karsi 

kapat
  1. coğrafi olarak istanbul'da herkesin "karşı kıyı" için kullandığı sözcüktür.
    #198331 (tutunamayanlardan, 25.04.2006 22:31)
  2. (bkz: çarşı)
    #584802 (Gerko, 28.08.2006 15:50)
  3. bir orhan veli şiiri. şöyledir:

KARŞI

Gerin, bedenim, gerin;
    Doğan güne karşı.
    Duyur, duyurabilirsen,
    Elinin, kolunun gücünü,
    Ele güne karşı.

Bak! dünya renkler içinde!
    Bu güzel dünya içinde.
    Sevin sevinebilirsen,
    insanlığın haline karşı.
    Durmadan işleyen saatlerde
    Dişli dişliye karşı;
    Dişlilerin arasında,
    Güçsüz güçlüye karşı,
    Herkes bir şeye karşı;
    Küçük hanım, yatağında, uykuda,
    Rüyalarına karşı.

Gerin, bedenim, gerin,
    Doğan güne karşı.
    #716942 (thedewil, 09.10.2006 21:29)
  4. Orhan Veli'nin bir kitabının adıdır.Kitabın içerisinde gun olur,sizin icin,istanbul u dinliyorum,hurriyete dogru,galata koprusu,karsi,baharin ilk sabahlari,yalnizlik siiri,ayrilis,icerde,bir duyma da gor,bedava,vatan icin,ahmetler,erol guney in kedisi,pireli siir,dalgaci mahmut gibi şiirleri vardır.
    #1412423 (ultraslangokhan, 14.03.2007 23:12 ~ 23:13)
  5. bir sanat galerisi:
    http://www.karsi.com
    #2207293 (meister writer, 27.08.2007 06:57)

© 2008 - uludağ sözlük

karsi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. karsi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu karsi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» basbakan erdogan in istifasini sunmasi » amd opteron 8214 he » seyid riza » sahin k nin sex and the city de basrol kapmasi » hayallerdeki koca tipi » carsi » sizin gibi yazarlari moderatorler bafilesin » pacha massive » trafik canavari » tum koray larin kaypak ve guvenilmez olmasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci