katip arzuhalim 

kapat
  1. pir sultan abdal in biricik eseri.

baris manco , selda bagcan ve daha bi dunya insan tarafindan bikmadan soylenmistir. sozlerinide yazayim, butun entryleri ben gireyim.

kul olayım kalem tutan ellere,
    kâtip arzuhalim yaz yare böyle.
    sekerler ezeyim şirin dillere,
    güzelim ey güzelim ey güzelim ey ey.

sivas ellerinde sazım çalınır,
    çamlı beller bölük bölük bölünür.
    yardan ayrılmışam bağrım delinir,

pir sultan abdal'ım ey hızır paşa,
    gör ki neler gelir sağ olan basa.
    beni hasret koydun kavim kardaşa,
    #327236 (Ran, 08.06.2006 01:27 ~ 01:29)
  2. en güzel ilkay akkaya'nın seslendirdiği pir sultan abdal'ın eseri..
    #581524 (pantalasSA, 27.08.2006 15:11)
  3. selda bagcan'ın yorumuyla sesi içimizi titretmiştir,
    memleketimin güzelliklerindendir..
    #841311 (zookeeper, 10.11.2006 18:49 ~ 18:50)
  4. içinizdeki hızır lara ki paşa adayıdırlar..

dikkat edin diyorum..
    #3216856 (havada panik, 01.04.2008 03:43)
  5. grup kizilirmak versiyonu ayrı bir güzel olan türkü.

başında şöyle bir metin geçer;

''türküler.. türküler halkın dili, gözü, yüreği olan ozanların ''of'' çekmesidir bozuk düzenlere. nice ozan halkın ozanı olabilme gereğini yerine getiremedikleri için bugün yaşamıyor. ama bir tanesi var ki; halkın sözcüsü, halkın duyan yüreği, işiten kulağı, söyleyen dili olduğu için 400 yıldır yaşıyor.

pir sultan abdal..''
    #3357012 (meredith, 04.05.2008 20:59)
  6. (bkz: kul olayım kalem tutan ellere)
    #3384181 (of anam nalan, 11.05.2008 18:11)

© 2008 - uludağ sözlük

katip arzuhalim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. katip arzuhalim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu katip arzuhalim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» luc longley » carl » damlaya damlaya ergenekon olur » entry ve nick uyumu » gereme orenleri » 0 yeni mesaj » gerizekali sevgilim benim » suyun ticarilesmesine hayir platformu » hatira olsun diye dudaktan opmek » 20lik dis a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci