voyvodo nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kazikli voyvodo. Copyrights of the articles are belong to their authors.