kaybolan degerler 

1. sayısı günden güne artan değerlerdir.
    sevgi , saygı , merhamet , hoşgörü , adalet vb. kaybolan değerler arasındadır.

bundan seneler öncesi ile günümüz tükiye'si arasındaki tek fark zaman ve mekanın farklılığıdır.onun dışında var olan değerler aynı , değişen hiçbirşey yok.merhamet aynı merhamet , sevgi aynı sevgi , hoşgörü aynı hoşgörü...ama geçmişimizde bu değerlere sahip çıkılırken günümüzde ayaklar altına alınmış durumdadır.

mehmet akif de şöyle demiştir ;

asımın nesli diyordum ya , nesilmiş gerçek
    çiğnetmedi namusunu işte çiğnetmeyecek !
    #591483 (spina, 30.08.2006 16:32)
  2. (bkz: şimdi bana kaybolan değerlerimi verseler)
    #591523 (salca, 30.08.2006 16:46)
  3. atatürk ve kurtuluş savaşı döneminden günümüzde hala yaşıyor olanlarla konuşulduğunda daha iyi anlaşılacak,yitip de gidenlerin bir daha geriye gelmeyecek olma olasılığının fazlalığı karşısında kahrolunacak olaydır.
    #591572 (BlindGuardian, 30.08.2006 17:00)
  4. (bkz: pena)
    #591574 (Gerko, 30.08.2006 17:02)

© 2008 - uludağ sözlük

kaybolan degerler başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kaybolan degerler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kaybolan degerler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ulas ozdemir » sozluk kulturu ile yetisen nesil » cyberpark » hasan sabbah » 2007 model otobuste telefonu kapatmayan insan » urfa da oxford vardi da ben mi okumadim » urfali sair abdi » brian o connor » logitech g25 » mujdat gezen a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci