kaset 

kapat
  1. kep'in, sözlerini kemal'in yazdığı güzel şarkısıdır.

kaset oldum senden sonra
    çaldım durdum
    sonunda benim de köşelerim kırıldı
    ve kapaksız teyplerde çalınmaya başladım
    korumasız ve sakat

sıcak sahilde çalarken keş ve özgür
    kendimi birden raftaki benler arasında buldum
    ama ben ikili bir kaset kapağının içinde
    başka bir kasetleydim

raftan rafa gezecektik senle
    ama ikimiz de bitmeden
    bitmeden

sıcak sahilde çalarken keş ve özgür
    kendimi birden raftaki benler arasında buldum
    ama ben ikili bir kaset kapağının içinde
    başka bir kasetleydim
    (snop, 18.05.2006 00:41 ~ 22.05.2006 00:40)
  2. içinde, görüntü ve seslerin kaydedildiği, gerektiğinde yeniden kullanılmasını sağlayan bir manyetik şeridin bulunduğu küçük kutu.
    (like a rolling stone, 25.05.2006 15:56)
  3. içinde görüntü veya ses kaydı bulunan küçük manyetik kutucuk.
    (looser, 04.06.2006 00:12)
  4. walkman'lerimizle dinledigimiz icinde ses kaydi bulunan aparat.

ileride plak muamelesi göreceklerini saniyorum.
    modasi bir iki yil önce gecmesine ragmen coktan antika muamelesi yapiliyor bu zavalliya.
    hala bazen albüm yerine kaset derim, öyle alismisim..

resul balay'in kaseti bütün bakkallarda, marketlerde; bayinizden isteyin..*
    resul balay'in yeni kaseti cikti bayilerden isteyin.*
    (süpürgesiz cadi, 06.11.2006 19:36)
  5. (bkz: tape)
    (evildeth, 18.11.2006 23:50)
  6. italyanca kutucuk anlamındaki kelime. bir zamanlar hayatın ayrılmaz parçasıydı.
    (bkz: yavaş yavaş hayatımızdan çıkan şeyler)
    (bkz: eski kasetleri yeniden dinlemeye başlamak)
    (pilotmont, 04.01.2007 19:03 ~ 19:04)
  7. nesiller ilerledikçe unutulacak, antika statüsüne sokulacak mucize icat.

http://www.bildirgec.org/imaj/knemo/kaset.jpg
    (july4th, 18.02.2007 13:59)
  8. yıllar sonra dinlendiğinde büyük keyif veren, ileride plakla aynı kefeye konması muhtemel teknolojik * cihaz.
    (thor, 29.05.2007 13:06)
  9. ethan hawke in başrolünde oynadığı enteresan gerilim filmi.
    (ruhunla sev, 28.07.2007 20:04)
  10. belli bir yaşın üstündeki insanların, albüm için kullandıkları kelime. eskiden cd, md gibi teknolojiler bulunmadığı için birisinin albümü çıktığı zaman, "kasedi çıktı" denirdi. alışkanlıktan ötürü hala kulanılır, "x'in kasedi çıktı mı?" gibi.
    (sig adam, 28.07.2007 20:07)
  11. belli bir uzunluktaki bir filmi içinde saklayan, ışık geçirmez, metal yada plastik bir kılıftır.
    (fashiondesigner, 05.08.2007 11:48)
  12. 1-Albüm kaydı için kullanılan,artık eskimeye başlamış (ne de olsa hi-md ve bluray gibi profeyonel kayıt formatları var) bir teknoloji,albümüne göre piyasada 5-16 liraya satılır.

2-Bisiklette arka aynakola verilen bir isim.
    (yoga yapan mistiq kedi, 09.08.2007 17:28)
  13. bir donem arandığında ya beta yada vhs olarak sorulan film ve müzik edevatı.
    (galapagoslu iguana, 09.08.2007 17:32)
  14. ilerde bir gün iyice yok olup antika grubuna girerse zengin olacağım kutucuklar.
    (nihan, 31.01.2008 22:39)
  15. oner erkan, Senan Kara,erdem irmak'ın oynadığı tiyatro oyunudur. yazan:stephen belber'dir.
    Vince ve John lise yollarındayken sıkı dostlardır. Lise sona ererken John, Vince'ın eski kız arkadaşı Amy ile bir ilişkiye başlar ancak bu birliktelik uzun ömürlü olmaz. Esrarengiz bir parti gecesinin ardından üç arkadaş birbirlerinin hayatlarından
    çıkarlar. Liseden mezun olduktan sonra on yıl içinde birbiriyle hemen hemen hiç görüşmemiş bu tuhaf üçlü, bir motel odasında buluşmak üzeredirler. Vince'in kafasındaki bir takım soru ve cevapları kaydetmek üzere elinde bir kaset bulunmaktadır.Sıradan bir buluşma olarak başlayan gece, Vince'in zekice planlarıyla sinsi bir buluşmaya dönüşür.
    bursa nilüfer tiyatro festivali'nde de sahnelenmiştir.
    (PNaR, 26.04.2008 23:07)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» pringles » ya evde yoksan » kararti » golgede ayni » aga dizileri » berlin in mimari eserleri ve muzeleri » ba beyli bala bula da bambirleyli bap bup » engelliler guzellik yarismasi » konya tramvayi » so long and thanks for all the fish » cumhuriyet halk partisi » bir omur tuketip mutlu olamamak » eticin » zedx » adana nin tarihi eserleri » judas » saimbeyli nin tarihi eserleri » four seasons » istanbul bursa 75 dakika » dunyanin en uzun isimleri » gulben ergen » a b c d e f hamamlari » online vaziyette gunah isleyen yazarlar » mihail gorbacov » fatih terim » fatos segmen » geleneksel aziz yildirim istifa etme senlikleri » vir » sivas in tarihi eserleri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa