kavgaya girmeden once yapilan hareketler 

kapat
  1. bu hareketler kavga atmosferine kaynamadan, vukuata karışmadan hemen önce kişilerin gövdeye getirdiği hareketlerdir. gelin madde madde açıklayalım (trt-açıköğretim kuşağına yakışır bir üslupla, efendi efendi şeyedelim)

''kravat, ceket, gözlük, saat gibi eşyaları güvenli bir yere koyma''; özde gayet itinalı arakadaşların hareket şeklidir. günlük hayatında odası derli toplu, malı kıymetli, tutumlu insanlardır kendileri. ayrıca kavga sırasında söz konusu eşyaların kendilerine zarar verebileceğini kestirebilecek ölçüde kontrolü elden bırakmamayı bilirler.

''kol sıvama'' kavga öncesi sürecin en klasikleşmiş, artık bi anlamda kült olmuş hareket tipidir. sıyrılınca ortaya çıkacak olan kol vileda sapı kalınlığında olsa dahi bu hareketi çekmek kişinin lehinedir. yapın anacım, çekinmeyin. 'kirve benim kollar da safinaz'ınki gibi enuğa güyam' demeyin. ne demişler; sonunu düşünen, kahraman olamaz. hadi bakim.

''gözleri kısıp işaret ve başparmakla tutulan sigaradan derin bir fırt çekme'' soğuk savaş faslının en manidar eylemlerinden biridir bu. böyle altmetin olarak kişinin ne kadar pij olduğunu, serseri olduğunu, ayarsız bi psikopat olduğunu falan ima eder. hele hareketin sonunda duman rakibin üstüne üstüne üflenirse etkisi katmerlenir. aynı işaret parmağıyla izmarit 'fftuuu''' diye rakibin üstüne doğru sallanırsa triaj tamamlanır, kavganın başlama süresi saliseler boyutuna doğru ilerler.

''rakibin tam karşısında kafa hafif yana eğik biçimde dikilip dalgayı düzeltme'' bu da çok önemli bir harekettir. kavga öncesi psikolojik savaş sürecinde ''az sonra s.kecem seni'' mesajını bilinçaltı olarak rakibe yöneltir. ortam ısısının ne kadar yükselebileceği ise hiç belli olmaz o hareketten sonra.

''bacakları germe, el boyun kıtlatma'' az sonra zımzığın tekmenin tadına bakacak olan rakibe karşı silah olarak kullanılacak vücut bölgelerinin ham, hazırlıksız olmayacağı mesajını geçer. ayrıca kıtlatma faslında çıkan sinir bozucu ses psikolojik süreçte kişiye artı puan kazandıracaktır. önemli ayrıntılardır bunlar.

''ceketin tek düğmesini açıp sanki belde makina taşıyormuşçasına eli kemer üstünde dolandırmak'' bu hareket anladığınız üzre henüz ceket çıkmamışken geçerlidir. maksat rakipte kıllanma hissiyatı uyandırmaktır. ayrıca el kemer üstünde gezinirken kişi şişman olmasa bile dikkat göbek bölgesine çekilir. ''ben kalantorum, adamı göbeenden işetirim, kodumu oturturum''un o an vücut diline uyarlanmış biçimidir. ha rakip bunu yer mi yemez mi, o ayrı konudur zati.

''o esnada eldeki içecek şişesini yere bırakıp hayvanlar gibi geğirmek'' ouvvv. hafız işte bu çok manyak bir harekettir. kavgaya az sonra girecek er kişinin kükreyişine, birazdan ne kadar insanlıktan çıkabileceğine delalet o aykırı mesajı içerir. karşı tarafı ceylan, kendini aslan yerine koyuverir. adamın moralinin ağzına sıçar. aynı zamanda kişinin ne kadar rahat, geniş bir insan olduğunu, rakibi hiç s.klemediğini de vurgular. üçü bir arada kombo menü. midede gaz varsa bu fırsatı kaçırmamak gerekir. koçum benim.

evet şimdilik aklıma gelenler bunlar. ha dersen ki ''ne lan şimdi bu, bu kadar name yapmak ne s.kime? kavga edecek adam bunun edebiyatını yapmaz direk kafa göz girer '' diye, seni takip ederim. gittiğin ilk zirvede yanına oturup kafana gözüne geğiririm senin.
    (hosaf, 08.05.2008 16:39 ~ 17:25)
  2. cüzdanı bir yandaki arkadaşa verme, ipod'u güvenli bir yere bırakma, sağlam bir tükürme ...
    (DjarumTurk, 08.05.2008 16:47)
  3. (bkz: ısınma turları)
    (toliveistodie, 08.05.2008 16:56)
  4. kavga edeceğiniz adama "pardon arkadaşım sen bir saniye bakar mısın?" şeklinde nazikçe seslenmek.*
    (archvile, 08.05.2008 16:58)
  5. + şştt delikanlı. ffffffffff (son fırtını çektiği sigarasının dumanını üfleyip sigarayı ayagının altında ezer ve dumanı üfler) az gelsene...
    - buyur abi..
    + sigara var mı
    - yok abi.. ?
    + bulursam s.kerim ama!
    (you cant help me, 08.05.2008 17:06)
  6. türklerde en yaygını dili ısırıp ikiye katlayarak uygulanan ana avrat söverek dalma tekniğidir.
    (mini doll, 08.05.2008 17:12)
  7. üstüne basılı olan ayakkabıları giyme, sağlama alma.
    (koyumavi, 08.05.2008 17:41)
  8. -hey indir elini
    -sen indir lan
    -indir ulan elini dedim
    -sen indir dedim lan

sözleri eşliğinde iki kişinin birbirlerinin ellerine vurma olayıdır.
    (audio, 08.05.2008 17:43)
  9. bahane bulmak;

+ şşşşt birader bi bakar mısın!!!
    - * ...
    + * ne bakıyon lan tip tip !!!!

*

*
    (naif, 08.05.2008 17:48 ~ 17:52)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ay niye zahmet ettiniz » alkollu icki satisini duzenleyen yasa » pelvis » parfum » hazreti muhammed yasasaydi olabilecekler » lavar » cilek » dave gahan » budapest klezmer band » yok artik dedirten anketler » geceyedir kusmelerim » sirf sarkiyi hissetmek icin sevgiliden ayrilmak » hz muhammed in turk dusmanligi » yol ayrimina gelmek » nazim hikmet ran » guru » oyle yok oyle kopmahlih oynama » fethullah gulen » alternatif duz adam diyaloglari » cay i teemmul » film izlemek » iki kati ya da hic » sigara icene afiyet olsun demek » bir ezigin gunlugu » kitap okumak » elma » sen tek biz hepimiz » nurcu » bir muzisyenin opeth ten ayrilma sebepleri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa