karsiyaka 

/ 4
kapat
  1. göztepe ile olan rekabetlerinde önde olduklarını iddia eden bir semttir. nedenleri de şudur:
    efendim, günlerden bir gün izmir'e ünlü biri gelir.ve bu kişiyi karşılamaya ayrı ayrı göztepe taraftarı ve karşıyaka taraftarı gelir.şahıs, izmir'in bu iki semtindeki insanlara tek bir sıfatla hitap etmek ister ve iki semt karşılıklı yakalarda bulunduğu için her iki kesime birden seslenir:"sevgili karşı yakalılar!!" bu laf tabii ki olağan karşılanmaz ve olanlar olur...
    #2495096 (gen ustasi, 20.10.2007 16:54)
  2. hasretiyle yakıp tutuşturan yurdum. kutsal topraklar.
    (bkz: unutmak kadar uzak sevdamız kadar yakın)
    #2612755 (dark darkest darko, 21.11.2007 03:11)
  3. martinin en fazla tuketildigi yerlesim birimi.
    (bkz: tiyatro sokagi)
    #2612802 (dydyma, 21.11.2007 03:49)
  4. turkiye nin yasanacak en guzel mekanlarından bir tanesi..
    (bkz: otuzbeş buçuk ulan)
    #2623940 (barva, 24.11.2007 09:33)
  5. ara sokaklarında kitap sahafları olan izmir ilçesi.
    #2633533 (peter panzehir, 26.11.2007 22:16)
  6. ya söze nasıl başlayabilirim ki adı üstünde 'KARŞIYAKA' işte.
    Belki adını boş bir düşğnce ile okuduğunuzda birşeylere karşı olan ve birilerinden farklı olan insanlar topluluğunu duyumsayabilirsiniz.Gerek içersinde yaşayanlardan gerekse de özlem duyan insanlardan anlaşılacağı gibi çok farklı bir yerdir.Benim doğup-büyüdüğüm, sahilinde bilmem kaç yüzbinkere denize bakarak ve Karşıyaka'nın kendisine has kokusunu içime çekerek gezdiğim yerdir.Kısa olarak 'KSK' olarak tabir edilen yerdir.(Otobüs biletlerinde bile görürsünüz * Hele çarşısı yok mudur ne siz sorun ne ben söyleyeyim size.Metrekare 3 ticky kızın düştüğü, bıçkın delikanlılara sahip olan çarşının tek problemi yıllardır çözüm bulmayan taş döşemeleridir.(Ah yeşil-kırmızı taşlar bir döşeyemedirler gitti doğrusu) Konak,Alsancak yahut Pasaport'a geçerken gerek yeni jenarasyonun fanatizm duygusuyla demesine rağmen eski toprak insanlarının bile izmir'e geçiyoruz dediği; dönüldüğünde de evinize geldiğinizi hissettiğiniz, tapınalacak yerdir. Girişinde 'Kutsal ToprAklara Hoşgeldiniz' pankartı bu dediğimi doğrular niteliktedir. izmir'e yanlız bürokrasi açısından bağlı olan bunun dışında ne kültür bakımından ne de diğer yönleri bakımından bir bağlılığı bulunmayan yerdir. 35 1/2 olarak adlandırdığımız; bu ifadeyi gerek kendimize has yeni bir plaka olarak ifade edebileceğimiz okumaya kalktığımızda ise izmir'in yarısı KARŞIYAKALI anlamanı çıkarabileceğimiz (birçok kimsenin Karşıyaka dediğimiz bize ilk dediği şeydir ayrıca)bir sıfata sahibizdir.Bunun dışında izmirli değiliz biz KARŞIYAKALIYIZ sloganı ile yaşayan insanlar kitlesini içersinde barındıran Allah'ın bizlere lütfettiği güzelliklere sahip olan bir Ege şehiridir.
    #2641991 (WIZIR, 29.11.2007 03:07)
  7. sabah uzak diyarlardan* gelmişsinizdir. eski tren garının olduğu yerde inersiniz dolmuştan. sırtınızdaki yüke bakmadan dolanırsınız mis gibi boyoz bulmak, evdekilere çifte süpriz yapmak için. hiç de zor olmaz zaten bulmak,hemen orda belediyenin karşısında bulursunuz en az 2 tane. sonra aksoy zaten iki adımlık yer uçarak gidersiniz evinize.evde güzel bir süprizle yaparsınız kahvaltınızı ailenizle. akşama doğru dışarı çıkar buluşursunuz arkadaşlarınızla. yavaş yavaş süzülürsünüz sahile, ama önce sahilin karşısındaki mekanınızdan bol bol midye alırsınız tabi isteğe göre marriachi yada bildiğin fıçı efes. sonra, sonrası oturur eşsiz manzaraya karşı hem içer hem sohbet edersiniz. tadını çıkartırsınız, çünkü bilirsiniz ki bir dahaki sefer hangi tatile denk gelir allah bilir. siz sohbete devam ederken arada teyze* gelir alır boş şişeleri siz devam edersiniz. sonra gecenin tatlılığında dönersiniz evinize.

işte budur benim için karşıyaka. her ne kadar karşıyakalı olunmaz doğulur deseler de, siz öyle hissettikten sonra ne önemi vardır ki kafa kağıdında manisa yazmasının. çarşı hisseden herkese çarşı, kordon yazın herkese piknik yeri, bostanlı tansaş herkese basketten sonra soluklanma mekanı,dnr iskele önü herkese ilk sevglisiyle buluşma yeri...
    #2682070 (hepimiz caylagiz, 10.12.2007 03:38 ~ 03:41)
  8. kutsal topraklar.
    oturduğum semt.
    otuz beş buçuk.
    yaşanılası yer.
    #2683960 (verona, 10.12.2007 19:45)
  9. çiğliden sonra bayraklının da ayrılmasıyla üçe bölünmüş olan en şahane ilçedir. bu bölünmeler bariz siyaset kokmaktadır.
    #3030655 (zaknafien, 19.02.2008 17:22)
  10. Denize girilir bir plajı olsa, Cannes ya da Marbella gibi Akdeniz'in en gözde sayfiye kentleri yanında sıfır kalır.
    #3030769 (Beatrice Lea, 19.02.2008 17:40)
  11. nasıl hatay'ın iskenderun ilçesinden olanlar hataylıyım demek yerine iskenderunluyum diyorsa, izmir'in karşıyaka ilçesinden olanlar da izmirliyim demek yerine karşıyakalıyım der. niyeyse artık. aşağılık kompleksinden olsa gerek. ayrımcılığa kendi illerinin ilçelerinden kendilerini üstün görmeyle başlayan bir nevi ezikliktir bu. karşıyakalı bir arkadaşım vardı. ne zaman bir karşıyakalı arkadaşını görse ''kaf sin kaf'' diye stadyum tezahuratına başlardı. sordum kaf sin kaf ne demek biliyor musun diye. bilmiyorum dedi. o zaman bilmediğin şeyi niye söylüyorsun dedim. sustu. ona kaf sin kaf'ın anlamını söyleyince bozardı. niye. çünkü yaptığının ne kadar aptalca bir şey olduğunu anladı. bütün karşıyakalılarda bunu gördüm. türkiye'nin bütün yerleri bir yana, karşıyaka bir yana mantığı vardır bunlarda. yazık. bu arada kaf sin kaf, k ve s harflerinin arapça okunuşundan oluşmuştur. karşıyaka spor kulubünün baş harflerinin arapça söylenmesiyle oluşmuş bir tezahurat şeklidir.
    #3127601 (caldion, 12.03.2008 13:56)
  12. (bkz: karsiyaka spor kulubu)
    #3211846 (mustaine, 30.03.2008 22:45)
  13. en güzel yanı karşıdan görülen manzarasıdır. başka da bi halta yaramayan kutsal (!) toprak parçasıymış. *
    #3211865 (meksikaliyarimekmek, 30.03.2008 22:47)
  14. hayatında hiç karşıyaka'yı görmemiş, ya da yaşamamış insanların; sakinlerine neden izmir demiyorsunuz, kendinizi üstün mü görüyosunuz,hatta hatta aşağılık kompleksiniz mi var* şeklinde bok atabildiği, kanımca bazılarının karşı taraftan bakıp bakıp imrendiği, kıskandığı güzide semt.
    #3266684 (hepimiz caylagiz, 13.04.2008 22:51 ~ 14.04.2008 22:24)
  15. aslan yürekli richard'ın güzelliğine hayran kalıp, kalbini bıraktığı ve bu yüzden eski adı cordelio (kordelya) kendine has kültürü var buranın diyebileceğiniz türkiye'nin ender yerlerinden biri.

aşağılık kompleksi olduğunu düşünenler ise maalasef, yeşil kırmızı sadece kaçarken arkalarına baktıklarında görebilmişlerdir.
    #3297821 (elmo, 21.04.2008 00:46)
  16. 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye macinda 35 1/2 karsiyaka is everywhere diye pankart açmış taraftarlara sahip takım.
    #3563753 (jordan pippen rodman, 21.06.2008 00:00)
/ 4
© 2008 - uludağ sözlük

karsiyaka başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. karsiyaka ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu karsiyaka nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cagindan bir adim onde » 24 agustos 2008 galatasaray denizlispor maci » yuz profili olustursalar birinde bile benzemem » ilkokul muzik dersleri » ogretmene hayirli isler demek » itu makina fakultesi » brent barry » bir ogrenci evinde gorulebilecek en igrenc sahne » baslik parsellemek » knockin on heaven s door a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci