katilin olay mahalline geri donme istegi 

kapat
  1. (bkz: suç ve ceza)
    (bkz: raskolnikov)
    #540244 (internettin, 14.08.2006 22:55 ~ 23:02)
  2. katil unutkan biridir...

-lan ben bu adamı ödürmüş müydüm
    -öldürdüm ya,sesi çıkmıyordu,kıpırdamıyordu
    -ya ölmediyse,lavuk numara yaptıysa
    -ulan kaç kere dedim iyice emin olmadan gitme diye
    -neyse gidip bi bakayım...
    #540282 (balyancho, 14.08.2006 23:02)
  3. katilin cinayet işlediği yere bazen delil bırakıp bırakmadığını kontrol amaçlı, bazen suçluluk içgüdüsüyle bazende tamamen salaklığından dönüşünün tezidir. sanırım dedektiflerce tespit edilmiş bir durumdur.
    mantıksızdır ama genel olarak tüm katiller bu hataya düşer ve kendilerini ele verirler.
    nasıl mantıklı olsun ki?
    -eserime bir bakayım, kanı doğru yönde mi akıyor?
    -yada elleyen olmuş mu? orjinalliği bozulmasın.
    -cesedim ölmüş mü?
    düşünceleri olamaz ya...
    #3617502 (rodcracker, 04.07.2008 04:53)
  4. (bkz: suclular suc mahaline mutlaka geri doner ilkesi)
    #3617641 (serbest radikal, 04.07.2008 08:42)
  5. olayın, katilin içine sinmediği durumlarda oluşan istektir. "lan acaba şöle mi yapsaydım, ya da şuraya şunu mu koysaydım da dikkat çekmeseydim, bi şeyimi orda unuttum mu acaba..." falan filan gibi.
    #3617675 (birgarip, 04.07.2008 09:17)
  6. (bkz: döndürmeyin orda)
    (bkz: yapmayın çocuklar)
    #3617684 (bairam hoshtempo, 04.07.2008 09:21)
  7. suç ve ceza'nın ana fikri.
    #3617704 (cehalet, 04.07.2008 09:37)
  8. katilin eski günleri yadetmek adına yaptığı eylemde olabilir.

"lan tam şurda sıkmıştım beynine mermiyi rahtmelinin hey gidi hey! " tadında konuşmalar yaparken yakalanırlar genelde bu tarz salaklar.
    #3617713 (ayyash maghanda, 04.07.2008 09:42)
  9. bilimum holivud filmi olsun, yerli yapım olsun, gazetelerin üçüncü sayfaları olsun, cinayet romanları olsun karşımıza çıkan konuya duyulan istektir..

nasıl olur bu;

bir holivud filminde katilimiz muhakkak adamı öldürtükten aslında aradığı şeyin yine orda bir yerde olduğunu öğrenir tekrar geri döner, ya da hırsızlık yaptığı evde bir şeyini unutur delil teşkil etmesin diye geri döner ya da paranoyaktır "ya ben öldürdüm bunu ama lan ister misin ölmesin yarın öbür gün çıksın karşıma beni öldürsün?!" diye döner en son ihtimal olarak da "zaten polisler de peşimde öylesine mal bir insanım ki hemen olay yerine döneyim ki beni elleriyle koymuş gibi yakalasınlar" gibi sebeplerden olur..

"suç ve ceza" da raskolnikov'un yaptığı bir şeydir bu..daha birçok cinayet romanında da geçer misal..

bunun sözlüksel yansıması ise açılan başlığa tekrar geri dönüp entry girmek, ardından entry girilmiş mi diye kontrol etmek, yazılan entryye eklemeler yapmak şeklinde olur diye korelasyon sağlanabilir zannındayım..bu son ayrıntıyı tamamen sallıyorum, teşpihte hata olmaz diyerek de çok manasız bir istektir diyerek noktalıyorum..

büdüt: şaka lan şaka sözlükle bir bağlantısı yok bu olayın..salladım valla bak..

büdüt2: salladım diyorum olm aaaaa..niye kötülüyorsunuz ki?

büdüt3: aman neyse ne yaa..aaaa..(gibi yapılır)
    #4032339 (alwayssleepy, 02.10.2008 00:25)
  10. merak içinde neler olduğunu düşünüp titreyen bedenin ayaklarının 3 ileri 1 geri oynaması.
    #4032352 (ruhbiberi, 02.10.2008 00:28)
  11. osuruktan amerikan polisiye filmlerinde 'nasıl yaparızda bu senaryoyu toparlarız' sorununa çözüm olması için üretilmiş, gerçek hayatla özdeşleştirilmeye çalışılan tez.
    #4032401 (Bienvenido, 02.10.2008 00:35)
  12. senaryo değil gerçektir.
    #4032408 (yavuzum, 02.10.2008 00:35)
  13. mesleği ne olursa olsun yaptığı işten gurur duyan insanlar gibi eserlerini seyretmekten büyük haz duyan katil milletinin bireyleri, suç mahaline geri dönerek daha maktulün kanı kurumadan yarattıkları tabloya bakmak isterler. en güzeli de etrafta toplanan kalabalığın yorumlarını duymak istemeleri olsa gerek ki, buda bir resim sergisinde ressamın, sergiyi gezenler arasında sinsice kendini tanıtmadan turlamasına benzer. böylece bir dahaki eserleri için hem fikir almış olur, hem de eksiklerini, hatalarını bizzat hedef kitlesi halktan duymuş olur.
    #4032445 (happylover, 02.10.2008 00:43)
  14. (bkz: mal)
    #4032466 (bir cipsten cikan 2 taso, 02.10.2008 00:46)
  15. katil cinayeti kendi evinde işlediyse el mahkumdur. her sabah işe gidip, akşam olay mahalline geri dönecektir. bu bir istek değildir, zira ev kiraları almış başını gitmişken; depozitoydu, taşıma masrafıydı, temizlikti çekilecek dertler değildir.
    #4032467 (TTTDDD, 02.10.2008 00:46)

© 2008 - uludağ sözlük

katilin olay mahalline geri donme istegi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. katilin olay mahalline geri donme istegi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu katilin olay mahalline geri donme istegi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» osur ulan allahsiz » yaz tatilini cadirda gecirmek » imam hatip lisesi » brick top » sac dokulmesi » nba 2k9 » yazik » ameliye » 11 mayis 2005 » starbucks » gs nin sukru saracoglunda kupa kaldirma hayali » balik etli kizlar » tu kaka bana » i love you baby diyen bebek » usuyen kutup ayisi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » abwehr » serdar ortac dinliyorum demekten utanmak » sigara » turk kadini » rukneddin uranus olmedi » 12 ekim 2008 » howjsay com » iplikci nedim » kopush fm » taraf » yaran facebook uyarilari » halka tatlisi » gunun sozu » tasarruflu ampul » entry ve nick uyumu