bugün

sanırım doğmamıştım.
portakalda vitamin bile değildik cevabına sahip sorudur. soruyu soranın babası da aynı şekilde sanırım ( 99 doğumlu galiba )

sap ile samanı karıştırmak deyimi var ya hani. burada sapta samanda kaba ete kaçmış gibi sanki. 2 sene sonra askerliğe yaşı tutunca gönüllü gider artık katarına ve kardeşlerine desteğe çocuk.
genelde doğmamıştı. ancak babaları da kore ye asker gönderilmesine karşıydı.

Katar a asker gönderilmesini isteyenlerin babaları da kazlıçeşmedeki gibi kutluyorlardı kore ye asker gönderiyoruz diye.
Kore'ye BM/Nato istediği için gittik. O günden beri Kore ile dost ülkeyiz.
Katar'a ise sadece RTE istediği için gidiyoruz ve o çok sevdiğiniz (çadırda yaşayan, entari giyen, eliyle yemek yiyen, dünya medeniyetine hiç bir katkısı olmayan, bedevi) Araplar bizi her an satabilir.
kore'de de, katar'da da kardeşim yok benim!
görsel
tarihten bi haber dangalakların zevzeklik yapmak için sorduğu sorudur.

bari yazalım da öğrenin neyin ne olduğunu;

1945 yılına kadar kore Japonya egemenliği altıdaydı.

japonya 2 dünya savaşı'nda yenilince, kore de 1945 yılında japon egemenliğinden kurtuldu. kurtulduktan sonra bir anda SSCB ve Amerika yüzünden 2 ye bölündü, kuzeyi destekleyen SSCB, güneyi destekleyen birleşik devletler resmen ellerinde oyuncak olmuştu ve kore üzerinden birbirleriyle zıtlaşıyorlar.

sscb lideri stalin'in desteğiyle kuzey kore, güney tarafına askeri harekat düzenledi. güney tarafı ise birleşmiş milletlerden yardım istedi.

birleşmiş milletler güvenlik konseyi toplandı ve kuzey kore aleyhinde karar çıkardı. "bu, barış ve güvenliğin ihlalidir" dediler ve ülkelerin güney kore'ye yardım etmesi gerektiğini belirttiler.

birleşmiş milletler güvenlik konseyinin bu kararı bir emir değil sadece tavsiye idi ama adnen menderes hükümeti asker göndereceğini açıkladı. ortada bir savaş ilanı olmamasına rağmen ne sebeple asker gönderdiğimizi sorgulamaya başladı kamuoyu. adnan menderese yükleniyorlardı. anayasayı ihlal ettiğini bu savaşta işimiz olmadığını yazıyordu herkes.

bazı hukukçular bu eylemin anayasa'yı ihlal olduğunu öne sürdü. çünkü o dönem geçerli olan 1924 anayasası'nın 26. maddesi, savaş ilanının yalnızca türkiye büyük millet meclisi tarafından yapılabileceğini belirtiyordu. demokrat parti hükûmeti ise ben anayasayı ihlal etmedim dedi.

türkiye de bm'ye üye olurken, bm'nin vereceği kararlara uyacağını belirtmiştir" diyerek savundu kendini demokrat parti.

sonuç olarak demokrat parti yönetimi kore'ye asker gönderdi. cumhuriyet halk partisi ve başındaki ismet inönü de, yeterince sıkı muhalefet yapamağından mıdır bilinmez ne bunu engelleyebildiler nede tartışmaya devam edebildiler.

demokrat parti'nin bu kararının ardından gerçekler ortaya çıkmıştı. natoya üye olabilmek için sempatik davranmaya çalışan türk yönetiminin köreye 6000 asker gönderme amacı tam olarak buydu.

öğrendin mi şimdi neden koreye asker gönderdiğimizi?
Katar'a verilen desteğin sebebi..tek sebebi paradır.

bu paranın içeriği, hareketi, dinamikleri, kimlerin olduğu, nelerden korkulduğu için böyle yapıldığı az buçuk bellidir.

bir de belli olmayan kısmı var ki,


off of.
Katar'a verilen desteğin sebebi..tek sebebi paradır.

bu paranın içeriği, hareketi, dinamikleri, kimlerin olduğu, nelerden korkulduğu için böyle yapıldığı az buçuk bellidir.

bir de belli olmayan kısmı var ki,


off of.
Ben wietnam da askerlik yaparken neredeydiniz ulan!
Biri arkadaşa Kore'ye askeri Adnan Menderes'in gönderdiğini anlatabilir mi? Hayır bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak son 15 yılda en büyük favorimiz.
güncel Önemli Başlıklar