kaynaga bakma aksam aglarsin 

kapat
  1. "kaynağa bakma, akşam ağlarsın" çocukluğumda çok defa işittiğim bir söz kalıbıdır. demir işçiliğinde kullanılan kaynak işlemini bilirsiniz, o işlem sırasında küçük bir çocuğun merakla izlemek isteyeceği bir görüntü ortaya çıkar. ve meraklı çocuğu engellemek için kullanılan bir cümledir bu.
    elbette kaynak ışımasına bakmanın göze zarar verdiği/verebileceği açık bir konu. çocuğun gözleri zarar görmesin diye öyle bir yalan uydurulması da gayet anlaşılabilir bir durum. ama gelin görün ki çocuk akılla bu olayı algılayabilmek çok zor oluyor.

+ len bakma sen!
    - niye ki? ehe ehe
    + bakma akşam ağlarsın!
    - ...

elimizi ateşe uzatırsak elimiz yanar, yere düşersek dizimiz kanar... gibi pek çok olayı anlayabiliyorsunuz. ama kaynağa baktığım için neden ağlayayım ulan? hadi "gözün kör olur" deseler daha inandırıcı olacak. neden ağlayayım ulan?
    çocukken haftalarca bu olayı sorguladım, kaynağa gizli gizli baktığım halde neden ağlamadığımı sorguladım. hatta ağlamaya bile çalıştım, olmadı.
    çocuk yaşta dert sahibi yaptınız lan beni.
    #3305333 (martin edilen, 22.04.2008 21:39 ~ 21:40)

© 2008 - uludağ sözlük

kaynaga bakma aksam aglarsin başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kaynaga bakma aksam aglarsin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kaynaga bakma aksam aglarsin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» vince » 4 dakika uyarisi » veda » puan durumu » anlasmali evlilik » anthony roberson » data acqusition » turku » marco aurelio brito dos prazeres » lala huseyin pasa camii a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci